Frysninger av en stor stemme

Hei igjen, og god morgen!

Det regner og regner og regner i dag. Og det vil det fortsette med litt til før snø og sludd gjør sitt inntog på nytt, og så forsvinn for atter mer regn. Men det er ikke det som gir mæ frysninger.

Det som gir mæ frysninger er stemmen til 13 år gamle Agnete Johnsen fra Nesseby i gruppa The Blacksheeps. Første gang æ hørte ho var gjennom veggan fra jenterommet, melodien «Gold Lion» joma ut i stua til mæ. Da satt mi datter og ei vennina og så på en video fra UKM på  nett. Se video fra UKM her.  Æ hørte en flott stemme og trodde den tilhørte alt anna enn ei 13 år gammel jente. Og det er ikke bare æ som er imponert. The Blacksheeps var nylig i Vadsø og spilte i forbindelse med Verdensdagen for mental helse på et arrangement for ungdom i byen. Basketballspilleren Marco Elsafadi som gjestet Vadsø i den forbindelse ble så imponert over The Blacksheeps og to andre unge musikere fra Vadsø, Mathilde og Sivert, at han inviterte dem til Bergen for å spille og møte ungdom der.

Talentfulle unge musikera i Nesseby: Det startet som en drøm om å få delta på Ungommens kulturmønstring med eget rockeband.Det ble både rockeband og suksess for de fire unge musikerne i the Blacksheeps fra Nesseby. I vår deltok de både i fylkesfinalen i Hammerfest og i landsfinalen i Trondheim, og nå har plateselskapet EMI også vist sin interesse. Kollegadet Sidsel Vik har møtt Agnete og Emilie Nilsen. Hør reportasjen her.

Solbrått Aldershjem: Vi skal tilbake til Solbrått i Børselv i Porsanger, der det går mot nytt håp for at aldershjemmet skal få bestå. I to år har Solbrått vært nedleggingstruet, men ordfører i Porsanger, Mona Skanke, vil jobbe positivt for en løsning for Solbrått. Torill Olsen dro til Børselv, og på det nedleggingstruede aldershjemmet hersker det usikkerhet om fremtiden. Hør saken her.

Konkurransen: I går i programmet Faktor på NRK1 kunne du møte fiskerjenta Ella Mathisen på 22 år. Hun går mot strømmen og drømmer om å leve som sjarkfisker i hjembygda si.  Hva heter hjembygda til Ella? Den heter Snefjord og ligger i Måsøy kommune. Kirsten pettersen i Honningsvåg får to flakslodd i posten. Gratulerer!

Ha en fin dag, og slå på radioen klokken 06.03 i morgen. ;-D

-Liss-

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *