Gjør langdistansene spektakulære!

Publikum svikter, arrangementene er kjedelige og vannvogna er i sentrum. 

Lagtempo er det foreløpig siste forsøket på å fornye skøytesporten.

Lagtempo er det foreløpig siste forsøket på å fornye skøytesporten.

ISU (det internasjonale skøyteforbundet) må våge å gjøre radikale fornyelser av sporten.

Skøytekommentatorene i NRK vil i dagene som kommer, legge fram forslag til endringer i skøytesporten.

Vi ønsker debatt og innspill til dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Så langt tilbake som under OL i Lake Placid i 1932 gikk skøyteøvelsene i fellesstart.

Så langt tilbake som under OL i Lake Placid i 1932 gikk skøyteøvelsene i fellesstart.

Komprimering

Verdenscupen i dag inneholder for mange par, spesielt på de lange distansene.

Når 10`ern har 6 par, innlagt en vanning, tar det nærmere 2 timer å avvikle distansen.

Når duellen uteblir eller er avgjort før passering 5000m, er øvelsen kjedelig og uten appell.

Vi vil ha spektakulære og uforutsigbare langdistanser. Det er flere alternativer:

  • A)  Inndeling i heat med flere løpere i hvert og rangering etter tid. Ingen vanning mellom heatene.
  • B)  Fellesstart hvor førstemann til mål er vinner.
  • C)  Fellesstart med utslagning underveis. Sistemann ved målpassering i hver runde blir tatt ut.   
  • D) Den klassiske 5 eller 10 tusen som del av verdenscupen, må ikke bestå av flere enn henholdsvis 5 og 3 par. Ingen langdistanse må vare lenger enn 40-45 min.

Det er sikkert flere muligheter. Og verdenscupen kan inneholde flere varianter av langdistanse.

Vil du være aktiv i å fornye skøytesporten, så meld deg på i debatten.

 Det kommer flere temaer utover i uka.

Dette innlegget ble publisert i Skøyter. Bokmerk permalenken.

38 kommentarer til Gjør langdistansene spektakulære!

  1. EW sier:

    Alternativ A blir vel omtrent som et sprintoppsett i langrenn?, vet ikke om det vil passe i skøyter uten vanning. Første heat vil ha en soleklar fordel sett mot siste heat.

    Både alt. B og C derimot passer nok godt som to justerte løp i WC, 5000m fellestart og 10K med utslag? (Tror det er bedre enn alt. D da 5 eller 3 par begrenser deltakelsen for mye).

    Den klassiske 5000 og 10000 bør derimot beholdes uendret i mesterskap – EM og VM. Iallefall på VM enkeltdistanser.
    Til nøds kan et «forslag E» være at siste langløp settes opp som en jaktstart basert på sammendraget etter 3 løp i allround…(altså på 10K for herrene og 5K for damene).

  2. Alf Tore Aronsen sier:

    Dersom Ove Eriksen eller andre i NRK syns at skøyteløp er så kjedelig, så er det på høy tid at de finner seg noe annet å gjøre.

  3. torila sier:

    Skøyeteløp er dønn kjedeleg. Det kjem stadig nye idrettar (som t.d. snøbrett);skulle det ikkje vere naturleg at nokon då blir skrota. Her er skøyter ein opplagt kandidat. Skøyteløp har hatt si stordomstid, og det begynner å bli lenge sidan

  4. bt pettersen sier:

    etter min mening,bør 10000 m kuttes ut,den tar alt for lang tid.første dag bør man gå 500 og 3000 m,andre dag kan man gå 1500 og 5000 m,syntes at dette er nok,man kan evt gå fellesstart i egne konkuranser.bt

  5. Rolf Olsen sier:

    De lange løp (5000 og 10000 er gørr) bør ha for eksempel 4 løpere med start etter en halv runde mellomrom.
    Regler for Forkjørsrett og vikeplikt måtte utarbeides og legges til rette på en smidig måte.
    Med så mange løpere på banen samtidig som kjempet mot hverandre skulle tro ville skape litt mer spenning…………

  6. B. Haarberg sier:

    «Skøytekommentatorene i NRK» (hvem nå det er?) synes tydeligvis at det er kjedelig med skøyteløp. Dette er jo et temmelig spesielt utgangspunkt i seg selv. Men de har selveste Rune Haug på sin side, og da må det jo være sant også.

    Men hvorfor har skøyteløpene blitt så kjedelig da. Kan det være noe med NRK og dekningen på TV? Kan det ha noe å gjøre med at en ikke ser forskjell på en alminnelig verdenscup-konkurranse og et mesterskap? Kan det ha noe å gjøre med at Ove Eriksen nekter å skaffe seg en stoppeklokke? Kan det ha noe å gjøre med at O.E. og hans medhjelpere konsekvent lager et salig rot av alt som heter skjema og sammenlikninger, for ikke å snakke om poengsummer? Så lenge presentasjonen svikter kan hvilken som helst idrett spoleres for TV-publikum, og NRK har gjort en framifrå jobb med dette i 20 år nå.

    Så lenge ikke NRK nekter å erkjenne at de selv har en rolle når det gjelder dekning av sport på TV blir denne debatten intet mindre enn meningsløs.

  7. Vegard sier:

    Jeg syns man bør følge samme modell som i langrenn, hvor man konkurrerer i ulike øvelser i verdenscup og mesterskap. Man konkurrerer nesten aldri i dobbeljaktstart eller 5-mil i verdenscupen, men disse øvelsene er allikevel de mest prestisjefulle i VM. Velg ut noen faste øvelser som det konkurreres i i verdenscup, og behold i tradisjonsrike øvelsene i mesterskap. Syns også det kunne vært interessant om mennene begynte å konkurrere i 3000m.

  8. Skøyter er en av de få idrettsgrenene jeg ser på tv. Jeg opplever behag og meditasjon, spesielt 5000 og 10 000 meter interesserer meg. Jeg synes det er trist hvis også disse øvelsene skal stykkes opp og tilpasses en kommersiell og moderne verden. Jeg opplever ikke det som et fremskritt hvis en tradisjonsrik og særegen idrett med estetiske kvaliteter tilpasser seg en nåtid som går i fast- motion. Det er en trend at alt skal underholde oss. Er det ikke show, så er det kjedelig. Jeg tror Hollywood og kommersiell TV med reklameinnslag skaper dette bildet. Kjedsomhet er en dyd. Bevar 10 000 meteren med sine forsinkelser og langsomme bevegelser. Jeg vil se verden i real-time.

  9. Christian sier:

    Skøytesporten mangler tre sentrale elementer som behøves: Alkohol, nakenhet og riskoen for slossing/knall&fall. Alkohol (les: alkoholservering på tribunene) er tenkt for å skape stemning på tribunene. Tenk bare på den flotte stemningen det er på Canadensiske hockykamper. Ingen ser jo pucken, for den beveger seg alt for fort, men alkohol og litt slåssing skaper knallgod stemning. Nakenhet betyr ikke nakene skøyteløpere, men heller bikinikkledde kvinner og speedokledde menn. Dette tror jeg særlig hadde rekrutert kvinner til tribunene. Kræsjing er nøvendig for underholdning, jf. kortbane skøyter.

    Ergo: Kortbaneskøyter med halvnakne deltagere og et alkoholpåvirket publikum. Hvis ikke det blir en hit så vet ikke jeg.

  10. Bjørn sier:

    Dette er veldig uheldig av NRK og det er rart de ikke ser det selv.

    Det blir feil når TV går fra å dekke et sportsarrangement på kritisk avstand til å ville forvalte arrangementet. Da blir det illegitim maktbruk.

    NRK skal, definitivt, reise debatten, men det er organisasjonene/publikum/samfunn som skal ta ordet.

  11. Pål Morten sier:

    Idretten er ikkje til for å underhalda!!!!
    Skal idretten prostituera seg for å overleva?
    5000 m og 10 000 m bør haldast slik den er framover evt. minka på talet par i verdscupen i A-pulja (resten får gå B-pulje). Allroundmeisterskapa kan evt. òg minka talet på deltakarar på 10000 meter til dei 8 beste (3 beste på 5000 meter og minst dei 5 beste i samandraget. Slik kan ein sleppa vatning!!!
    Stevne kan då komprimerast, men sjølve forma bør bli verande. Elles kan heller alle gå kortbane?????

  12. Yngve sier:

    En ting er sikkert at det er gørrrrr når vi ikke har sjanse. Hadde vi hatt noen som kunnet tukte Kramer så hadde skøyter vært spennende.

    Slik som det er nu er det for lenge. Alle stevner skal ha lange pass og mye vanning. Så skal begge kjønn inn og da blir det ikke 1 1/2 time på stadion. Det blir 5-6. Hvem orker å gå.

    Kjør inn komprimerte til: c-gruppe fra kl 12-14, b-gruppe fra 14-16 og så agruppa. A-gruppa bør ikke vær større en 6 løpere på hver distanse. 2 dårligste må ned i b-gruppa neste gang og vinnerne av b-gruppa rykker opp.

    Det blir krig og spennende og publikum vet at a-gruppa er ferdig på 2 timer.

  13. Torbjørn sier:

    Skøyteløp er den idretten jeg synes er best å se på. Spenning hele tiden. En god 10000 meter er sikkelig spennende. Men det er tydelig att vi også må prøve noe nytt. Foreslår att vi prøver fellesstart, det kan bli god sport og engasjere

  14. Johs sier:

    Ser på mange ulike idretter på tv.Opplever at kvaliteten på kommenteringen ofte er avgjørende for totalopplevelsen.Komentatorene på NRK skøyter klarer sjelden å bygge opp spenning i sendingene.Det trengs komentator som i tllegg til å være inspirerende må kunne formidle kunnskap om idretten og utøverne.Det kommer alfor ofte kommentarer som krever at man er invidd i fagspråket. De færreste av seerne har insikt i hva idretten krever.Løft kvaliteten på kommenteringen,sørg for ekspertkommentator som kan formidle idrettens utfordringer til uinvidde og sats på mesterskapene som viktige begivenheter.

  15. Kvalikk på 500,1500 og 5000. og da fellesstart på 10 000. alle på fellesstart starter halvparten på hver sin side som på lagtempo.slik jeg ser det er det 10 000, som er problemet for å få interessen opp.Eller?poeng som i Gunder-metoden på kombinert.På 10 000,starter de med så mange sek.bak som de tre løpene forut gir,som idag, men starten går kontinuerlig slik som på kombinert.førstemann/kvinne, i mål er vinner.

  16. JK! sier:

    Få inn Johann Kaggestad som kommentator! Bare se/hør hvilken fantastisk jobb han gjør under TDF. Det hadde gjort susen!

  17. Sverre A sier:

    Ove Eriksens rolle er utspilt. NRK, spark mannen til pensjonisttilværelsen snarest.
    Samtidig får man bonusen ved at man blir kvitt en en fyr som ikke evner å holde styr på uttale av ord generelt, navn spesielt, rundetider, rekorder og tall – igjen generelt.
    DA.. vil iallefall skøyter bli nogenlunde eksakt igjen. En enorm fremgang fra dagens Ove Eriksenfiserte feilorgie.
    Vekk med Ove Eriksen. Det er løsningen på det meste innen skøytesporten.
    To streker under svaret.

  18. JD sier:

    AMEN, Sverra A @18:36!! Og jeg støtter gjerne JK! @18:24!

  19. nrks problem sier:

    Har man først fått jobb i nrk blir man der til man bæres ut.

    Ove Eriksen, med sitt begrensede ordforråd og klossete, stakkato diksjon, er dessverre en meget dårlig kommentator.

    Sikkert en knakende hyggelig fyr, men bytt ham ut med en annen. Thor Eggen f.eks.

  20. Grik sier:

    Skøyter kan sikkert bli enda mer spennende enn det er i dag med nye regler. Men skøyter er i sterk framvekst som en av de store vinteridrettene i internasjonal målestokk. I Norge er det slik at vinteridretter der nordmenn ikke vinner hver helg, blir nedgradert i media. (norsk sjåvinisme?) I dag er det NRK som styrer norsk vinteridrett og internasjonal langrenn og skiskyting. Men ikke skøyter. Om NRK ikke ønsker å fokusere på denne idretten på linje med andre vinteridretter, kan de like godt overlate skøyter til en annen kanal som vil dekke den med moderne sportsjournalistikk, slik NRK gjør med idretter som langrenn og skiskyting? Og hvorfor tror NRK at de kan styre en regelverket i en idrett som drives av langt flere enn nordmenn? Norge er faktisk ingen stor skøytenasjon i internasjonal målestokk. Ikke i 2010. At NRK tror de kan bestemme over skøytesporten, handler om uvitenhet om denne raskt framvoksende vinteridretten internasjonalt sett.
    Desuten er det dekningen i tv sammen med store sportslige prestasjoner av landsmenn som styrer populariteten og seertallen. Blir idretten dekket stemoderlig av tv og aviser, kan heller ikke seertallene bli høye. I tillegg må skøyteforbundet i Norge snart forstå at oppmerksomhet fra media i stor grad også handlar om hvorda sporten blir markedsført overfor media og publikum generelt.

  21. Børt Eirik sier:

    Gratis eller billig alkohol.

  22. EW sier:

    Det hjelper ikke å sage over den greina man sitter på.
    Fakta 1:
    Det er Rune Haug som vil bli kvitt skøyter på tv, ikke Ove Eriksen.
    Ove kjemper for skøytene like mye som oss, skyt heller Rune Haug.
    Fakta 2:
    Ja håper at du Eriksen lærer av Karlsen og kofferten hans. Dere har kun 2 løpere om gangen og BØR klare dette enkelt med stoppeklokke og parets rundetid.
    Fakta 3:
    Ja Eriksen snakker noe feil men vi bør også kunne kreve fra NRK at OE får ha en sidekommentator i tillegg til ekspertkom., som Karlsen har fått.
    MITT FORSLAG:
    1
    Hovedkommentator: Eriksen med sin gode IVER,en kanon kommentator inkl tungekrøllene.
    2
    Geir / Ådne som før, ekspertkom ang stil osv.
    3
    NYTT: ny sidekommentator – en ny nøytral akademiker – med full kontroll på klokka, statistikk, historikk, ja et nytt skøyteorakel…..

    Etter oppskrift fra skiskyting der et slikt trekløveret fungerer topp! .-)

  23. kattekizzmus sier:

    Tenk helt nytt – iallefall utendørs. La løperne gå gå i 8-tallssvinger. Da kreves det teknikk å svinge begge veier. Er en tatt igjen i krysset – vinkes en av.Litt sprøtt kansje – men hadde vært underholdende. For å ikke kræsje kan en bli vinket av etter et visst antall sekunders avstand. he he he

  24. Elisabeth sier:

    Jeg er enig med ham lenger opp som mener at skøyter er meditativt, men det blir lite spennende om ikke ledertiden vises i sekunderingene på lik linje som feks. langrenn eller alpint. Vis ledertiden i grafikken og dere er på lang vei mot en spennende idrett!

  25. Johan sier:

    Det burde gå an å starte 4 personer samtidig i de lengste løpene.

    Ellers bør det være mer grafisk framstilling av statistikk! En graf over rundetider feks. Det er lettere å forstå «han/hun passerer på ti åttåfør åttåfør, og ligger to femogtredve føre skjema på tolv ti» grafisk enn auditivt.

    Bedre kameraføring. Gjør det mer spektakulært. Påbud med hjelmkamera for alle startende?

    Skap en kobling mellom profesjonell skøytesport og folkeskøyting.

    Knuffing bør i stor grad unngås ved innføring av nye skøytekonkurranser. Knall og fall hører til kortbane.

  26. Gizmo sier:

    Dette er løst for mange år siden…husker ikke i hvilken film. Løperne går mot hverandre…alle har kjetting 😀 Da skulle jeg sett på skøyter da!

  27. sverre brandal sier:

    Skøyteløp er kjedelig har vi fått vite i det siste.
    Det synes ikke jeg. Det er den morsomste å se på
    av alle idrettene.

    Ungdommen svikter skøytersporten. De gidder ikke se på den.
    Nei, det er mulig. Men jeg lurer på hva seertallene er for
    de andre vinteridrettene. Hvor mange ungdommer setter seg
    ned på en vanlig vinterhelg og ser på maratonsendingene fra
    tv sporten. Jeg tror ikke det er mange. Og jeg tror ikke
    det er flere som ser på langrenn osv. enn på skøyteløpene.

    Men la oss få vite tallene, så tar vi debatten derifra, isteden for
    å få tutet ørene fulle av hvor kjedelig skøyteløp er.

  28. Apropos dårlig publikumsoppslutning. Dette gjelder alle type arrangement innen kultur som idrett. Antall arrangementer har økt voldsomt og konk. om publikum er sterkt tilspisset. Det er slik at skøyteidretten har blitt stigmatisert etter uttalelser fra NRK og andre media. Skøyteløp blir evaluert etter hvor mange som var på tribunene. Tror du det var mange som så WC hopprenn på Lillehammer i helgen? Ser du mange på tribunene når damene spiller fotball i serien? Mange kommer til WC alpint i Norge når kun en nordmann har vinnersjanser?
    Norsk skøyteport hadde en gullalder inntil politiske og egne ledere gjorde alt for å bygge den ned. Å legge nasjonalanlegget til Hamar var nærmest kroken på døra for sporten. Katte- og hundeutstillinger hjelper ikke norsk skøytesport og når det skjer noe der på skøytefronten får ingen vite om det. Europamesterskap uten annonsering er helt utrolig i vår tid med så mye mediastøy!
    Skøytesporten har unike internasjonale resultater å vise til. Skøyter er den raskeste sporten utført med egen kraft på flat bane. Den har kampen mann mot mann, små marginer og stor fart. 50-60 km i timen.
    I dag må arrangementstiden ned. Færre par på de lengste distansene (fra 1500) og obligataorisk kvartettstart på 10.000 meter. La de beste gå først og kutt flere vanningspauser. Et skøytearrangement bør vare fra 2-2 1/2 time. Ta event. i bruk tre dager istedet for to dager som i Nederland. Og start MARKEDSFØRING av sporten! Velkommen til NM 18-19 des.

  29. Ingar j sier:

    Må si meg fornøyd med tingenes tilstand. Idretten og nrks dekning. Men alt c virker litt moro

  30. KuppelHue sier:

    Jeg tror det er endel å hente på TV-produksjonssiden når det gjelder skøyteløp. Jeg synes ikke man skal endre på selve øvelsene. Skøyteløp er tradisjoner. Hovedingrediensen er rundetider og løpsutviklinger. Dette må man ikke ta bort. Man må beholde muligheten til å sammenligne rundetider og poengsummer med forrige par, forrige mesterskap, forrige sesong, forrige århundre…

    Men man tvertimot øke fokus på denne «tallmagien». Bruk mer grafikk på TV-skjermen. Nå har jeg ikke helt konkrete idéer, men se hvordan man har tatt i bruk grafikk på skjermen for å øke informasjonsmengden for seerne i f.eks. skiskyting. Få tidsskjemaer, tendenser, passeringstider, osv på skjermen. La oss se grafisk at løperen taper i forhold til forrige par. La oss se hvor fort han må gå de neste 3 rundene for å fortsatt ligge likt med verdensrekord. Osv. osv. her tror jeg det er endel å hente.

    Men igjen: ikke rør øvelsene! Ikke gjør sammen feilen som langrennssporten. Ikke prøv å gjøre skøytesporten hipp og kul, ved å finne på nye «kjapp-kjappe» øvelser. Man risikerer å slå barnet ut med badevannet… miste skøytesportens sjel.

  31. Terje Wasvik sier:

    Skøyter er spennende, spesielt når norske løpere kjemper om laubær og medaljer, derfor er gode norske løpere kanskje det vikigste for å opprettholde interessen hos publikum. Jeg tror vi er på god vei med dette, bak Håvard Bøkko kommer det mange unge lovende løpere som vil bringe Norge tilbake i toppen. Dagens junior klasse er kanskje tidenes beste!
    Samtidig tror jeg at vi må gjøre som skisporten, beholde det tradisjonsrike, samtidig som vi innfører nye grener som kanskje er mer spennende. Forslag om fellestart, utslagningsløp, 1 runde flying på tid, parløp (som på sykkel) er alle gode, men dette må komme i tillegg til dagens øvelser.Lagtempo er jo et eksempel på nytenking som har vært vellykket. Nye grener kan testes ut i WC og de som slår best an kan innføres permanenet.
    Det er selvfølgelig mulig å redusere antall løpere på avsluttende distanse, innføre kvartettstart (som idag brukes i B-gruppa i WC + i alle NC) for å gjøre stevnene mer kompakte.
    Jeg tror også at WC må gjøres mer interessant. Flere konkurranser, gjerne 1 sammenlagt vinner for menn og 1 for kvinner som på ski. Vi bør også redusere antall mesterskap, idag er det EM, VW, Sprint VW og Enkeltdistanse VM hvert år og dette tar fokuset bort fra WC.
    Nytenking + tradisjon vil igjen føre til høye seertall på TV og publikum på banene.

  32. KE sier:

    Er enig med dem som synes at 10 000, med parstart, utelukkende kan være forbeholdt mesterskap. Med et par hederlige unntak er det de som hevder seg på 5000 som også er gode på 10 000.
    Skal øvelsesprogrammet revolusjoneres på enkeltdistansene bør man, når det gjelder WC for herrenes del, beholde 1500 og 5000 i stor grad som distansene er nå. Jeg ville imidlertid, av flere grunner, kjørt hver av disse distansene som en samlet divisjon. «Tv-pulja» garanterte at man ikke risikerte å møte opp i Vikingskipet eller sette seg foran skjermen uten flere nordmenn i sving. Dagens puljeordning fremmer at fokuset bare blir liggende på nordmenn som er helt i verdenstoppen til enhver tid og i hvert eneste stevne. «Tv-pulja» kan spisses noe.
    På forhånd virker fellesstart mest fristende hvis man f.eks. kjører 5 heat med 5 løpere i hvert heat. Vinnerne går til finalen. Kjør 12 runder hvor bakerste mann plukkes bort for hver 3.runde. Blir en løper tatt igjen med en runde, så er han også ute osv. Jeg har visse tanker om øvrige nye og gamle øvelser også. Dessuten har jeg meninger ang. sammenlagtstevner. Jeg støtter helhjertet eksperimentering!

  33. Tore Jan Narvestad sier:

    Det som fungerer i skøyteløp, er allroundmesterskapene. Disse må man for all del ikke tukle med. Hvorfor denne stadige masingen om å forandre det som virker?
    Det som IKKE fungerer i skøyteløp, er verdenscupen. Her fortsetter man år etter år med det samme håpløse sesongopplegget, som overlater skjermen fullstendig til skiskyting, hopp og langrenn i halvannen måned. Hvis det internasjonale skøyteforbundet skal se på noe, er det framfor alt dette de bør se på.
    Vi trenger blant annet:
    – en «verdenscupvinner på skøyter». Hvem er egentlig best av Davis, Kramer, Sablikova eller Nesbitt? Den som har flest poeng ved sesongens slutt! «Alle andre» vinteridretter har dette, det må gå an å finne en utregningsmåte som gjør dette mulig også på skøyter
    – mer rendyrking av skøytesportens særpreg: sammenlagt- og allroundkonseptene. Enkeltdistanse-satsingen har vist seg forfeilet.
    – færre vannepauser ja, helt enig
    – gjerne showløp i storbyene, bare dette ikke går ut over allroundmesterskapene. En av de tingene som absolutt ikke er spektakulært med skøyter i dag, er jo at man hver helg går i halvtomme betonghaller som ingen ser forskjell på …

  34. mcclair9 sier:

    Skøyter er også min favorittidrett (i alle fall blant vinteridrettane), mykje fordi skøytesporten har bevart særpreget sitt. Dette med fokus på rundetid, skjema, statistikk, parløp og sluttid er jo det som gjer skøytesporten så interessant og underhaldande. Det vil vera trist med stor T om det blir endringar ala fellestart. Om skøyter får same utviklinga som langrenn (Gud forby!), vil eg også miste interessen for skøytesporten.

    Eg er også skeptisk med å tukle med å arrangere EM og VM kvart år. Skøytesportens største styrke er jo kanskje tradisjonane og historien, og då tenker eg på at EM og VM har blitt arrangert kvart bidige år i uminnelege tider. Nemnde arrangement er jo mykje av skøytesportens identitet og kjennetegn. Det er jo all round som verkeleg er skøyter! Eg vil i alle fall ikkje vera foruten EM i januar og VM i februar. Om ein skal kutte ut noko, bør det heller vera VM i enkeltdistansar, og heller la OL kvart 4. år ta seg av dette (som tidlegare).

  35. KE sier:

    De to siste innleggene over her er vel ikke spesielt myntet på meg, men har bare lyst til å si at mine kommentarer på forskjellige tråder her inne bør leses kronologisk -da blir bildet klarere.
    Det at flaggskipene EM og VM fungerer er en halv sannhet: Det er stor grunn til å reflektere over visse endringer også når det gjelder disse stevnene.
    Alle er enige om at noe må gjøres med verdenscupen.

  36. Fredrik sier:

    Hva med jaktstart på 10.000 meter i sammenlagtmesterskapene? Med de feks 10-12 beste etter 3 distanser på start, i ett heat? Førstemann i mål er mesterskapsvinneren?

  37. Fredrik sier:

    Jeg ser sykkel på TV2 selv om sykkel i utgangspunktet er en gørr kjedelig TVsport. Hvorfor? Pga Johan Kaggestad som er en fantastisk kommentator. Jeg ser ikke på langrenns 5-mil fellesstart pga gørr kjedelige kommentatorer, skrur på når det står igjen 500 meter, det er jo da alt skjer. Over Eriksen er en håpløs kjedelig kommentator, derfor gidder jeg ikke se skøyteløp. Kommentatorenes rolle tillegges alt for lite vekt hos TVselskapene.

  38. KE sier:

    Narvestad har et godt innlegg, med gode henvisninger og oppsummering på «Skøytesport»! (Kunne dog gitt kred til den offentlige debatten generelt -han er selv inspirert av den!).
    Er enig i veldig mye, og hvis en sammenlikner med f.eks. mine innlegg her inne, så fortoner dette seg nøkternt og jordnært. Det er imidlertid to forskjellige former for innlegg, med helt forskjellig ståsted hos bidragsyterne ang. posisjon i skøytenorge.
    Dessuten: Hvis man går inn på innholdet og hva som virkelig står hos Narvestad, så er svaret etter min mening en delløsning som ikke løser alle problemene sporten står overfor. Tror en også må våge «det siste skrittet» hvis man skal lykkes -særlig med enkeltdistansene. Der har ikke Narvestad noen svar: Verdenscupen f. eks. blir som før, men også med sammenlagtstevner? Det siste er jo et godt svar, men veldig avhengig av hvordan man utformer dette. Mine tanker ang. sammenlagtstevner er ikke så ville, og beslektet med de som vil plassere sammenlagtstevnene i verdenscupen. Det er fordeler med å gjøre det på «min» måte som man går glipp av. Narvestad har ikke noen svar på halvparten av Finsens poenger osv.

    Tenkte den samme tanken selv som Narvestad ang. sammenlagtvinner av verdenscupen. Falt ned på at en bør dele opp i klasser hvor deltakerne faktisk konkurrerer med hverandre på banen, ellers blir det bare til at man splitter opp i delcuper på fineste detaljnivå(jfr. slalåm i alpint eller 500) -og så er en like langt.
    Synes folk av Narvestads kaliber holder kortene litt for tett til brystet ang. hva av «fikse ideer» som har blitt prøvd før, for så å slå til når det er tanker som ikke er ønskelige eller «umulige». Debatten har litt for mye preg av den taktikken, istedenfor å diskutere løsninger som er fruktbare. Så lenge en har tenkt og tenker på alle varianter av fellesstart og jaktstart osv., og prøver ut ting, så er det på en annen side like greit -hvis det kommer noe ut av det.
    Generelt: En blir mistenksom når statistikere innen skøytesporten (vet ikke om Narvestad faller godt inn under en slik betegnelse) avviser nye tanker, fordi det ofte er på generelt grunnlag en avviser ting som ødelegger leken med tall. Kanskje bør en ødelegge sifferleken i en viss grad (og bare i en viss grad!!) ,og særlig på enkeltdistansene, for å tiltrekke seg nye fans. Det trenger ikke nødvendigvis bli hverken jaktstart eller fellesstart en ender opp med.
    Det er ikke naturlig at det er jeg som svarer og kommenterer hyppig alt som skjer i skøyteverdenen: Jeg er en alminnelig skøyteintressert person som ikke har kunnet avstå fra å kommentere enkelte ting! Kommer ikke til å være fullt så aktiv her og der fremover (tror jeg), men følge interessert med.
    PS: Har vært litt slurvete med kommaregler i innleggene her. Se bort fra det. Av innholdet ellers, så kan jeg kanskje tillegge at en av restitusjonsgrunner sikkert måtte legge inn fler hviledager i min «sammenlagtuke» Dvs. før de fire siste konkurransedagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *