Hva heter det stedet nord for Sinsenkrysset?

Jeg ble kjent med min første nordlending på barneskolen. Trodde jeg. [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Q61iRNixfGc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

christiania

Christian Nitschke Smith har sammen med fotograf Geirr Larsen laget flere reportasjer der han forsøker å se VM-byen Oslo både utenfra og fra innsiden. De blir presentert i denne bloggen gjennom VM.

Det viste seg at han egentlig var bergenser, men når man blir født i Oslo og vokser opp i Asker, skal det litt til for at man ikke blir preget av det.

Jeg vokste opp i den tro at jeg for all del ikke burde reise nord for Sinsenkrysset, for hvem vet hva som egentlig fantes der?

Jeg kjenner flere nordlendinger nå. Hyggelige er de også. Men for noen av dem er faktisk alt sør for Sinsenkrysset en møkkaby!

Dagens Christiania handler blant annet om nordlendinger i Oslo. Det er umulig ikke å få et forhold til dem – uansett hvor man bor i forhold til Sinsen.

Dette innlegget ble publisert i Christiania. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Hva heter det stedet nord for Sinsenkrysset?

  1. Kris sier:

    Bra reportasje. Det er forsatt mange klisjeer her i sør om oss nordfra. Har møtt folk her nede som seriøst tror det går isbjørner rundt i gatene, og som spørr om vi har kjøpesentre der oppe…

  2. Tilbaketråkk: Når man ikke samler på gull – NRK Sport – NRK-blogger

  3. Tilbaketråkk: Forandring fryder – absolutt ikke – NRK Sport – NRK-blogger

  4. Tilbaketråkk: Hva heter det stedet nord for Sinsenkrysset? | SportSquare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *