Rick Ross får norske rappere til å brøle som Hulken og løpe til studio. (Fotomontage: Rashid Akrim, NRK P3)

Rick Ross får norske rappere til å brøle som Hulken og løpe til studio. (Fotomontage: Rashid Akrim, NRK P3)

BMF! WTF?

«Man får lyst til å rive av seg skjorta som Hulken og brøle med». Hvorfor går norske rappere bananas over de tre bokstavene BMF?

Skrevet av:
Publisert 9:33 11 august, 2010

Joddski rapper om David Toska og skipsrederen Anders Jahre, OnklP drar fram Claus Lundekvam og forbryterlegenden Gjest Baardsen, og Lars Vaular & co rapper om… Lars Monsen og Astrid Lindgren! Alle sammen over beaten til Rick Ross-singlen «B.M.F.». Hva skjer?

Gaterespons
La oss spole tilbake noen måneder. Før sommeren slapp Miami-rapperen Rick Ross singlen «B.M.F.», etter at låten først dukket opp på en mixtape som skulle massere gatene før albumet Teflon Don. (Lydverkets anmeldelse av albumet) Låten får umiddelbar respons. Ikke bare fordi «B.M.F.» er kort for Blowin’ Money Fast, men også fordi BMF er forkortelsen for det notoriske crewet/forbryterorganisasjonen Black Mafia Family. Lederen for BMF heter Big Meech, sitter i fengsel for en uendelig rekke kriminelle forhold, og han namedroppes i refrenget sammen med Larry Hoover, en annen kjent amerikansk kriminell. Eller morder, om du vil. Sjekk den blytunge låten, artikkelen fortsetter under:

Tommy Tee oppfordrer
Så begynner ilden å spre seg i det tørre gangstergresset. Amerikanske rappere kaster seg over instrumentalen, og YouTube fylles opp av vellykkede og mindre vellykkede versjoner av ”B.M.F.”. Hør for eksempel Lupe Fiasco sin PK-versjon. Her hjemme er bergenseren Area først ute med en norsk variant (hør den her: BMF.mp3) og den blir spilt av Tommy Tee og Dj Herkules på National Rap Show 6. august. Tommy og Herkules oppfordrer andre norske rappere til å gjøre sine versjoner, og Joddski finner frem penn og papir. Påfølgende søndag spilles «David Toska (B.M.F.)» inn, og mandag morgen er låten ute på 730.no. Det var egentlig ikke planlagt, i følge Joddski.
- Nå har jeg jo tradisjon for å gjøre versjoner av dagens største hits, noe jeg gjorde enormt mye av i fjor med blant annet «Empire State Of Mind» og «Miss Independent». Jeg hadde sagt til meg selv at jeg ikke skulle gjøre det på en stund, men etter press fra omverdenen måtte jeg bare gi etter. Når Areas versjon kom gikk jeg hjem og skreiv min på 30 minutter, ringte Chris Lee og bestilte studio, forteller Joddski.

Hør Joddski kjøre seg opp med «David Toska (B.M.F.)»:
Joddski-David-Toska-BMF.mp3

- Sjuk og skrullete
Gisle Stokland i 730.no, som først la ut Joddski-versjonen på mandag og fulgte opp med en fersk versjon fra Jaa9 & OnklP dagen etter, mener produksjonen til 19-åringen Lex Luger på «B.M.F.» er årsaken til at låten nå får stadig nye versjoner.
- Den originale låten er sjuk, med skrullete god produksjon. Dessuten inviterte Rick Ross til morsom navnslipping da han dro frem Big Meech og Larry Hoover, samt at National Rap Show oppfordret til flere «B.M.F.»-er etter å ha spilt norske Areas versjon.

Helvetes knallhard
Joddski lot seg også overrumple av arbeidet til vidunderbarnet Lex Luger.
- Det er først og fremst produksjonen som gjør «B.M.F.» monstruøs, men også flowen til Rick Ross. Så sjukt enkelt og så innåtihelvetes knallhard. Man får lyst til å rive av seg skjorta som Hulken og brøle med.

Ignorant og breial, passer fint
OnklP husker godt første gang han hørte «B.M.F.».
- Jeg elsket låten med en gang, som alle andre, og det var soleklart at vi måtte gjøre vår egen versjon. Originalen til Rick Ross er så usannsynlig ignorant og breial, og vi følte det var rett opp vår gate. Dessverre snakker jeg litt mye før jeg får gjort ting, hehe, så Joddski kom oss i forkjøpet. Men litt friendly competition er bare hyggelig!

Hør Jaa9 & OnklP ruske tak i «B.M.F.»:
9P-BMF-2.mp3

Drapsmenn og skipsredere
Mens Rick Ross strør om seg med navn på dømte mafiasjefer og drapsmenn, har Jaa9 & OnklP og Joddski konsentrert seg om hjemlige navn. Alle fra skipsrederen Anders Jahre til kokainangrende Claus Lundekvam blir inkludert.
- Jeg har fått litt tyn for å kalle Jahre en gangster, men jeg vet jo ikke 100 prosent om noen av de jeg nevner er så slemme, sier Joddski.

Toska fascinerer
OnklP mener NOKAS-dømte David Toska – som er i refrenget på begge versjonene – var et sikkert kort når kriminelle nordmenn skulle få sine navn foreviggjort over «B.M.F.»-beaten.
- David Toska er ganske safe om man skal skal sammenligne med en type som Big Meech. Begge fascinerer, og det er laget bøker og filmer om dem. Men det er ikke så mye tanke bak dette, det er mest for å ha det moro i studio.

Ikke en eneste kriminiminell
I Bergen har A-laget og Lars Vaular gjort sin egen versjon, men til manges overraskelse har de ikke dratt fram lokale gangstere som Frank «Hallik-Frank» Tandberg eller Carl-Fredrik Seim.
- Jeg tror ikke vi nevner en eneste kriminell, men heller men en hel haug med krimhelter, barnebokforfattere, komponister, filosofer, villmarksmenn og stylister, sier Vågard Unstad i A-laget om vestlandsversjonen.

Hør Bergens fineste rocke «B.M.F.»…Bergen Mafia Familie:
A-laget_Vaular_BMF.mp3

Fin som Tone Damli
Gisle Stokland i 730.no håper oppmerksomheten rundt «B.M.F.» kan gi Rick Ross et lite gjennombrudd i Norge.
- Teflon Don er det mest underholdende rapalbumet på mange år, men uten noen form for radiosupport er dette en hemmelighet for mannen i gata her til lands. Kanskje de norske versjonene vil motivere til kjøp. Vi får håpe folk skjønner at platen ikke er like hard som «B.M.F.». Låten med Jay-Z og John Legend – «Free Mason» – er Tone Damli-fin, avslutter Stokland på vegne av Miami-rapperen.

OPPDATERING: 4 minutter etter vi publiserte artikkelen kom det jommen enda en versjon. Sjekk Lars Rubix her.

Bonus: Bakgrunn

Kjenner du ikke til Big Meech, Larry Hoover, Black Mafia Family og Rick Ross? Her er noen lette punkter til konversasjon i selskapslivet:

1. Black Mafia Family ble styrt av Demetrius Flenery, mest kjent som Big Meech. Han ble buret inne i 2008, sammen med broren Terry Flenery, mest kjent som Southwest T. BMF kan også stå for Big Meech Flanery.

2. Larry Hoover har sittet i fengsel siden 1973. Da ble han dømt for å ha drept William Young. I følge amerikanske myndigheter driver han organisasjonen Black Gangster Disciple Nation fra fengselscellen sin i Supermax ADX Florence-fengselet i Colorado.

3. Big Meech var kjent for å blowin money fast. I følge historiene om ham, brukte han fort 50-100.000 dollar på en kveld på byn i Atlanta (Kilde: Big Meech, selvsagt. Karen liker å skryte). En av grunnpillarene i forbruket var at alle i crewet, sjefer som livvakter, skulle ha sin egen flaske Cristal.

4. Rick Ross har tatt navnet sitt fra Freeway Ricky Ross. Han ble dømt til livsvarig fengsel i 1996 for å ha forsøkt å kjøpe 100 kilo kokain av en undercover CIA-agent. Freeway Ricky Ross slapp ut i fjor etter straffen ble redusert.

5. Rapperen Young Jeezy var/er tett knyttet til BMF, og namedropper Big Meech allerede i 2006 på remixen av Rick Ross-låten «Hustlin’».Han er for øvrig ikke så fornøyd med «B.M.F.», så han disser Rick Ross i sin egen versjon. Sjekk sinte Jeezy på denne linken.

6. Rick Ross har jobbet med den norske videoregissøren RayKay da rapperen gjestet videoen til Range, ”Ghetto Dance”. Lydverket gjorde sak på det tidligere.

7. Den berømte diamanthandleren Jacob The Jeweler (sjekk drøy liste over låter han er nevnt i) ble dømt til 30 måneder fengsel for å ha hjulpet Black Mafia Family å hvitvaske millioner av dollar.

8. I ”Grand Theft Auto: Vice City” heter en av karakterene Big Mitch. Han er gangster. Lurer på hvor spillmakerne fikk inspirasjon til navnet fra.

9. BMF Entertainment, som var fronten for operasjonen til Big Meech & co, hadde kun en artist. Bleu DaVinci. Big Meech svidde 500.000 dollar på en video for ”Still Here”. Et underlig rykte om Bleu DaVinci, som er referert på Wikipedia, er at han ble hentet til BMF fordi han hadde så små hender at han kunne hente de siste kiloene med kokain ut fra gjemmesteder hvor ingen andre kom til.

10. Om du synes dette høres artig ut, så er det ikke det. Alle 150 medlemmer av BMF som ble etterlyst på slutten av 00-tallet er arrestert. Big Meech og broren Southwest T slipper kanskje ut i 2031. Larry Hoover er dømt til 150-200 års fengsel. Ja, 150-200 år. Rick Ross, derimot, er litt mer av en rollemodell. Ikke bare har han hatt trygg jobb som parole officer, hans tre første album gikk rett til 1. plass på Billboard-listen. Det seneste, Teflon Don, klarte en sterk 2. plass bak Eminems nye plate.

Bonus på bonus:
Ennå ikke lei av BMF? Da bør du sjekke denne tredelte artikkelen:

Part 1: http://clatl.com/atlanta/hip-hops-shadowy-empire/Content?oid=1264389

Part 2: http://clatl.com/atlanta/hip-hops-shadowy-empire/Content?oid=1264441

Part 3: http://clatl.com/atlanta/hip-hops-shadowy-empire/Content?oid=1264538

 1. en en hel haug med krimhelter, barnebokforfattere, komponister, filosofer, villmarksmenn, stylister m.m.

 2. Vågard V4g4rd

  @730no @Asbjorn1975 jeg tror ikke vi nevner en eneste kriminell.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "BMF! WTF?"
 

19 kommentarer på “BMF! WTF?”

 1. flisespikking sier:

  «…Ikke bare fordi “B.M.F.” forkortes til Blowin’ Money Fast…»

  B.M.F forkortes vel strengt takk ikke til Blowin’ Money Fast, det er Blowin’ Money Fast som forkortes til B.M.F.

 2. Eide sier:

  «Telfon Don» albumet er utrolig bra laget.

 3. baloo sier:

  Jaa9 og OnklP KNUSER de andres versjoner med sin! Eneste som har noe i /nærheten/ av flyt

 4. Asbjørn Slettemark sier:

  Flisespikking: Du har helt rett. Korrekturkollaps fra meg. Skal fikse. Takk.

 5. Christopher sier:

  Norsk rap er parodi..

 6. Maggs sier:

  Lars Vaular passet definitivt ikke til denne stilen. Føler det gikk litt for sakte for han.

 7. ACAB sier:

  hva vet du om vaular? spol tilbake til 03/04

 8. flisespikking 2 sier:

  yeezy har sagt at han ikke disser noen på sangen sin, han sier bare at han er kompis med gutta og ross var vel en c.o. ikke en p.o.

 9. Mr Måtte Mene Noe sier:

  Okey. Her byr de opp til synsing, og jeg kaster meg på BMF-bølgen.

  Om A-laget og Vaular kan man bare si en ting; grøt.

  Bønda fra Oppland er fortsatt bønder, men har grei flow og noen fiffige rim. Nærmere nøff enn tøff.

  Area rapper på engelsk. WTF!? Og tror han er Tommy-T. Det er lavmål.

  Lars Rubix er kjedelig. Men gøy å nevne blomster-Finn i denne sammenhengen.

  Joddski derimot, leverer som alltid. Men hvorfor melde overgang til rocken? Bli ved din lest, det er der du er best. Deilig å avslutte denne saklige og poengterte kommentaren med et skikkelig norsk-rapp-rim.

  Uansett, big up til norske rappere som aldri gir opp.

 10. anebananarama sier:

  ohei, er det mulig å linke til en versjon av originalen som ikke er sladda!? Jææææææævlig irriterende med halve rap’en taus.

 11. sundy sier:

  Norske rappere minner meg om Japanske Elviscopier hehehe

 12. Jud-1 sier:

  One world, one world – bla bla bla. Samme mas og gnål som frimurerne Jay-Z, Game og Kanye og resten av søpla.

  På tide å få frem de reelle rapperne som setter seg i samme stil som Immortal Technique, tildels Prodigy m.fl. som har litt mening i tekstene og som forstår seg på verden.

  Her kan dere se en ordentlig låt med genial tekst:
  http://www.youtube.com/watch?v=47piCmAB0s4

 13. [...] Anmeldelse av Eva & The Heartmaker under Bylarm.Vinni & The VagabondsJaa9 & OnklP Hør Jaa9 og OnklP tolke Rick Ross’ BMF herTags: harrys gym, jaa9, ken, live, onklp, p3, p3aksjonen, Ronny, Tone Damli Aaberge, Øysten [...]

 14. [...] LES: Asbjørn Slettemark om B.M.F.-fenomenet [...]

 15. [...] Les også: Lydverket bryter ned historien om “B.M.F”, hør de norske versjonene [...]

 16. [...] BMF! WTF? Lydverket om fjorårets gateanthem [...]

Legg igjen en kommentar