Linkin Park er bekreftet til Hove. Foto: Promo

Linkin Park er bekreftet til Hove. Foto: Promo

Store slipp på festivalfronten

Linkin Park besøker Norge for første gang, mens Eagles avslutter Norwegian Wood. Til Trondheim kommer Best Coast. Oppdater deg på festivalslippene!

Skrevet av:
Publisert 13:00 18 januar, 2011

Etter et par artistslipp som genererte en del surmuling i bloggsfæren, strammer Hovefestivalen nå grepet om festivalsommeren med en booking som garantert vil mobilisere store deler av landets Linkin Park-fans. Og de er det ikke få av (så får det heller være at vår anmelder Trine Aandahl ikke er blant dem). Dette er første gang den kalifornske sekstetten setter sine bein på en norsk scene, etter å ha måttet kansellere Norwegian Wood i 2003 i siste liten. Dermed er alt duket for «Numb» i originaltapning, tre år etter at Jay-Z gjorde sin «Encore» på samme scene i Linkin Park-drakt.

Les mer: Linkin Park til Hove

Håkon Moslet, redaktør for NRK UNG, reagerer slik på nyheten via sin Twitterprofil:

Det har kommet flere gledelige slipp fra samme leir den siste tiden. De norske superdebutantene i Turns, frontet av Montée-vokalist Anders Tjore, som har høstet et skred av positiv omtale for sin debut Out (også på disse sidene) er bekreftet. Det samme er den britiske elektronikaprodusenten Gold Panda, som vi offisielt elsker her på bruket. Britiske The Vaccines, som utmerket seg på BBCs Sound Of 2011-liste tidligere denne måneden, er også klare for Hove.

Turns – Out i Wimp (ikke tilgjengelig i Spotify)

Gold Panda – «Quitter’s Raga»:

The Vaccines – «Post Break-Up Sex»:

Fans av slepen vestkystrock har også grunn til å gunn til å glede seg i dag. Det ikke ubetydelige LA-orkesteret Eagles er bekreftet til Frognerbadet under årets installasjon av Norwegian Wood, som feirer sitt 20-årsjubileum i juni.

Les mer: «Hotel California» i frognerbadet

Mats Borch Bugge, musikksjef i P3, er blant de som gleder seg:

Lenger nord i landet kan også Trondheimsfestivalen Pstereo slå i bordet med en kvalitetsbooking. Sitt femårsjubileum feirer festivalen med et annet band fra California, Best Coast, som kombinerer den naive solskinnspopen fra 60-tallet med mer bråkete indie-tilbøyeligheter. Samme festival byr på svenske Kristian Mattson, for stadig flere kjent som The Tallest Man On Earth, som i seinere tid har fått opptil flere «den nye Dylan»-stempler fra ulike hold. Kan bli flott, det her:

Best Coast – «When I’m With You»:

The Tallest Man On Earth – «Shallow Grave»:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Store slipp på festivalfronten"
 

9 kommentarer på “Store slipp på festivalfronten”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Ina Stephanie G Næss. Ina Stephanie G Næss said: @toresagen Er du han nye i Linkin Park? Ytterst til høyre: http://bit.ly/h2lAWx [...]

 2. Mari sier:

  Best Coast blir dig!

 3. s sier:

  ikke for å være smakspoliti, men hvis håkon moslet syns det er et scoop at linkin park kommer til norge for første gang skjønner jeg ikke at han har noe med musikk å gjøre.

 4. Per sier:

  Alltid like morsomt med folk som starter setninger med «ikke for å være frekk/negativ/slem» – for så å fullføre setningen med å være nettopp det.

 5. [...] nevnt før er frontkvinnen i det Pstereo-aktuelle bandet, Bethany Cosentino, veldig glad i katter og fiksert på lolcats (søte kattebilder med [...]

 6. [...] Les også: Store slipp på festivalfronten [...]

Legg igjen en kommentar