Linkin Park. (Foto: Promo)

Linkin Park. (Foto: Promo)

Linkin Park - A Thousand Suns

Fremdeles en dårlig idé

Linkin Park øser gledelig av sin bisarre lapskaus av nu metal og rap, pompøs produksjon og platt låtmateriale.

Skrevet av:
Publisert 11:19 14 september, 2010

Linkin Park valgte å lansere den første låta fra sitt nye album i et krigsspill fra Afghanistan. Det sier kanskje det meste om dette bandet generelt, og ferske A Thousand Suns spesielt; de gjør uforståelige valg som ender i stygge resultater.

De har bevist flerfoldige ganger at nu metal og rap ikke bør kombineres, og det skjønner man enda bedre etter å ha pint seg gjennom låter som «When They Come For Me» på deres nyeste utgivelse. Det høres trashy, udelikat, maskinelt og frastøtende ut, og at dette bandet er blant 2000-tallet mestselgende gjør at det er lett å bli desillusjonert og miste tiltroen til både folk og tida vi lever i.

A Thousand Suns er gjennomprodusert så det holder. Produsent Rick Rubin har tydeligvis lagt ned mengder av tid i studio – men det understreker egentlig bare svakhetene ved låtmaterialet ytterligere. De prøver hardt å skape et storslått album som strekker seg over 15 låter – de fleste på godt over fire minutter. Innimellom er det fylt opp med korte mellompartier, som kunne fungert til å fremheve storheten ved de andre låtene, dersom den fantes. Bandet selv bedyrer at albumet er et resultat av en kreativ prosess hvor de har tenkt nytt og lekt seg i studio. Men Linkin Park høres industrielt og uinspirert ut – uten et snev av entusiasme, glede eller formidlingsevne.

Den nasale, sytete vokalen er noe av det mest påtrengende og slitsomme ved de fleste av låtene på A Thousand Suns. Men dersom man klarer å se bort fra den, hører man at det som lurer lengre bak i lydbildet er minst like slitsomt; der finner du nemlige dårlige samplinger, masete gitar og kvasi-episke tangenter i fleng.

A Thousand Suns burde bli skiva som får folk til å skjønne at de ikke skal spytte inn mer penger i Linkin Park-maskineriet. Men så lenge folk gjør det, blir vi nok ikke kvitt dem med det første.

Tags: , , ,

Del "Fremdeles en dårlig idé"
 

30 kommentarer på “Fremdeles en dårlig idé”

 1. Evnis sier:

  Kan ikke fordra Linkin Park heller, men ser ikke helt poenget i å anmelde en plate av ett band man absolutt hater.

 2. meh sier:

  Liker ikke Linkin Park, men la nå de som kan noe om sjangeren anmelde bandet.

 3. kno sier:

  Bra album, latterlig anmeldelse!

 4. kenneth sier:

  savner en saklig anmeldelse!

  • Enig... sier:

   Kunne ikke vært mer enig….

   • stein sier:

    ser ut som hu dama som anmeldte dette har noe psykologiske problemer eller anmeldte i feil uke kanskje??

    det var et jææævli bra album, nr 2 på billboard lista med dette albumet, sier noe om denne anmelderen,

    sparken snarest..

 5. Rasmus sier:

  Det siste du sa tyder jo bare på at du ikke liker Linkin Park. Er helt uenig med deg angående anmeldelsen. Det er et fantastisk album med fantastiske sanger! When they come for me er faktisk ment for slike som deg. Noen som ikke skjønner at band kan gå innom forskjellige sjangre, det er få band som klarer så mange områder som LP….vel med A thousand suns har faktisk Linkin Park nesten skapt en egen sjanger! Som Mike sa i When they som for me: «Try to catch up ************!»

  Terningkast 6.

 6. Andreas sier:

  «De har bevist flerfoldige ganger at nu metal og rap ikke bør kombineres» sier anmelderen.

  Sikter han til sanger som f.eks. «In the End», «Faint» og «From the inside»? Synes de sangene er blant de bedre som har blitt lagd innenfor nu-metal sjangeren, og har mange flere eksempler (som «Somewhere I belong og «Hit the floor»). Dessuten nevner han ikke noen konkrete eksempler.

  «Den nasale, sytete vokalen er noe av det mest påtrengende og slitsomme ved de fleste av låtene på A Thousand Suns.»

  Altså anmelderen kan ikke fordra rappingen til Shinoda og syngingen til Bennington. Greit nok, men tror noen millioner mennesker
  er uenige :)

  «A Thousand Suns burde bli skiva som får folk til å skjønne at de ikke skal spytte inn mer penger i Linkin Park-maskineriet. Men så lenge folk gjør det, blir vi nok ikke kvitt dem med det første.»

  Og her begraver anmelderen sin egen anmeldelse, med å miste de få dråpene av saklighet han hadde tidligere. Albumet har definivt sine svakheter, men her har vi en anmelder som både viser sitt politiske hat mot LP og mot musikken de lagde/lager gjennom hele anmeldelsen, med få konkrete og saklige fakta.

  Terningkast 5

  • Zippo sier:

   Du mener han Trine? Que? Leste du anmeldelsen?

   • stein sier:

    åpenbart leste han anmeldelsen siden han trekker inn eksempler ??……………………………………………

    og hvem bryr seg om ei heks som ikke kan musikk

  • Kristian sier:

   Er 100% enig i din anmeldelse!:) Keep it up!:)

   Noe av den dårligste anmeldelsen jeg har lest på lenge! Og de skinner av hvor mye anmelderen hater LP…
   Uf og uff…
   Liker Lp’s nye vri,selvom deres gamle sanger fortsatt er best:)

 7. Andreas sier:

  Hehe, liten slipp der, feilen min var å BARE lese anmeldelsen :)

 8. [...] Allerede nå kan du lese hvordan Røyksopp sin nye Senior høres ut, om gamlegutten Robert Plant klarer å følge opp suksessen fra Raising Sand, og at Linkin Park fortsatt er en dårlig idé. [...]

  • andreas sier:

   Den hær anmeldelsen va rætt og slætt piss. Har aldri opplevd maken. Albume er konge, så kommer nån så latterlig som du og ødelegge det med en sånn piss anmeldelse! At du blir påvirket av at de har laget stund track til et spill hvis bare kor lite peiling du har i den hær sjangeren!!

 9. Øyvind Hellenes sier:

  Likte ikke plata selv, men reagerer på at du bruker «industrielt» som ett negativt ladet ord. Industriell musikk er jo en svært populær sub sjanger som fortjener respekt enten man liker det eller ikke.

  Når det er sagt så er jeg heller ikke enig i at dette albumet er særlig industrielt.

 10. Robert sier:

  Digger egentlig Linkin Park, og syns M2M var et tålelig bra album. Likte egentlig Meteora og Hybrid Theory best. Men jeg har sånn halvveis hørt igjennom A Thousand Suns, og kan ikke si at jeg er imponert. Man hører nesten ikke snurten til gitarer, hvilket er en stor forskjell fra andre album. Autotune er tydeligvis populært for Mike og co, men det låter altfor poppete og usammenhengende. Håper på en måte at dette albumet vokser på meg, men spørs om jeg gidder å høre på det. Jeg er virkelig ikke imponert. Anmeldelsen sugde, btw. Man setter ikke en som i utgangspunktet ikke liker Linkin Park til å anmelde et album de har sluppet. Blir altfor lite objektivt.

 11. Moosa sier:

  På det jevne syns jeg Linkin Park er ganske fjollete, men skal man være objektiv her, må man jo gi dem en del props for å lage sykt fengende, overproduserte stadionanthems for dagens unge. Pompøst? Jo da. Overprodusert? Absolutt. Tenåringsangst som prøver å fremstå som noe mer enn bare det? Klart det. Men selv med en god dose gammelmanns skepsis må jeg si at jeg tror jeg hadde kost meg på Linkin Park konsert. Sannelig om jeg ikke har et knippe av låtene deres på poden til og med. Er enig i at denne anmeldelsen bærer preg av at anmelder har bestemt seg for lengst om at en ny Linkin Park skive bare er noe piss og at de ikke har noen verdi som band. Det syns jeg er synd, det blir for enkelt. Mye som skurrer med Linkin Park, men at de er flinke til nettopp det de driver med, er hevet over enhver tvil. Det burde ikke avfeies før anmelder setter penn til papir.

 12. Bøtta sier:

  Tror det er sånne som dere anmelderen sikter til når hun skriver «at dette bandet er blant 2000-tallet mestselgende gjør at det er lett å bli desillusjonert og miste tiltroen til både folk og tida vi lever i». Etter å ha lest kommentarene over, må jeg si jeg deler den følelsen med henne.

 13. HT sier:

  syns at annmeldere burde holde seg unna musikk de ikke liker, er selv et ganske bra linkin park fan, men må desværre si at jeg synes albumet kunne vært spart. savner det gamle linkin park, da de var mer heavy, og ikke sånn pus’ete musikk de driver me nå. får eksiterer ikke det nye albumet til LP fordi det rett og slett er får langt fra der de starta. skjønner at de må bytte musikk stil får å kunne holde seg på topp lister ol. men de har virkelig tatt et langt steg fra det LP var da de slapp sine første album. et alt får langt steg i min mening.

  • Geir sier:

   «syns at anmeldere burde holde seg unna musikk de ikke liker»…

   Jeg for min del syntes kritikere av anmeldere burde holde seg unna anmeldelser de ikke liker…

 14. Øyvind Rygh sier:

  Ja, ja, godt at ikke anmelderne er de som blir anmeldt, kanskje det er det de burde blitt… denne plata er fakta mye bedre enn den forrige, og ærlig talt et par tre av sporene grenser til rimelig brilliant… merkelig nok hører jeg også på jazz, Røyksopp, og all mulig annen ny amerikansk rock, men har vel allikevel evne til å skille ut kvalitet, argumenter om om at det er brukt mye penger her, er vel kanskje rimelig politisk ukorrekt, må man bruke lite penger for å skape god musikk… nei jeg tror ikke det! Øyvind

 15. Tarantella sier:

  Spot on anmeldelse, verre tortur enn Linkin Park finnes knapt. Tipper de som er Linkin Park fans stemmer Frp og har usedvanlig lav iq. Og musikkanmeldere objektive? Hahahaha, hohohohoho!!!

  • Sirius sier:

   Gratulerer, du har kommet med den mest usaklige påstanden jeg har sett i mitt liv! Skjønner ikke logikken i at en som liker nu-metal/alternativt rock, liker Siv Jensen også.

   Herlig album forresten, blitt kjedelig med bare Hybrid-stil, blitt litt rart å høre på menn som nærmer seg 40 år synge om tenåringsangst. Greit at anmelderen ikke liker albumet, men det blir bare subjektivt, og uklokt av henne å gjøre narr av folk som liker musikken. Tittelen «Fremdeles en dårlig ide» forklarer at hun aldri har likt Linkin Park heller, sannsynligvis ikke Hybrid Theory engang. Da er det bare forståelig at hun ikke likte dette albumet.

 16. Sondre Berg sier:

  Som tidligere hardcore-Linkin Park-fan må jeg si meg enig. Dette albumet suger.
  Bandet hopper seg tydeligvis på den nye elektro-bølgen, noe som videre gir albumet et tomt skall. Gitarer er nesten borte og rappingen til Mike er uinspirert.
  Veldig skuffet over barndomsheltene mine.

 17. sch0n sier:

  Dæven, hvorfor gå så hardt ut på denne gjengen, da? Har hørt gjennom dette albumet, og er enig at LP ikke leverer så veldig høyt med ATS. Samtidig synes jeg de glimter til med enkelte sanger. Wretches & Kings, Iridescent, The Catalyst, Jornada del Muerto (faen, kunne de ikke gjort denne sangen lengre og utvidet dets episke preg?!?!) og Burning in the Skies.

  Cut ‘em some slack, dette er et band som prøver hardt å fornye seg. Kanskje går det litt for fort, og samtidig høres kanskje forandringene altfor påtvingte og undergjennomført ut. Derimo; nevnte låter liker jeg veldig godt. I motsetning til mange musikkfans, krever alt jeg ikke så forbanna mye. Senk standardene, jeeeez.

 18. Ine sier:

  Vel… Jeg hadde skrevet en lang tale om albumet, men jeg fjerna hele greia. Elsker «A Thousand Suns», og vil alltid gjøre det!

 19. [...] Jeg reiser med en ganske stor gjeng på 20 stykker som det er veldig fint å være sammen med. 3. Linkin Park, fordi de er så flinke. Og så blir det bra stemning med så stort publikum. 4. Dette er mitt [...]

Legg igjen en kommentar