Tobakksfri i Finnmarkssendinga

God morgen denne siste dagen i mai, vindfull og kald, men med et løfte om deilig helgevær – bare vi holder ut. Denne morran får du høre om restaurering av freda hus og hvilke arrangementer som er i Finnmark på Verdens tobakksfrie dag.

«Tobakksfri skole»

beatelupton.jpg

Det er i år tema for Verdens tobakksfrie dag med spesiell fokus på videregående opplæring. Assisterende fylkeslege Beate Lupton hvilke skoler på hvilke steder som har arrangement i dag. Hør saken her.

Reparere freda hus. Å restaurerer freda bygninger er ikke noe hvem som helst kan gjøre. Da må det må spesialsnekkera til. Snekkera som er kursa i antikvarisk restaurering som det heter, og som er godkjennt av riksantikvaren. I Finnmark finnes det ett firma som kurser sine ansatte i antikvarisk restaurering. Vi skal til Vadsø firmaet Barest AS og være med på et sånnt kurs. Hør saken her.

Vinneren av konkurransen i dag kom fra Vardø. Vi gratulerer John-Arild Josefsen som klarte oppgaven som i dag var: Det må bygges opp et olje-og gassmiljø i Hammerfest før en begynner å spre funksjoner rundt i fylket. Det mener Fylkesråden som frykter at Finnmark kan sitte igjen med lite eller ingenting hvis funksjonene spres på flere kommuner. Hva heter fylkesråden som mener dette? Riktig svar var Hans M. Ellingsen. Oppfølgingsspørsmålet var dette: Ordfører Ragnar Olsen er uening med Hans M. Ellingsen om at alt bør bli i Hammerfest, og jobber for å få Goliat-oljen ilandført til sin kommune. Hvilken kommune? Riktig svar: Kvalsund.

Månedstrekning av thermokruset skjer siste dag hver måned. Alle som har deltatt ved å være på lufta i konkurransen deltar, og vinneren for mai det ble Greta Louise Hyld fra Alta. Gratulerer!  

I morra fredag er det siste Finnmarkssending før helga, og jeg kan jo røpe såpass at åpning av lakseelver står på menyen. Og så skal vi snakke om lemenår. Vi høres i morra. Hilsen Torill Olsen.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *