foto: Promo

foto: Promo

Linkin Park i krigen

Lager soundtrack til nytt krigsspill fra Afghanistan.
Anmeldelse: Avenged Sevenfold – Nightmare (3)

Skrevet av:
Publisert 16:41 28 juli, 2010

At artister bruker spillverdenen til å spre musikken sin blir stadig vanligere.

Mötley Crüe slapp sin singel “Saints of Los Angeles” på Rock Band samtidig som på albumet med samme navn. Den første uka etter lansering solgte singelen 48000 eksemplarer via Rock Band, men bare 14000 på Itunes.  Det førte til at menneskene i selskapet Harmonix, som står bak Rock Band, havnet på Time Magazine sin liste over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker.

Linkin Park er blant det siste tiårets mestselgende band, og har allerede en gigantisk fanbase. Allikevel tar også de steget inn i spillenes verden nå. For når krigsspillet «Medal Of Honor» promoteres, blir det frontet av låta «The Catalyst» fra Linkin Parks kommende album A Thousand Suns.

«Medal Of Honor» tar utgangspunkt i en elitestyrke i Afghanistan. I traileren for spillet lydsettes scener fra en av tidenes mest omdiskuterte kriger med Linkin Parks musikk, og sjansen for at det er nettopp dette låta vil bli husket for er stor.

Bandet selv er glade for samarbeidet med spillprodusenten EA.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er en unik, kreativ forbindelse for oss og et samarbeid vi er entusiastiske over, sier Joe Hahn i Linkin Park.

Snorre Valen, musiker og stortingsrepresentant for SV, er noe mer skeptisk.

- Jeg synes generelt at å blande rock og politikk ofte mislykkes, og liker ikke tanken på at rocken har gått fra å være et uttrykk for krigsmotstand til å være en del av det store, millitære apparatet, sier han.

Hva samarbeidet med en krigsspill-produsent har å si for bandets omdømme, tror Valen avhenger av hvem man spør.

- Det er jo veldig avhengig av hva slags syn man har på Afghanistan-krigen i utgangspunktet, og kan sikkert slå begge veier. Jeg har dessuten en mistanke om at Linkin Park ikke har tenkt så veldig mye over politikken bak deltagelsen.

«The Catalyst» har radiopremiere på P3 tirsdag 3. august klokka 09.00.

Her kan du se traileren til spillet:

Fusjonen mellom populærkultur og krigføring blir stadig tydeligere, slik som man for eksempel kan se i tv-serienGeneration Kill, hvor musikken spiller en stor rolle for soldatene i Irak. I fjor høst snakket Asbjørn Slettemark med blant andre Aslak Nore og en norsk krigsveteran om dette i Lydverkets tv-sending:

Les mer om musikk i spill her.

Tags: , , , , ,

Del "Linkin Park i krigen"
 

9 kommentarer på “Linkin Park i krigen”

 1. Tneb sier:

  «- Dette er en unik, kreativ forbindelse for oss og et samarbeid vi er entusiastiske over, sier Joe Hahn i Linkin Park.»

  Ja, hurramegrundt, lage soundtrack til slakting av afghanere er kjempe kreativt, tjohei.

  «Jeg har dessuten en mistanke om at Linkin Park ikke har tenkt så veldig mye over politikken bak deltagelsen.»

  Et band som har så stor innflytelse på en kjempe stor mengde mennesker burde vurdere å bruke sin kreative energi på noe mer konstruktivt enn krig, det er bare utrolig tragisk. Men det er vel slik det går når mann er mer opptatt av å ta kule promo bilder som det vist ovenfor enn å ha et gjennomtenkt budskap i musikken sin, hvis ikke på en annen side Linkin Park har tenkt veldig nøye igjennom hva de driver med å elsker ideen på å appellere til sine fans med patriotisme gjennom noe sånt som dette. For å putte det på spissen

 2. eddy sier:

  Et forsøk på å gjøre spillet mer storslått med Michael Bay momenter og eye candy.
  Får jo flashback til Transformers med den musikken i bakgrunnen.

  • matis sier:

   det er fordi både denne sangen on New Divide fra transformers 2 har nesten samme start, mange av linkin parks sanger har ganske lik melodi :(

 3. Steffen sier:

  Så må vi jo huske å skille mellom dataspill og virkelighet uansett hvor virkelighetstro spillene kan være ;) Krigen i afghanistan er no dritt men det er IRL… Samme hvilken musikk som er i ett spill spør du meg.
  Det er jo cash som er den store tankegangen hos linkin park til syvende og sist og her tror jeg de gjør en smart vri på lansering av musikken sin økonomisk sett :D

 4. Martin sier:

  Ah,blir matt av folk as,dere ser jo bare det negative i alt av musikk som er..
  Syns Det er utrolig kreativt av LP av og annonsere samarbeid med spill pga økonomi(som han over sa) de er Også kreative med deres konkuranser osv.
  Og når vi tenker på krig,har Det jo vart fra 1år,og Hvis noen følger med,er nok Ikke LPs budskap «krig» når de lager sanger som skal lastes ned for å donere og støtte folk i kriseland og folk i nød,folk i naturkatastrofer og legger av mye av pengene deres fra turne til veldedighet.
  På en annen side er Jeg Kjempe spent på den nye sangen og Det splitter nye albumet deres!:):):)
  Albumet her får vel Ikke akkurat mye pluss tipper jeg:p

 5. [...] av grungeveteranene lanserer gammelt og nytt materiale med drahjelp fra spillgiganten. Les også: Linkin Park lydsetter krigen Skrevet av: Trine Aandahl Publisert 13:19 4 August, 2010 Del [...]

 6. [...] Park valgte å lansere den første låta fra sitt nye album i et krigsspill fra Afghanistan. Det sier kanskje det meste om dette bandet generelt, og ferske A Thousand Suns [...]

 7. Aron sier:

  Linkin park passer godt med medal of honor =) på fifa er også blackout som også passer…

  mitt favorittband har vært linkinpark i mange år, og jeg liker det veldig godt fortsatt. det er bra at di samarbeider med medal of honor (EA/dice)

Legg igjen en kommentar