Kuling og regn

Våt start på dagen: Regndrefset slo i mot mæ da æ åpna ytterdøra for å dra på jobb i fem tiden i morgest, tett på fulgte en sur og kjølig vind. Ja, ja. Æ berges vel de kilometrene det er til jobb. Hurtra mæ inn døra på NRK hvor resten av morrafolket var kommet. Smilende blide mennesker. Jippi! Men der lyste kuling og regn mot mæ. Det er varslet fra meteorologisk institutt som bringer de golde nyheter denne tirsdagen. Men på spillelista stråler Einar Rose med sangen Sol ute, sol inne som en påminnelse om hvor bortkastet dette værgnålet er. En god kopp kaffe og skravling ilag med gode kollegaer slår et dårlig varsel i støvlan hvilken som helst dag. Så hei og god morgen, dette er en strålende dag!  😀

Kokelv trenger folk: I dag skal vi innom den lille bygda Kokelv i kvalsund kommune. De har ikke så mange innbyggere der, det vil innbyggerne endre og har tatt skjeen i egen hånd. Kollega Kurt Sandvik har vært på besøk for å høre hva de har gjort for å få folk til bygda. Hør saken her.

Vår egen miljøinnsats:Når vi tar miljøfiendtlige valg merker vi ikke konsekvensene med en gang, slik som vi gjør med andre uvaner. Det tror miljøaktivist Al Gore og psykolog Arnulf Koldstad er grunne til at det er så vanskelig å være miljøvennlig. Det er Finnmarken Leif Nystrøm enig i. Halldor Asvall har laga en reportasje om dette. Den kan du høre her.

Konkurranse: Ei fotballturnering er fullbooket alt nå, fire uker før start. 360 lag med jenter og gutter i alderen 6- 14 år er påmeldt til denne turneringa som er Nord-norges største. Hvilken turnering er dette? Anne Prebensen fra Alta visste at det var Alta- turneringa og at den begynte i det små for 36 år siden. Gratulerer 😀  I morgen 08.25 kan du ringe 78 95 09 99 å svare på onsdagens konkurranse som blir lagt ut her i løpet av første time av Finnmarkssendinga.

kaldt-i-ostfinnmark.jpgLytterbilde: Noen steder i Øst-Finnmark er det varmt, mens det i varangerfjorden har vært kaldt i lang,lang tid,med temperaturer ned til 5 plussgrader. Dette bilde er tatt på en dag med +7.1 grader. Men Oslo-barna malin, Jason og Miriam på besteforeldrebesøk i Bugøynes, klager ikke, de bare kler godt på seg skriver Randi Irene Losoa i en mail. Varangerfjorden er i bakgrunnen, men vi ser den ikke pga tåke, som har vart i godt og vel 14 dager, hvis ikke mer. I dag f.eks er det tåke inn fra Barentshavet,yr og +7,2 grader. Fotograf Randi Irene Losoa.

Programleder Liss takke for tre trivelig timer, og håper på at vi høres igjen i morra mellom 06.03 og 09.00.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *