Oljekongen og første russer på fylkestinget

God morgen i Finnmark på selveste FN-dagen, 24. oktober. Det blåser fremdeles milde vinder over fylket vårt selv om det nærmer seg slutten av oktober. Meteorologen lover samme været en stund fremover. Forøvrig rommer denne sendinga både spillet Oljekongen og et møte med den første russer i Fylkestinget.

Oljekongen:Elever fra videregående skole har i mange år lært å starte egen bedrift, Ungt Entreprenørskap som organisasjonen heter. Og tiltaket har vært svært populært blant elevene. Ett resultat er spillet Oljekongen som elever fra Vadsø har realisert. I dette spillet får du kjennskap til hele fylket, og som tiitelen sier, du havner til slutt på et oljefelt. I går presenterte to av elevene spillet på åpningen av fylkestinget. Utviklingssjef Tore Gundersen er en av de mange som er begeistret over tiltaket.
Hør om Oljekongen her

Den første russer. Han er den første russeren som fikk jobb i Sør-Varanger, den første som fikk førerkort i Norge, den første som fikk barn i landet. Og nå er han den første russeren i fylkestinget i Finnmark. Møt FrP-politikeren Simon Tivilov.

Hør saken her.

Konkurransen:

Spørsmålet i dag handler om politikk, etter at vi i går hadde konstituering av Fylkestinget etter valget. På nyhetene nå i morges har vi hørt at fylkespolitiker Einar Johansen takket nei til å bli fylkesråd for samferdsel.
Hvilket parti kommer han fra? Riktig svar er Senterpartiet, det visste Egil Klevberg fra Alta. Han visste også at fylkesordføreren Er Runar Sjåstad fra Ap.

Vi høres i morra grytidlig. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *