Et gjenforent Soundgarden lanserer samleskive med en moderne tvist (Foto: Promo)

Et gjenforent Soundgarden lanserer samleskive med en moderne tvist (Foto: Promo)

Soundgarden + Guitar Hero = sant

Chris Cornell og resten av grungeveteranene lanserer gammelt og nytt materiale med drahjelp fra spillgiganten.
Les også: Linkin Park lydsetter krigen

Skrevet av:
Publisert 13:19 4 august, 2010

På 90-tallet var Soundgarden et av de definerende banda for grungen. Etter deres storhetstid har frontmann Chris Cornell blant annet brukt tiden på å spille i Audioslave sammen med tidligere Rage Against The Machine-medlemmer og en solokarriere av varierende kvalitet. I januar i år annonserte han at «Knights of the Soundtable ride again» – Soundgarden-gutta hadde funnet veien tilbake til hverandre, og hadde noe på gang. Dette «noe» skulle vise seg å være en samleskive bestående av deres største hits, et par gamle obskuriteter og den hittil uutgitt låta «Black Rain», som har sitt opphav i tiden da bandet spilte inn albumet Badmotorfinger.

Les også: Dette spilte Soundgarden på reunion.

Lanseres med spill

Samleren har fått navnet Telephantasm. Veteranene har kastet seg på bølgen av band som samarbeider med spillprodusenter for å få promotert utgivelsene sine, og når «Guitar Hero: Warriors Of Rock» lanseres 28. september, vil en million av de som kjøper spillet få med Soundgardens skive i samme pakke. Det er første gang et album og et spill utgis sammen på denne måte, skriver nettstedet Blabbermouth.

Trenden med å samarbeide med spillprodusenter er ikke en ny trend, men har eksplodert de siste åra. Mötley Crüe slapp sin singel “Saints of Los Angeles” på Rock Band samtidig som på albumet med samme navn. Den første uka etter lansering solgte singelen 48000 eksemplarer via Rock Band, men bare 14000 på Itunes.  Det førte til at menneskene i selskapet Harmonix, som står bak Rock Band, havnet på Time Magazine sin liste over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker.

Sist uke skrev Lydverket om at Linkin Parks nye singel «The Catalyst» er soundtracket til traileren for krigsspillet «Medal Of Honor». Les mer om det her.

Bredt nedslagsfelt

NRKs spillekspert og -anmelder Rune Håkonsen forklarer at et bredt nedslagsfelt gjør at spilldeltagelse kan bety mye for et band.

- Det er rett og slett lettere å treffe et bredt publikum ved å spre musikk via spill. Vennegjenger spiller gjerne sammen, og fellesopplevelsen står i sentrum. Slik er det med musikk også!  Spill lanseres nesten utelukkende internasjonalt også, så om en norsk artist kommer igjennom nåløyet er mye gjort.

Samarbeidet med spillprodusenten er ikke enste ledd i Soundgardens promoplan. Når Telephantasm utgis kommer i flere formater; en enkel-CD, en dobbelt-CD og sammen med en DVD med hittil uutgitte musikkvideoer.

Se musikkvideoen til låta «Rusty Cage» fra Soundgardens Badmotorfinger:

Her kan du se traileren for «Guitar Hero: Warriors Of Rock»:

Tags: , ,

Del "Soundgarden + Guitar Hero = sant"
 

1 kommentar på “Soundgarden + Guitar Hero = sant”

  1. [...] Les også: «Hemmelig» Soundgarden-konsert Soundgarden + Guitar Hero = sant [...]

Legg igjen en kommentar