En smak av sommer

Kortvarig glede, men riktig så velsmakende 😀

Her i øst kunne vi i går nyte tima med sol og strålende vær, og i femtiden i morgest var det fortsatt fint, men det gråe triste er på tur å sige inn over fylkeshovedstaden. Men vi er ikke de eneste, folk sør i Norge har hatt det samme. Mange småbarnsfamilier har vært kreativ istedet for å syte, og har gjort koselige ting hjemme, besøkt badeland og nytt lange late morgener i pyjamas. God frokost og med radioen i bakgrunnen kan være med å bidra til en fin dag inne, mens været er trasig ute. Til inspirasjon 😀

Riddu Riddu- festivalen. Profesjonelle skuespillere, dansere og musikere i kombinasjon med healere og sjamaner. Det er ingrediensene i vandreforestillinga Reisen- Màtki, en reise gjennom samisk mytologi. Forestillinga hadde premiere i går, og målet er at publikum skal finne seg selv underveis. Inger Johannse Sæterbakk er på festivalne. Reportasjen kan du høre her.

Sagbruket i Eiby: Spesialbygde elvebåter er noe de aller fleste laksefiskerne benytter seg av. Og de aller, aller fleste båtene som i dag brukes på Alta- elva, er bygd av materialer fra Eiby Sagbruk i Alta. Det lille sagbruket har spesialisert seg på produksjon av båtbord og produksjon av villmarkspanel. Kollega Einar Korneliussen har besøkt sagverket. Hør saken her.

Konkurransen: I går i NRK Finnmarksnytt kunne du høre at hus som ikke er godt nok isolert vil miste verdi om bare et par år. Det sa direktør Snorre Sundquist. Vi vil vite hvor han er direktør. Paul Mathisen i Repparfjord visste at det er i Husbanken Hammerfest, og Paul klarte oppfølgingsspørmålet om når reglen for å isolere husene bedre kommer som er i 2009. Så to flaks lodd går avgårde til Repparfjord. Gratulerer!Liss er i studio i dag. Du kan ta kontakt med programlederen på mail:

liss.jacobsen@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *