Bethany Cosentino er damen bak Best Coast (Foto: Promo)

Bethany Cosentino er damen bak Best Coast (Foto: Promo)

2010s heteste potet?

Kattekjær California-trio er det britiske musikkmagasinet NMEs favorittband av året.
Les også: Lydverkets favorittskiver hittil i år.

Skrevet av:
Publisert 18:43 17 august, 2010

Best Coast blander den sjarmerende naiviteten fra 60-tallets jentegrupper med elementer av surf, garasjerock, lo-fi og grunge. For en knapp måned siden slapp de debutskiva Crazy For You på plateselskapet Mexican Summer – som tidligere har gitt ut blant andre Washed Out, Real Estate og Dungen. De 12 låtene på den strekker seg over en knapp halvtime, og har blitt godt mottatt både ute og hjemme. Nettstedet Pitchfork belønte vokalist Bethany Cosentino og hennes kumpaner med 8,4 (av 10 mulige) poeng, mens VGs terning landet på 5. Blant andre Sonic Youths Thurston Moore er erklært fan av bandet.

Best Coast – Crazy For You

Nå har også britiske NME erklært sin kjærlighet til dem. På sin ferske liste over årets beste nye band troner nemlig Best Coast helt på toppen.

- De gjør slacker-musikken relevant for en ny generasjon, mener det innflytelsesrike magasinet.

Du kan høre Crazy For You i Spotify, Wimp eller sjekke ut Best Coast på Myspace.

NME trekker spesielt frem låta «When I’m With You». Den er ikke på Crazy For You, men om du vil at sommeren skal vare enda litt lengre, bør du sjekke ut videoen:

Funfact: Bobb Bruno, som spiller opptil flere instrumenter i Best Coast, pleide å sitte barnevakt for nå 23 år gamle vokalist Bethany Cosentino.

Cosentino har også sluppet skive med sitt andre band, det noe mindre fuzzy Pocahaunted, i år.

Den øverste delen av NMEs liste ser ellers slik ut:

2. plass: The Drums

3. plass: Wu Lyf

4. plass: Sleigh Bells

5. plass: The Smith Westerns

6. plass: Marina & The Diamonds

7. plass: Darwin Deez

8. plass: Magnetic Man

9. plass: Yuck

10. plass: Grouplove

Sjekk ut alle bandene på lista i denne spillelisten:

50 Best New Bands Of 2010 by Tim Chester NME

Tags: , , ,

Del "2010s heteste potet?"
 

13 kommentarer på “2010s heteste potet?”

 1. jonnigitar sier:

  BORING!!!

 2. Henrik Kristensen sier:

  «Funfact: Bobb Bruno, som spiller opptil flere instrumenter i Best Coast, pleide å sitte barnevakt for nå 23 år gamle vokalist Bethany Cosentino».

  Sorry. Hadde du gjort litt mer research hadde du oppdaget at dette bare var en dårlig spøk fra Beths side.

 3. Høre på. Førsteinntrykket er at NMEs anmelder har gått på den klassiske «boobies=bra-smellen». Ingenting galt med det forøvrig :)

 4. Kåre sier:

  Best Coast er ganske bra shit da. Har bare hørt på singlene/EP til nå, blir bra å sjekke ut skiva. What I’m With you er jævlig hit.

 5. [...] noen uker siden kåret det britiske musikkmagasinet NME Best Coast til årets beste band. Og det er flere enn britene som har omfavnet California-trioens solfylte, lo-fi, surfepop. Men [...]

 6. [...] også ut: Wavvves | Japandroids | Les Savy Fav | Best Coast | Male [...]

 7. [...] Som nevnt før er frontkvinnen i det Pstereo-aktuelle bandet, Bethany, veldig glad i katter og fiksert på lolcats (søte kattebilder med morsom tekst til). Det er trolig derfor var det naturlig å lage denne musikkvideoen, hvor nettop kattene har regien. De er søte, de er strenge, de serverer “teaz” og “coffeez”, og de blir rusa på “catnip”. [...]

 8. [...] album som kler årstiden vi er på vei inn i. Albumet er mildere og mer nedpå enn surfpopperlene Best Coast, Surfer Blood og Dum Dum Girls serverte oss i fjor. Tematikken er harmonisk, stemninga lett, sounden [...]

 9. [...] No kan trondheimfestivalen Pstereo skryte av at den kritikarroste artisten har vald dei når han vitjar landet for første gong. Pstereo får i tillegg besøk av elektropunkduoen Death from Above 1979, Santigold, Håkan Hellström, Lissie og Best Coast. [...]

Legg igjen en kommentar