Jessie J. Foto: Promo

Jessie J. Foto: Promo

BBC har trua på Jessie

Britisk 22-åring som har skrevet sanger for Miley Cyrus og har Justin Timberlake som fan topper BBCs «lyden av 2011-liste». Bli bedre kjent med henne her!

Skrevet av:
Publisert 11:27 7 januar, 2011

I starten av hvert år står BBC for kåringen av «årets supertalent», basert på stemmer fra 161 toneangivende kritikere, bloggere og musikkformidlere. Og helt øverst i kanalens Sound Of 2011 finner vi Jessie J, en 22 år gammel artist fra Essex du ikke trenger å skamme deg over å ikke kjenne til, til tross for at hun allerede har opplevd suksess som låtskriver for andre – først og fremst Disney-stjernen Miley Cyrus, som hun skrev «Party In The USA» for.

Les også: Lydverkets norske 2011-håp

Nå ser det altså ut til at det vil gå veien også for artisten Jessie J, som Jessica Ellen Cornish kaller seg. Justin Timberlake har kalt henne «den beste sangeren i verden akkurat nå», og låten «Do It Like A Dude» (opprinnelig skrevet for Rihanna, men spilt inn av Jessie selv etter oppmuntring fra plateselskapet Island Records) har ført til tung radiorotasjon (blant annet på P3), utsolgte konserter og opptredener på blant annet Later… With Jools Holland. Slik ser og høres den ut:

Jessie J – «Do It Like A Dude»:

På plassene under Jessie lurer fire andre britiske navn. Det mest prominente av dem er nok James Blake, en ung, klassisk skolert post-dubstep-produsent som i disse dager er i ferd med å bli kjent langt utover den engere kretsen av elektronikahoder med sin oppsiktsvekkende coverversjon av kanadiske Feists «Limit To Your Love»:

I det samme stilmessige terreng finner vi Jamie Woon, som lager det man kunne slumpe til å kalle elektronisk soul (hans «Night Air» kan også høres på P3), det lett rølpete indiebandet The Vaccines og Birmingham-sangeren Clare Maguire, en annen 22-åring med stor stemme.

Se listen over de 15 største 2011-håpene her

At det er en ung, kvinnelig soloartist som rykker helt til topps i denne kåringen er ikke spesielt oppsiktsvekkende. I det minste ikke med de tre foregående vinnerne i bakhodet. Disse har toppet BBCs nykommerliste de siste åtte årene:

Sound of 2010: Ellie Goulding
Sound of 2009: Little Boots
Sound of 2008: Adele
Sound of 2007: Mika
Sound of 2006: Corinne Bailey Rae
Sound of 2005: The Bravery
Sound of 2004: Keane
Sound of 2003: 50 Cent

Les også: Sniklytt på 2011

Les også: Vinterens viktigste utgivelser

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "BBC har trua på Jessie"
 

7 kommentarer på “BBC har trua på Jessie”

 1. / sier:

  helt patetisk.

 2. Jeanettebr sier:

  Wow. Katy Perry og Lady Gaga har fått unge sammen. NEXT!

 3. s sier:

  jessie er totalt uinteressant, james blake er veldig interessant.

 4. [...] Gold Panda, som vi offisielt elsker her på bruket. Britiske The Vaccines, som utmerket seg på BBCs Sound Of 2011-liste tidligere denne måneden, er også klare for [...]

 5. [...] Les: BBC har trua på Jessie J. [...]

 6. [...] J blei tidligere i år kåret til årets talent gjennom BBC sin Sound of 2011-kåring. At hun er et stort talent er det altså ingen tvil om, selv [...]

 7. [...] fjor var det Jessie J som stakk av med sigeren, over namn som James Blake og Jamie Woon. BBC om dét. No er eit nytt år i ferd med å renna ut, [...]

Legg igjen en kommentar