Fotoutstilling og samisk framfor nynorsk

Fredag med foto og samisk framfor nynorsk 

Fredagsutgaven av Finnmarkssendinga tar turen innom  Alta, og Øytun Folkehøgskole. Siden jul har elevene ved friluft og fotolinja reist rundt i fylket og knipset bilder. Slik blir det fotoutstilling av. En av de som stilte ut bildene sine var 20 år gamle Sissel Fuglestad.
Reportasjen kan du høre her

Samisk framfor nynorsk

keskitalo.jpg

Sametingspresident Aili Keskitalo roser Finnmark Fylkeskommune som vil at elevene i de videregående skolene i fylket skal kunne velge bort nynorsk, og i stedet ta finsk eller samisk. Elevorganisasjonen for de videregående skolene i fylket støtter forslaget, og Utdanningsforbundet sier forslaget er interresant. Hør fylkesråd Ann Solveig Sørensen redegjøre om bakgrunnen for dette enstemmige forslaget i Kompetanseutvalget: Reportasjen finner du her

Innringerkonkurransen: Vi skal til en musikkfestival i Finnmark som arangeres for 11. gang i år. Det har alltid vært gratis adgang for publikum, men likevel har festivalen hatt solid overskudd hvert år. I fjor ble pengene brukt til å kjøpe inn gitarer til alle fjerdeklasser på stedet festivalen arrangeres.  Hovedmålet er at barn og unge skal ha en scene å spillle på. Hvilken festival er det? Rett svar: Aronnesrocken. Oppfølgingsspørsmålet var at ledelsen går nye veier, og betaler publikum for å delta. Vi ville vite hvor mye. Rett svar er en krone.

Vinner: Arnt Andersen, Alta.  Du får en NRK-nøkklering.

I studio på mandag er Liss  ;-D

God helg!! Vi høres fra 06.03 mandag 21.mai i NRK P1.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Fotoutstilling og samisk framfor nynorsk

  1. Vidar sier:

    Eg ser i Finnmarken at utdanningsråden er merksam på at to timar i veka ikkje er nok til å lære samisk flytande… Dersom nokon har innbilt henne at det blir brukt to timar i veka på nynorsk i finnmarksskulane frå 8.-10. og 1.-3. på vidaregåande så er ho lurt… Dersom finsk og samisk skal vera røynlege tilbod i finnmarksskulane (og det bør dei vera!!) trengst det atskilleg meir enn som så! Alle burde fått valet mellom finsk og samisk som tilleggsspråk frå og med 3. eller 4. klasse i barneskulen. Då er ungane både flinkast og mest motivert til å lære nye språk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *