Nå må det løsne!

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd er tre av de norske sykkelproffene som har mange viktige ritt foran seg de neste ukene.

De virkelig gode resultatene har uteblitt så langt i sesongen for de norske syklistene. Søndagens Gent-Wevelgem kan bli vendepunktet. Det er en trasé som passer våre syklister. Og nå bør det løsne.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Ove Eriksen kommenterer blant annet skøyter og sykkel for NRK. Eriksen har lang erfaring fra begge idrettene og blogger jevnlig.

Edvald Boasson Hagen vant rittet i 2009 og Thor Hushovd med regnbuetrøya vant Gent-Wevelgem i 2006. I årets ritt stiller fire av proffene våre på startstreken. Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff.

Hvorvidt Thor Hushovd kjører er foreløpig usikkert, men Garmin-Cervelo har fortsatt et par ubesatte startnummer til søndagens ritt.

204 kilometer ut mot kysten av Belgia og noen kilometer langs kysten byr ofte på vind og problemer for rytterne. Kommer en helskinnet gjennom dette partiet, er Kemmelberget neste avgjørende punkt i løypa.

Det var der Edvald stakk fra feltet i 2009. Den stupbratte bakken som er belagt med brostein kommer relativt langt ut i traseen og er svært krevende. Den skiller som regel klinten fra hveten.

Edvald Boasson Hagen strakk ikke til i Milano-San Remo. Nå er Kurt-Asle kaptein. Det ligger til rette for et godt resultat for Edvald.

Gent-Wevelgem er nok Edvalds beste mulighet til å markere seg i vår-klassikerne. Gabriel Rasch har store oppgaver som hjelperytter og løst de glimrende i vår-klassikerne tidligere. Alexander Kristoff bygger seg opp til Italia Rundt og er den eneste nordmann som foreløpig er påmeldt til etapperittet.

Det går mot en spennende søndag i Belgia.

Dette innlegget ble publisert i Sykling. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Nå må det løsne!

 1. Tilbaketråkk: Nå må det løsne! | SportSquare

 2. Erik sier:

  Edvald Boasson Hagen stille IKKE til start i Gent Wevelgen, men er klar til Ronde v Vlanderen. Dette ER bekreftet fra TeamSky.

  http://www.teamsky.com/article/0,27290,17546_6832453,00.html

 3. Skalle Knarp sier:

  Ove, du burde oppsummere skøytesesongen før du gir deg i kast med sykkel!

 4. Knut J. sier:

  Har dere hørt at Team CBA har kjøpt ut Sven Kramer fra TVM og at sprintverdensmester Lee også skal inngå i Team CBA de neste 3 årene, sammen med Shani Davis. Bob de Jong sier at han også er klar.
  Da er det nok ikke plass for Bøkko.
  De planlegger nok å ta alle 5 OL-gullene i 2014.

 5. Skalle Knarp sier:

  Jeg minner om at datoen er 1. april. Jeg spiser min tupe om Kramer går til CBA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *