Robyn - her fra Øya '10. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Robyn - her fra Øya '10. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Festivalsommeren tar form

Robyn og John Olav Nilsen & Gjengen er bekreftet til Hove, mens Fleet Foxes og Explosions In The Sky tar turen til Øya i sommer.

Skrevet av:
Publisert 11:45 11 januar, 2011

Landets største festivaler sparker i gang 2011 med å slippe smakebiter fra programmene sine, som gradvis begynner å ta form. Hovefestivalen løfter lokket av to skandinaviske bookinger, mens Øya har sluppet to amerikanske navn så langt denne uken, og lover flere de neste dagene.

På Tromøya i Arendal går Hovefestivalen av stabelen 28. juni-1. juli, og i dag slapp festivalen to navn som garantert vil havne høyt oppe på plakaten. Den svenske popdronningen Robyn trenger vel ingen nærmere introduksjon (men du kan lese alt vi har skrevet om henne de siste par årene her), mens John Olav Nilsen & Gjengen, som slipper det vanskelige andrealbumet Det nærmeste du kommer denne våren, får tennene til å løpe i vann hos bookingansvarlig Toffen Gunnufsen:

– John Olav Nilsen & Gjengen er noe av det største som har skjedd norsk rock på lenge. Det var på høy tid å få dem til Tromøya, og de føyer seg fint inn i tradisjonen med kvalitetsartister fra Bergen på Hove. I fjor hadde hele Bergensgjengen til og med et eget område inne på festivalcampen, sier Gunnufsen i en pressemelding.

Les: John Olav Nilsen om det kommende albumet

Både Robyn og John Olav Nilsen & Gjengen spilte på Øyafestivalen i Middelalderparken i Oslo i fjor sommer, og årets musikktreff i hjertet av hovedstaden utspiller seg i år 9.-13. august. To navn er sluppet ut av sekken, begge amerikanske: De skjeggete harmonikerne i Fleet Foxes returnerer til festivalen etter å ha spilt der i 2008 (og på Hove i 2009), mens det i går ble kjent at postrock-bandet Explosions In The Sky kommer til Øyafestivalen for første gang i august.

Fra før er navn som Kvelertak, Matthew Dear, 120 Days, The Jayhawks, Twin Shadow og de kritikerroste norske debutantene i Turns bekreftet til Øya, mens lillebror i Tønsberg, Slottsfjell, lokker med artister som Deerhunter, Gallows, Melissa Horn og Doctor Midnight & The Mercy Cult, et bandprosjekt med eks-Turboneger Hank Von Helvete i front.

Hvilken festival gleder du deg mest til?

På vinyljakt med Robyn:

John Olav Nilsen intervjuet på  fjorårets Trænafestival:

Fleet Foxes’ Robin Pecknold har en bestefar på Hitra:

Explosions In The Sky – «First Breath After Coma»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Festivalsommeren tar form"
 

17 kommentarer på “Festivalsommeren tar form”

 1. Roar sier:

  Explotions in the sky for første gang i Norge? Mener da så visst å huske at jeg var på konsert i Oslo for et par år siden? Jaja, så feil kan man ta.

 2. Mathias sier:

  Jepp, Explosions In The Sky har spilt i Norge hvertfall en gang før. På SoWhat etter debutplata. Gratisgig til og med!

 3. Foxy gay boys sier:

  Og Hove kopierer Øyas gamle booking igjen, fantasifullt…

 4. t sier:

  Ja, for det var jo så jævla fantasifullt å booke Robyn i utgangspunktet.

 5. Tarjei sier:

  Lite fantasifullt? Så poenget er ikke å booke artister som folk har lyst til å se på, altså? Som er populære i tillegg? Nei, da er det bedre å booke sære band som få gidder å se på. Fantasifullt, ja.

 6. Ole Brum sier:

  Slottsfjell har Gallows, det blir sommerens ubestridte høydepunk…

  Vel og bra med indie. Men ja takk begge deler, kjære Lydverket.

 7. Andreas sier:

  Har dere glemt de største?
  Sepultura kommer til Parkenfestivalen i Bodø i August!!!
  I tillegg kommer Iggy Pop.
  Men det er vel så langt nord at det ikke teller?

 8. Jonas sier:

  Ja, selvfølgelig er det for langt nord.

 9. whatnot sier:

  Synes heller det er morsomt hva som klassifiseres som «storband» i denne artikkelen.. Hver sin smak, for all del, men hva er kravet? Å ha spilt for flere enn 100 mennesker?

  • anonym sier:

   Storband er i følge wikipedia; «Et storband er et stort musikkensamble som spiller jazzmusikk» Trodde dette var gjengs oppfatning..

 10. Dazzl3d sier:

  og hvem f*en gidder å høre på Robyn?

 11. heggpegg sier:

  robyen er greit det men vi snakker ikke stor headliner som muse eller them croockd vultures, såpasser vi enige om, robyn fan eller ikke her?

 12. Mads sier:

  Robyn og John Olav Nilsen og gjengen spilte også på Pstereo festivalen i Trondheim i 2010.

 13. Tylden sier:

  Sepultura store? Bandet døde i 1994.

 14. Terje sier:

  Mudhoney skal til Slottsfjell. Nydelig

 15. [...] et par artistslipp som genererte en del surmuling i bloggsfæren, strammer Hovefestivalen nå grepet om [...]

Legg igjen en kommentar