Kven innfrir i finalehelga?

Andreas Thorkildsen i spjut, duoen Dahle-Flesjå/ Byberg i terrengsykkel og handballjentene. Tre særs sterke norske medaljekort i dette legendariske idrettsstemnet, men kven reknar du med leverar varene? I tillegg skal Eirik Verås Larsen i aksjon, saman med Nina Solheim i Tae Kwondo.

Norske gullhåp

Handballjentene er sjølvsagt sikra sølvet, men kva blir nøkkelen til å slå Russland og deira sjarmerande trenar i finalen?

Andreas Thorkildsen mot finske Tero Pitkämäki. Eg fryktar at den sympatiske karen frå aust tuktar sjarmøren frå sør.

Gunn Rita Dahle- Flesjå har hatt nokre særs tøffe sesongar med sjukdom og skader. Vil ho ta ein «Kjersti Tysse-Plätzer» og trakke seg til pallplass? Og Stavanger- jenta Lene Byberg? Kor sterk outsider er ho eigentlig?

Korleis skal Eirik Verås Larsen nullstille og levere varene på halve distansen laurdag.

Og eg håpar verkeleg på suksess for Nina Solheim etter den enorme nedturen i forrige OL.

Korleis vil de rangere dei siste norske utøvarane i meisterskapen?

Dette innlegget ble publisert i OL i Beijing. Bokmerk permalenken.

36 kommentarer til Kven innfrir i finalehelga?

  1. Arvid Molde sier:

    Jeg ble veldig imponert over håndballjentene.Jeg tror at de endelig tar gullet.
    Tonje Larsen,var det utrolig fint å se på landslaget igjen.Alle gjorde en god
    insats.Det blir gull!!!!!

  2. Nils86 sier:

    Jeg tror ganske sikkert at Thorkildsen tar gull, i tillegg tror jeg det er 60-70% sansynlighet for at håndballjentene slår russland, og vinner gull. Jeg tror også at både Gunn Rita og Verås Larsen tar medalje (men Verås Larsen MÅ starte bedre enn i dag), i tillegg til att Nina Solheim med litt flaks kan blande seg inn i medaljekampen, og kanskje også ta gull.

  3. Marius sier:

    Har gjennom hele OL ment at håndballjentene var bedre enn noensinne, men etter den dårlige avslutninga på kampen i går ble jeg usikker. Det å gi fra seg en tremålsledelse på et drøyt minutt er ikke bra og mot russerne kan dette bli for svakt. Thorkildsen får medalje, men jeg tror det blir en bronse. De to finnene virker sterke. Når det gjelder resten har jeg for lite kunnskap til å si noe, men håper selvsagt at de oppnår sine mål.

  4. Erik sier:

    Håndballjentene har en unik mulighet til å ta gull i helgen. Den må de gripe, og det tror jeg de gjør. Torkildsen tar medalje, men må ha litt ekstra tur for å ta gullet. Lukter sølv – men optimisten i meg håper på gull selvsagt.
    Gunn Rita og Eirik vil begge kjempe i sjiktet 6-2 plass. Med klaff tar vi 2 medaljer til der.

    De som definitivt IKKE tar medalje er håndball kommentatorene til NRK. Med så fantastiske jenter, og den dramatikken, er det trist at man har funnet et par som bare prater vås og fjas. Susann er en sjarmerende jente, men som fagekspert bør hun faktisk bidra til faglige innspill.
    Jentene står til gull – hadde det ikke vært for Espen Graff hadde håndballteamet røket ut i puljespillet!

  5. Jan Erik sier:

    Må bare få si at det er befriende å høre på de norske kommentatorene i Håndball! Jeg er så driiiiiiiiiiiiit lei de to nissene som kommenterer håndball på TV2. Og TV2’s negative vinkling på alt. Når det gjelder faglighet så er det vel knapt noen i Norge som har så god kjennskap til det norske damelaget som Susann! Det måtte i såfall være Marit Breivik og hun er vel litt opptatt med andre ting for tiden. Norge tar gull i morgen!!

  6. PolarKing sier:

    Dette ligger an til å bli ei hærlig helg.
    Som nøktern nordmann tror jeg dessverre ikke det blir mer enn 4 gull !!!!
    Stå på, ønsker alle deltakerne lykke til.
    Mvh
    PolarKing

  7. Espen sier:

    Hei Ole. Liten avsporing, men jeg hadde gledet meg til å se noen bilder av den fantastisk fascinerende grenen Moderne Femkamp som gikk i går, med pisolskyting, fekting, frisvømming, sprangridning, og terrengløping. Har du noen tv-bilder?

  8. Linda sier:

    Jeg kan bare si en ting ta fokuset vekk fra Gunn Rita det er fuglungen ( Lene Byberg ) som kommer til å kjøre best. Jeg ble kjent med Lene da ho var 17 år og allerede da sa ho at ho skulle knuse Gunn rita og komme til O L og nå er ho der. Imponerende spør du meg:)

    Ja jeg kommer til å være oppe i natt for å høre på dere:)

  9. Marit Idun sier:

    Jeg håper og tror at Thorkildsen tar gull:) Dessuten har jeg stor tro på at håndballjentene greier å slå Russland!

  10. Trygve sier:

    Tror Håndballjentene tar gull, tror russland blir for nærvøse i finalen tipper jentene vinner 25-21.
    Nina solheim og Andreas Thorkildsen ta begge sølv..
    Verås larsen klarer sikkert en bronse..
    Terreng sykling er helt åpent..

  11. Ole Rolfsrud sier:

    Hei Espen.
    Feedane frå OL blir sletta etter eit døgn. Spesielle idrettar, til dømes med nordmenn involvert, blir lagra på ubestemt tid. Den moderne femkamp-konkurransen kan eg diverre ikkje fikse.
    Beste helsing Ole.

  12. Solveig sier:

    Handballjentene teke GULL, d e ej 100% sikker på!!!! Ej trur oxo at Andreas Thorkildsen og Erik Verås Larsen e sterke kandidata til medalje. Gunn Rita Dahle- Flesjå og Nina Solheim er nok utfordrera og Lene Byberg e en joker. Etter dinne fantastiske helga tippa ej at Norge står m:
    2G – 6S – 3B (Då he ej tatt vekk bronsa til dei ulykkelige hestegutta, for ej trur dessverre at dei kjøme t å miste den medalja. Men dei e uskyldige til d motsatte e bevist, so ej venta spent på B-prøva)

    Så må ej få sei at ej e fullstendig einige m Jan Erik om at NRK sine handballsendinga e soooooo utrulig masse bedre enn tv2 sine. Både før kampane, under kampane og etter kampane 🙂

  13. Peder sier:

    Jeg er ikke det minste i tvil. Gunn Rita tar et gull til for Norge.

  14. Jim Lasse Bergh sier:

    Andreas, håper på gull, men tror på sølv.
    Håndball, sikra sølv, men tror på gull.
    Nina, kan kjempe om medalje, håper på gull, men tror det blir vanskelig, men finale blir det.
    Eirik, sølv eller bronse, ikke rask nok til gull.
    Gunn Rita, medalje, usikker på hvilken valør, håper på gull.
    Lene, ubeskrevet kort, som kan gjøre det godt, håper på medalje til begge i sykkel.
    Altså 4-6medaljer denne dagen.
    Tror det blir 2G, 3S, 1B.

  15. Martin sier:

    5 Gull i morgen og et sølv!
    Slik blir det nok…

  16. Jacob sier:

    Tipper på 2 gull, 1 sølv og to bronser.
    Hånballjentene tar gull. Det gjør enten Eirik Verås Larsen eller Andreas Thorkildsen også. Den andre får sølv (håper selvfølgelig på gull til begge). Nina Solheim og Gunn Rita tar bronse. Lene Byberg er nok for urutinert til å ta medalje.

  17. Rolf sier:

    Det vart vist ein film eller noen klipp frå nokon gamle OL klipp på Nrk, for nokon dager siden. Der var det eit klipp frå eit OL der duer blei grillet i ol flammen under åpningssermonien. Eg finn ikkje det klippet på Nrk Nett-tv, så eg lurte på om du,Ole Rolfsrud, veit om eg kan finna det klippet? 🙂

    Mvh Rolf

  18. Marius sier:

    Apropos gamle OL-klipp. Kan dere ikke legge ut finalen til Jon Rønningen fra 92 på nett-TV? Hadde vært veldig morsomt å se det igjen.

  19. Ole Rolfsrud sier:

    Hei Rolf.
    Bileta er frå opningseremonien frå OL i Seoul i 1988. Disse er brukt fleire gongar i fleire saker. Hvis du går inn på nett-tv, oppe til venstre trykkar du på «alt frå OL». Med tolmod skal du finne bileta der ein plass. Lukke til.

  20. Silje, Trondheim sier:

    Håper av hele mitt hjerte at det blir gull i håndball. Russland har virket rusten og det er gnissninger mellom spillere og trener. Heia Norge 🙂
    Andreas tar selvfølgelig gull 🙂
    Det blir medalje på Veraas Larsen, men ikke gull. Til det er han altfor treg i starten.
    Gunn-Rita tar medalje, men ikke gull. Tror hun er litt rusten og ikke i sin beste form.
    Nina Solheim tar nok ikke medalje. Har ikke godt nok grunnlag for det.
    Uansett så blir dette bra. Glær mæ stort 🙂

  21. kjetil kjelle sier:

    Hvordan gikk det med Gunn Rita Dahle ? I følge min VG skulle hun sykle terreng idag ?

  22. Olav Eidhammer sier:

    Har NRK Sporten fått med seg at Tysse fikk en 5.plass i kappgang (50 km) i dag? Har det falt dere inn at dette er en stor prestasjon og kanskje har interesse for lisensbetalerne. DAgsrevyens oppsummering: 1) Verås Larsen (padling), 2) Stafett uten norsk deltagelse 3) Håndball uten norsk deltagelse, 4) Doping av dyr (hester), Burde folk som doper dyr meldes til dyrevernet og kanskje fratas retten til å stelle eller ha ansvaret for dyr?
    Hvorfor ikke få med litt om de norske deltagerne når dere sender så mye fra OL?

  23. Kjetil sier:

    Våre «alles» jenter har vore veldig solide heile vegen, og om noko verkeleg fortener olympisk gull, så må det ver dei. Eg kryssar alt eg eig og har for at dei lukkast. Torkildsen har ein reèll medaljesjanse når han skal kaste staur, og gullet er innan rekkeviodde der og om han får klaff. Eirk padalr nok til ein ny medlaje, men gullet trur eg blir tøft. Gull Rita er eg usikker på, men det ville vore gledeleg om ho kunne ha lukkast igjen. Men kanskje har me ein norks skrell i den øvinga. Så må eg legge til at dei som har førehånds dømt den ulykksalige ryttaren må oe seg ned litt. Eg meiner me må gje han den rettvisheten å venten til me veit kva som eigentleg har skjedd her. Så lenge me ikkje veit kva som har skjedd, så vel eg å vera på hans side. Dette er berre trasige greier. Om om Gud er norsk, som nokon påstod for ein del år sida, så er Tony uskuldig i dette dritet. Eg vel i allefall å tru det.

  24. Gull? sier:

    Håndballjentene innfrir… det er jeg sikker på. Det kommer til å bli tidenes håndballkamp i morgen! Enda mer spennende og dramatisk enn semien, men er overbevist om at jentene til Marit drar seieren i land. Norges håndballjenter holder oss oppe og drar gullet i land!

  25. Jim Lasse Bergh sier:

    Nina i semifinale 🙂
    Gikk visst dårlig med gunn rita og lene 🙁

  26. Martin sier:

    Flott at Nina gjør det så bra:D

    Veldig synd at Gunn Rita, Lene og Eirik ikke presterte helt på topp i dag.

    Nå får vi håpe på de resterende, kan fortsatt bli mange gull!!:D

  27. Ole Rolfsrud sier:

    Jøje meg. No er det lov å vere grisenervøs. Lukke til alle saman!

  28. Ole Rolfsrud sier:

    Og ja, stort av Solheim. Spesielt kjekt etter den fryktelige exiten frå forrige OL.

  29. Jim Lasse Bergh sier:

    nervøse det er vi alle! :S
    jeg er megastolt over Nina, at hun holder roen, selvom hun fikk mange «advarsel», tullete advarsel.

    Lykke til videre ja 😀

  30. Jim Lasse Bergh sier:

    suveren start av jentene våre 😀

  31. Petter Ohrem sier:

    Kan noen sjekke hvor Gro Hammerseng er i det Karoline Dyrebreivang tar det siste avkastet i semi’n mot Korea? Jeg tror nemlig Gro var langt inne på banen til Korea idet ballen forlater hånda til Karo, og det er ikke tillatt. Hun må være på egen banehalvdel eller på midtstreken

  32. Sjånis sier:

    Hei Ole.
    Håper du har startet på innlegget om Norges håndballgull!!!

  33. Jim Lasse Bergh sier:

    dette er gull :D:D:D:D:D:D

    GRATULERER MED DAGEN ALLE LANDSMENN 😀

  34. Trygve sier:

    Deilig å se jentene på toppen av pallen.. juhuuu.

  35. Jim Lasse Bergh sier:

    første gullet i lomma denne dagen, nå venter jeg på neste 😀

  36. Einar sier:

    Gratulerer! For en lagseier. Rotmo`s » til sammen så veier vi flere tonn…» berre må bli kjenninsmelodien deres!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *