Bethany Cosentino fra Best Coast, FOTO: Wikimedia Commons

Bethany Cosentino fra Best Coast, FOTO: Wikimedia Commons

Dropper Norge

Popkomet Best Coast skal ut på Europaturné i slutten av november, men de kommer ikke innom oss. Vi ringte og spurte hvorfor.

Skrevet av:
Publisert 14:37 19 september, 2010

Når Bethany Cosentino tar telefonen sitter hun i turnébussen og er full av myggstikk. Bandet er på vei til den neste av en lang rekke konserter i USA, og Best Coast-vokalisten begynner å merke at det er travelt.

- Det har tatt av veldig raskt, noe verken jeg eller Bobb [Bruno, gitaristen, red.anm.] hadde forventet. Men nå har vi det veldig gøy, sier Cosentino.

For noen uker siden kåret det britiske musikkmagasinet NME Best Coast til årets beste band. Og det er flere enn britene som har omfavnet California-trioens solfylte, lo-fi, surfepop. Men når de snart skal ut på sin første Europaturné som headlinere, så vil den norske fansen bli nødt til å dra over grensa til Sverige. Best Coast skal nemlig ikke spille her til lands.

- Bob har veldig lyst til å dra til Norge på grunn av  svartmetallen deres, men det er opp til booking agenten og plateselskapet egentlig, unnskylder Cosentino.

Og selv om hun sier hun ikke vet noe særlig om Norge, så er hun ikke helt uerfaren med landet vårt.

- Jeg skrev faktisk skoleoppgave om Norge på barneskolen, men mest fordi vi måtte velge et land og det var et av de siste som var igjen. Forhåpentligvis får jeg komme dit en dag.

Gutter og California

Bethany Cosentino var med i talentkonkurranser da hun var liten, hun hadde et øyeblikks nærhet til berømmelse som kordame på talkshowet The Ellen DeGeneres Show, og så hoppet hun av hele karusellen for å gjøre noe hun selv syns var gøy. Hun startet den eksperimentelle og dronete duoen Pocahaunted sammen med venninnen Amanda Brown, før hun kuttet det prosjektet til fordel for Best Coast.

- Jeg hadde ingen intensjoner bortsett fra å ha det gøy. Men jeg visste akkurat hvordan jeg ville at Best Coast skulle høres ut.

Cosentino mener at tekstene til Best Coast tolkes best bokstavelig. De handler stort sett om hjemstedet i den amerikanske staten California,  eller om gutter.

- Hva er best, gutter eller California?

- Jeg liker gutter, men jeg liker California bedre. Det suger å være så mye borte, men det er det beste stedet å komme hjem til. Mitt favorittsted i hele verden.

California er ikke det eneste Cosentino har uttrykt stor kjærlighet for. De som følger henne på Twitter har blitt godt kjent med katten hennes Snacks, og coveret på debutalbumet Crazy For You prydes også av katten.

- Du elsker jo katter, men hva syns du om hunder?

- Jeg elsker hunder, men jeg snakker mer om katter fordi jeg tror det er det folk forventer at jeg skal snakke om. Kanskje jeg skal gjøre en forandring og begynne å snakke om hunder? For jeg er ganske lei av å snakke om katter for å være ærlig.

Twitterdronning

Det er ikke bare katter Best Coast-frontfiguren snakker om på Twitter. Som en del andre artister så har hun omfavnet fenomenet og bruker det aktivt for å promotere konserter og utgivelser, men også til hverdagsskildringer.

- Twitter er kult fordi fansen kan se og lese litt om hva vi gjør, så folk kan knytte seg til det vi driver med. Hvis du snakker om katter og marijuana og mat og alt annet dritt jeg snakker om, så tenker folk «ja, det liker jeg også», og så kjenner de seg igjen.

Cosentino legger til at det er en grei måte for henne å unngå og snakke med alle disse menneskene ansikt til ansikt.

- Jeg har ikke sosial angst akkurat, men noen ganger har jeg ikke lyst til å snakke med folk og vil heller være i fred. Twitter tillater meg å være meg selv uten å måtte snakke med masse folk i levende live.

Du kan følge den veldig underholdende og heftig oppdaterte Twitter-profilen til Best Coast her.

Bethany Cosentino har også laget en miksteip for The Independent, hør den her.

Tags: , , , , , , ,

Del "Dropper Norge"
 

2 kommentarer på “Dropper Norge”

  1. Andreas sier:

    Bethany er ei kul dame, så det er synd hun ikke kommer hit. Joda, det er kaldt i Norge og langt ifra noen California (Jeg elsker også California btw), men hun og kjæresten Nathan fra Wavves, katten Smacks og Bobb med gitaren er velkommen hit for min del :-)

  2. [...] Les også: Best Coast dropper Norge [...]

Legg igjen en kommentar