Foto: NRK

Foto: NRK

Hyper opp eget album

Kanye West skaper blest rundt skiva som slippes i september.
Les også: Skamløs selvpromotering fra Nick Cave
Les også: Linkin Park i krigen

Skrevet av:
Publisert 14:30 29 juli, 2010

Ulastelig kledd i dress dukket Kanye West opp på Facebooks kontorer i California denne uken. I sterile omgivelser fremførte han tre nye låter fra sitt kommende album – helt acapella, uten noen beat.

Senere dukket han opp på Twitters hovedkontor og gjorde det samme. At rapperen har fått smaken på sosiale medier (til tross for en mildt sagt skeptisk holdning tidligere) er det ingen tvil om – han har nylig begynt å twitre, og kan blant annet melde at tittelen på det kommende albumet ikke lengre er Good Ass Job. «I’m bouncing a couple of titles around now», skrev han i en tweet onsdag denne uken.

Låtene «Mama’s Boyfriend», «Lost In The World» og «Chaingang» blir mest sannsynlig å høre på Kanyes femte studioalbum, som slippes 14. september. Se klippene lengre ned i saken!

«Power», som Kanye gjør sammen med Dwele, er den eneste låta som foreløpig er bekreftet på albumet og sluppet som singel. Den er for tiden B-listet på P3.

I låta sampler han det gamle progbandet King Crimsons låt «21st Century Schizoid Man«.

DJ Premier (Premo) kommer i følge ryktene til å bidra med beats på den nye skiva, og han uttalte tidligere i år at folk kommer til å bli overrasket over det de hører.

- Kanye West har gjort mye for å gjøre sampling kult igjen, og det kommende albumet består hovedsakelig av vers og beats. Han er ferdig med det elektroniske, og dere kommer til å bli overrasket over det dere hører, sa han i et intervju.

Rapperen Drake, som har samarbeidet med Kanye på den nye skiva, sier at vi kan forvente oss «et av de beste hiphop-albumene det siste tiåret».

Å fremføre de nye låtene i hovedkontorene for verdens største sosiale medier var selvsagt et godt PR-stunt. Klippene havnet umiddelbart på nett – du kan se dem her:

Fra besøket hos Facebook:

Fra besøket hos Twitter:

Tags: , , , , , , ,

Del "Hyper opp eget album"
 

3 kommentarer på “Hyper opp eget album”

  1. [...] West har, som tidligere rapportert, hoppet på sosiale medier-kjøret med hele sin dresskledde kropp. Twitter og Facebook er [...]

  2. [...] Kanye West er så aktiv på internettet for tiden at det nesten er slitsomt. På fredag publiserte han en ny låt med Jay-Z, og tidligere har han både Ustreamet og åpnet twitter-konto. [...]

  3. [...] want me chilling on the couch with my phoenix, skrev han på Twitter, hvor han forsåvidt deler de fleste nyheter for [...]

Legg igjen en kommentar