Ray Kay sammen med Range (t.v) og Rick Ross. Den norske regissøren har laget videoen til deres låt

Ray Kay sammen med Range (t.v) og Rick Ross. Den norske regissøren har laget videoen til deres låt "Ghetto Dance". (Foto: Ray Kay/Privat)

Nytt stjernesamarbeid

Norske Ray Kay har laget nok en sofistikert og sexy musikkvideo. Samtidig kaprer en annen av videoene hans førsteplass over tidenes mest sette Youtube-klipp.
Se: Kanye West fremføre nytt materiale
Se: Ferske videoer fra Robyn og Lissie .

Skrevet av:
Publisert 11:53 30 juli, 2010

Den Los Angeles-baserte regissøren kommer opprinnelig fra Haugesund. Har har laget musikkvideoer for artister som Beyoncé Knowles, P. Diddy, Lady GaGa og Backstreet Boys. Nå har han sluppet nok en video – denne gangen for R’n'b-artisten Range og hans låt «Ghetto Dance», som gjestes av rapperen Rick Ross.

Videoen er i umiskjennelig Ray Kay-stil både sofistiskert og sexy.  Se den her:
Range – Ghetto Dance (feat. Rick Ross)

Range | MySpace Music Videos

Om ikke navnet Range sier deg noe, er det ikke så rart. Han har hittil jobbet som låtskriver for stjerner som Ludacris, T-Pain og Jamie Foxx, men er i ferd med å etablere seg som artist.

Oppdaget av Stargate

Ray Kay er ikke den eneste nordmannen som bidrar på veien mot solokarriere. Range ble nemlig «oppdaget» av den prisvinnende norske produsentduoen Stargate, skriver artisten på sin hjemmeside.

Stargate og Range jobbet like ved hverandre, og etter et møte i regi av Range’s manager, var det gjort.

- Vi skrev en låt sammen, og det var nok til å overbevise dem om at vi burde samarbeide, skiver Range om duoen som har jobbet med giganter som Rihanna og Ne-Yo.

Les: Stargate og Rihanna topper listene i USA

Ray Kay bygger stjerner

Debutskiva til Range slippes sannsynligvis i januar – og «Ghetto Dance» er første smakebit på hva vi har i vente. Antagelig vil Ray-Kays musikkvideo være effektiv drahjelp for artisten. Regissøren selv forteller at han foretrekker å jobbe med artister i etableringsfasen.

-  Hvis jeg må velge, vil jeg heller jobbe sammen med en ung, kommende stjerne enn å lage videoer for de som allerede er etablert, sa han i et intervju med Lydverket i mai.

Ray Kay og Justin Bieber (Foto: privat)

Den unge stjernen han siktet til den gang var pur unge Justin Bieber, som for alvor slo gjennom med låta «Baby», som Ray Kay har laget videoen til.

Denne måneden seilte klippet opp på førsteplass over de mest sette Youtube-klippene noensinne, med over 265 millioner visninger i skrivende stund.

Du kan gjøre statistikken enda bedre for stjerneteamet:

Se flere av Ray Kays musikkvideoer i denne saken.

Tags: , , ,

Del "Nytt stjernesamarbeid"
 

4 kommentarer på “Nytt stjernesamarbeid”

  1. [...] MTV Music Video Awards. Men også norske Ray Kay er nominert i en viktig kategori. Les også: Nytt stjeresamarbeid for Ray Kay Se: Videoen som fikk Lady GaGas nettside til å bryte sammen Skrevet av: Trine [...]

  2. [...] 6. Rick Ross har jobbet med den norske videoregissøren RayKay da rapperen gjestet videoen til Range, ”Ghetto Dance”. Lydverket gjorde sak på det tidligere. [...]

  3. [...] Norske Ray Kay er en av musikkvideoverdens største regissører. Han holder til i Hollywood, og har jobbet med stjerner som Lady Gaga, P. Diddy og Justin Bieber. Videoen til sistnevntes “Baby” er den mest sette videoen på Youtube. [...]

  4. [...] Les mer om Ray Kays suksess her. [...]

Legg igjen en kommentar