Finnmarkssending om kvensk institutt og musikkfest

Finnmarkssendinga i dag har vært velfylt med tema som kvensk institutt, musikkfest på Nordkyn og råd mot lauvmakken. God spredning på tema og geografi.

Kvensk institutt i Børselv.  For 23 år siden kom de første tegningene på bordet og nå står det ferdig, det kvenske instituttet i Børselv. Dette er et senter for kvensk språk og kultur. Dette er også den første offisielle institusjonen for kvenene. 

Hør saken her.

Musikkfest på Nordkyn til uka når profesjonelle musikere møter amatører. Musikk i Finnmark blir Musikk i Nordkyn, og forventningene og forberedelsene lokalt er det ingenting å si på.

Hør om forberedelsen her.

Lauvmakken er tilbake. Bjørkeknoppene har sprunget, og lauvmakken er klare for å svartlegge lauvskogen og skape problemer i hagestellet. Selv om spredningen ser ut til å bli mildere i år enn i fjor, har fjorårets herjinger lagt satt tydlege sport på skogen flere steder i Finnmark. Nå er gode råd dyre.

Hør de gode lauvmakkrådene her.

KONKURRANSEN 21. JUNI:

Da Innvandingsmonumentet i Vadsø ble reist til minne om den store, finske innvandringen, var Kong Olav til stede under høytideligheten. Hvor mange år er det siden Innvandringsmonumentet ble avduket? Riktig svar er 30 år. Det visste Ronny Bjørklund fra Vardø. Han får flakslodd i premie, for han klarte også oppfølgingsspørsmålet: 30 år etter at Innvandrermonumentet i Vadsø ble avduket, går det nå mot etablering av Finnmarks første kvenske barnehage. Hvor? Riktig svar er Børselv i Porsanger.

Så høres vi i morra igjen. Hilsen Torill.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *