INGEN ADGANG

Hvor du skal gå er strengt regulert i et VM på ski. Selv Norges sportsssjef Åge Skinstad slipper ikke inn overalt. Da han stilte til nettmøte ble han stoppet på vei inn til oss i NRK.

Sikkerhetsvakter i Liberec passer godt på at ingen uvedkommende slipper inn på langrennsarenaen. 

Er du publikum må du holde deg på trbunen eller ute i løypa. Ja, hvis ikke du er veldig viktig. Da får du VIP pass, en bedre middag og vin på kjøpet. Enten du er VIP, presse, løper eller trener er det et nummer på akkrediteringen som viser hvor du har lov til å gå. Mangler du nummer sju blir du bryskt avvist hvis du forsøker å komme deg inn på området som bare er for radio og tv. Hver gang du skal fra ett område til ett annet skal du sjekkes. Og det går stort sett greit. Nå godt ute i mesterskapet smiler til og med vaktene når de sjekker deg på datamaskinene sine.

For oss vanlige mediefolk er det ihvertfall en trøst at loven er lik for alle. Åge Skinstad hadde ikke sjans i havet til å komme seg inn på NRK kontoret da han ikke hadde riktig nummer på akkrediteringen. Skinstad skulle på nettmøte, men det kunne jo ikke vaktene vite. At han var sportssjef for Norge hjalp heller ikke stort. Har du ikke riktig nummer, så har du ikke riktig nummer. Etter at vi løp å ha hentet ett gjestepass slapp han inn til slutt. Kanskje er det like greit at det er sånn. Det kan jo være godt å vite at trenerne ikke kan komme seg inn til oss dersom de er uenige i noe av det vi lager saker om.

Langrennskommentator Jann Post blir sjekket før han kan gå inn til NRK-redaksjonen ved langrennsarenaen i Liberec.

Dette innlegget ble publisert i Ski-VM 2009. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *