Drit i svenskane.

Er norske medier for Sverige- vennlige? Fokuserar vi for mykje på Kallur, Klüft, Holm og svenskekongen? Eg roper eit rungande ja.

Svenskekongen og frua.

Gjev de, like mykje som meg, f… i korleis dei svenske utøvarane gjer det i idrettskonkurranser? Eller føler du Sverige er ei slags surrugatmor for oss, når Noreg ikkje leverar medaljar og resultat på idrettsbana. Er Sverige ein hyggeleg nabo, som det er ok å lene seg på av og til?

Her er det «Lei Per» skreiv om saka i eit anna innlegg:

Jammen bra det ikke er med svensker med i denne konkurransen!
Da ville det blitt flere bejublende eller tårevåte (alt ettersom) intervjuer av svenske utøvere. Virker som det er en nesegrus beundring for de blågule på Marienlyst! For oss som ikke har våre daglige handleturer over grensen betyr det ikke så mye hvordan svenskene gjør det, alle utøvere fortjener den samme interressen. Og for den saks skyld; medelsvenson vet vel knapt hvor eller hva Norge er…

Dette innlegget ble publisert i OL i Beijing. Bokmerk permalenken.

67 kommentarer til Drit i svenskane.

  1. Hansa sier:

    Spørsmålet er vel heller hvorfor du er så utrolig mye på TV? Regner med at du er et større irritasjonsmoment enn svenskene, for de aller fleste av oss.

  2. Jarle sier:

    Nei det er flott at vi dekker broderfolket på en skikkelig måte! Line Andersen har sågar fått skryt for den varme og symptiske dekningen av Kallur i forhold til svenskenes egen reporter!! Derimot kunne svenskene fått mer øynene opp for oss, eneste utøver som har fått litt oppmerksomhet er Sara Nordenstam…..

  3. Volda sier:

    Trur vi sunnmøringar er einige i at vi ikkje likar når svenskane tar medalje!!!!

  4. Ole Rolfsrud sier:

    Hei Hansa.
    Du blir ikkje kvitt meg.

  5. Sondre sier:

    Ja, er helt enig. Svensken gir egentlig blanke F*** i hva norge gjør. Om de vinner ller taper noe. Men når Norge spiller mot sverige i en ellr annen gren har de alltid en eller annen grunn for at em tapte. Og de sier aldri at Norge var gode eller i bra form. Plussat svenskene hvet ikke mye om Norge. Spør du en svenske om hva hovedstaden i Norge er hvet ikke 30% av dem det.

    -Sondre

  6. haako moen sier:

    helt enig med deg, drit i svenkene.. vi har mer enn nok å tenke på oss selv. syns mer synd på kineserne når hekkeløperen fikk strekk enn det jeg fikk av Kallur. sånn har det vært med norge i all slags sport når det gjelder nabolandene våre, som sverige, danmark og island.. kunne ikke brydd meg mindre om hvordam det gikk med nabolandene så lenge vi slår dem:)

  7. Hege sier:

    Er helt enig med deg at vi nordmenn dekker svenskene mer enn det vi burde. Jeg synes ikke vi skal slutte å dekke dem helt, litt ros hvis de får en medalje eller noe men vi burde ikke dekke dem like mye som vi gjør de norske

    Hege 20 år

  8. Solveig sier:

    Synast du er litt vel krass no, sjølv om det eigentleg er litt morosamt! Synst ikkje du skal kalle Kallur klønete, kva med vår eigen 100 meter sprintløpar som skulle «safe» inn heatet og gjekk ikkje vidare?? Uheldig var Kallur, Ndure var klønete…

    «Ordkrigen» mellom Sverige og Noreg i går var morosam… Skal vere litt kriging før ein kamp som betyr mykje for begge laga!

  9. Trond sier:

    Hei Ole

    Enig med deg. Var første uken av OS i Sverige og hørte ikke en nordmann nevnt en gang, kun en åreduppende Lassi Karonen. Fikk ikke sett den finalen i Sverige, men skulle likt å hørt de svenske komentarene

  10. Bjørn-Olav sier:

    Stå på Ole – du har helt rett. Drit i Svenskene !!!

  11. Bergen sier:

    Kan godt være enig med deg, men under ferie i Sverige var svenskene vi møtte svært så oppdatert på våre norske OL-håp. Og dersom det er slik at svenske medier ikke dekker Norge like godt som vi dekker dem, hvorfor være like? Sverige er vårt fantastiske naboland, og jegsynes vi skal støtte dem uansett! Hadde vært pisst om jeg hadde tapt en kamp uansett motstander jeg også!

  12. Felinaldo sier:

    Nå skal du høre kjære nettOle. Jeg er helt enig med deg, og klapper deg på skuldra for at du endelig tar opp saken. Svenskene gir da alltid beng i oss nordmenn, har alltid gjort og vil alltid gjøre. Jeg skjønner ikke hvorfor vi alltid skal være så forbaska snille og gode. Det skal være rivalisering mellom naboland, det er sunt for sporten. Og nå ser vi jo hva Alm prøver på, snakke oss ned ved å slenge med leppa om at de kunne slått oss. Ikke pokker, sverige vil aldri slå oss i damehåndball…så sett vår missunnelige nabo på plass, gi igjen med samme mynt, legg en «skadefro» vinkling på alt de misslykkes i…..

  13. Trond sier:

    Vi gleder oss over svenske prestasjoner, mens svenskene ergrer seg gule og blå over tilsvarende norske…
    Selvtillit???

  14. Torben Ness sier:

    Ja dette var fullt fortjent, og når svenske trenere og aviser begynner å suttre om filming av Tonje Larsen og Else Marte Lybekk, ja da er lavmålet nådd for svenskene. En ekspert på SVT1 sa i går på TV, at det å slå Norge i Håndball, er det samme som i vinne gull på 100meter for menn. Altså en umulighet.

    Go Blogg Ole

  15. Niklas, Horten sier:

    Jag menar att Norge fokuserar allt för mycket på svenska prestationer. I Sverige blir vi lika glada om vi besegrar en norrman som en finne eller dansk. Men här i Norge märker jag att det nästan är lika viktigt att besegra svenskarna som att bli nummer 1.

    Du klagar på Johanna Ahlms uttalande efter handbollsmatchen. Men se i stället i förkant av matchen. Kommentatorene hade ju i princip tagit ut segern på förskott. Allt kan hända i sport, och det skadar inte med lite ödmjuket. Kunde Hellas vinna EM, så hade Sverige kunnat skrälla idag. Hade Lunde-Haraldsen haft en sån dag som Grundström så är inget omöjligt.

    Men det är som det brukar vara. Norge levererar alltid när det gäller, medan Sverige alltid underpresterar..

  16. Marianne sier:

    Endelig er det noen som tar opp dette temaet!!!!!! Helt siden svenskene beskyldte oss nordmenn for å ha bestukket IOC for å få Lillehammer-ol, har ikke svenskene hatt min sympati, uansett sportsgren. Dessuten har vi nok av utøvere som presterer for oss og sanker medaljer både sommer som vinter. Nei, jeg er helt enig, drit i svenskene, la de seile sin egen sjø. Hva godt har vel de noen gang gjort for oss? Og som vi så idag med håndballjentene; hovmod står for fall!!!

  17. Toro sier:

    Det er alt for mye fokus på svenskene og nesten ikke noe på danskene enda det er de vi liker i skandinavia. Nei drit i svenskene og la oss glede oss med danskene.

  18. Aksel sier:

    Jeg er lei for at det hele tiden skal hetses og piskes opp et motsetningsforhold mellom Norge og Sverige fra medias side. I det hele tatt er det mer fokus på flagget på brystet enn hvilke prestasjoner man faktisk får se. Hvis du ikke vil se utøvere fra andre land så kan du vel dekke NM. Der kan alle utøverne dessuten stille opp i et quiz om Florø, det blir nok stor tv-underholdning!

  19. Jokke sier:

    Enig i at norsk media er i overkant opptatt av Sverige i forhold til idrett. Spesielt når det er fotball-EM eller VM, da irriterer jeg meg ofte grønn over at kommentatorene må sitte og heie på Sverige. For meg er svenskenes prestasjoner like interessante som for en utøver fra Cuba, Kina eller Kenya.

  20. Hansa sier:

    det er faktisk veldig synd, det er ufattelig irriterende å sitte og se på deg, når du bare sitter der og kommer med tullete kommentarer om ditt og datt.

    du er en klovn, som jeg aldri ler med, men kun av

  21. Marianne sier:

    Jeg er bare såååååå enig med deg, godt at det er noen på Tv som tør å si noe annet enn at de heier på Sverige. Svenskene heier absolutt ikke på oss!!!! Leste et innlegg i Expressen hvor de aldeles ikke gleder seg med oss når vi vinner, da er vi overlegen!!! Sier de som når de tar ett gull oppfører seg som om de har vunnet verden. Nei, nå synes jeg det er på tide at vi heier på dem som de heier på oss: Håper de ikke får noen gull. Det er iallefall det de håper på. Nå må normenn slutte å være en så mye bedre nabo enn Sverige, stopp å heie på alle svensker, selv i Melodi Grand Prix!!!! Husk nå på at de faktisk har okkupert oss, det var ikke videre snilt var det vel? Så hvorfor skal vi være snille mot dem, det trenger vi ikke lenger; vi er ikke okkupert!!!

  22. Marius sier:

    Ja, og dette er faktisk noe dere i media må ta skylden for. Det er bare tull å ha sympati med noen som gir så faen i oss som svenskene gjør.

  23. Anne sier:

    Drit i svenskene.Vi e bæst i håndball,derom hersker ingen tvil.At de får så mye oppmerksomhet i norske media er helt bortkastet og uinterresant. Det var vel verdt å stå opp kl.0545 for å se svenskene bli ydmyket i dag. Lykke til videre i semi´n og finalen til håndballjentene.

  24. grete sier:

    Kjørte gjennom sverige i 2 dager og kun radio for å holde meg oppdatert. knapt et ord om norske utøvere. Fikk med meg bronsemedajen i riding kun fordi Sverige trodde de kunne kjempe om bronsen. Reporteren sa bl.a. at det var ille nok at det gikk skeis for Sverige,men at Norge tok bronse gjorde dagen helsvart. Norske prestasjoner ble kun nevn i en bisetning. Tror det svenske folk bryr seg, men media har en helt annen holdning enn Norge har til Sverige.

  25. Harald Berg sier:

    Er enig med Ole, når det gjelder å profilere norske resultater og prestasjoner er svenske medier helt usynlige. De profilerer heller på at en svenske har blitt nr. 4 eller 6 enn å nevne at en nordmann tok sølv. Ennå har ikke svensk TV fått opp at Norge tok bronse i sprangridning, selv om de var helt i hundre på at Sverige skulle ta medalje nettopp i denne øvelsen. Har fulgt med på alt av sport i over 50 år, skviset over på svensk tv, men der er det nesten ingenting om norske prestasjoner og aldri noe intervju, verken på forhånd eller i ettertid. Sverige er det mest egoistiske landet når det gjelder å profilere sine egne fremfor å profilere f. eks norske fremganger og profileringer, selv USA bringer norske resultater på CNN, det sier sitt om Sverige.

  26. Lilli sier:

    Hei.

    Enig med deg, ikke drit i svenskene.
    Bare ignorer dem.
    Komentarentil Alhm var bre patetisk.

  27. Frida sier:

    Synes hånballkampen og kommentarene i etterkant, både om filming og medhold av polske dommere er typisk svensk! Sveneskene takler sjelden situasjoner der nordmenn er bedre enn dem. Er det noen her som burde være litt mer ydmyke er det vel svenske hånballspillere som ikke er i samme klasse som de norske. Så helt enig, drit i de dårlige taperene!

  28. Per Thunberg sier:

    Ok först och främst har Sverige fler stjärnor (guldkandidater) med i detta OG (Olympic Games) än vad Norge har, då Norge endast har damlandslaget i Handboll att hoppas på. Folk vill se Vinnare i ett OG och därför följs grannlandet Sverige med ett större förstoringsglas. Dessutom är dessa stjärnor välkända i Norska ögon och det finns därför ett intresse, en marknad, en efterfrågan för detta. Kolla bara på era tittatsiffor som hade sjunkit i botten om det hade lyfts fram fler norska mediokra atleter. Dessutom bor de cirka 100´000 svenskar i Norge och dessa bör också räknas med. I det sista skall tilläggas att Vinter OG levererar fler Norska stjärnor och detta visas såklart i Svensk TV. Som sagt. Only Winners Count! / Per

  29. Oslo sier:

    Hallo
    Jeg er en ihugga handballsupporter og står opp tidlig for å se Norges kamper. Det er så utrolig irriterende at nrk ikke har skaffet bedre kommentatorer! Jeg synes synd på Susann Goksør Bjerkheim som må sitte ved siden av en mann som ikke har peiling på handball, rundt 50 % av det han sier er direkte feil, mens de resterende 50 % er bare tull! For oss som vet hva det er snakk om, er dette veldig irriterende! Personlig slår jeg av lyden på TVen og setter på radioen i stedet for! Idag var jeg så heldig at jeg kunne sette på svensk TV for å se kampen der! Handball ble straks en bedre opplevelse!

  30. Kåre sier:

    Du har faktisk helt rett i din kritikk av norsk mediadekning av svenske middelmådigheter. Etter over tjue år i Sverige (jeg er gift svensk og vi er lykkelig, så det er ikke det) forundrer det meg stadig hvor mye norsk media dekker svensk idrett og hvor lite svenskene dekker norsk idrett. Det være seg vinter- som sommeridrett. jeg har funnet ut at NRKs sportsstab må være svedofile hele haugen.
    Jeg bodde i Sverige under vinter-ol i Sarajevo. Da fikk jeg virkelig oppleve sjåvinisme. Når nordmenn beskyldes for sjåvinisme bruker jeg bare å si: les og følg med i svensk presse, da får du virkelig se hva sjåvinisme er.
    Under alle disse tjue årene tror jeg ikke svensk presses dekning fyller mer enn ca to sider med norske idrettsprestasjoner – sommer som vinter idrett.
    Egentlig gjelder pressedekningen alle former for «liv» I Norge.
    Det har vært snakket mye om at nordmenn har komplekser i sitt forhold til svenskene. De nordmenn det måtte gjelde jobber vel alle i NRK sporten.
    Jeg mener at svensk presse har komplekser i forhold til normenn og at det bare er svensker som kan gi uttrykk for det ut i det vulgære.

  31. inge larsen sier:

    ser mye på svensk tv til vanlig også og ikke bare nå under OL (OS I sverige).mange svenske utsagn om oss norrbaggor(vi kaller de søta bror ???) i mediene og reportere viser hvor stor forakt de har for nordmenn og hadde vi en annen hudfarge,så hadde mange av de svenske utsagene deres bitt kalt rassistiske,og da mener jeg ikke fra vanlike svensker,men profilerte svenske media folk,politikere m.fl og at vi i Norge godtar dette er for meg helt utrolig,men å slutte å dekke svensker og sverige i noske medier er jeg ikke enig i,og vi må ikke la oss synke til deres nivå,for da vil det aldri bli bedre,selv om det av og til er fristende å slenge usaklig dritt tilbake,så må vi prøve å la være,for da vil det bare bli brukt i mot oss,når vi klager på svenskenes måte å behandle oss,men vi er veldig opptatt av hva de gjør i sverige og er raske med å kopiere deres metoder da tenker jeg spesielt de norske politikerene,kan vi ikke tenke selv?????
    og en ting til er det noen andre som enn jeg som er sjokkert over alle dårlige bortforklaringer hver gang de svenske gjør det dårlig i OL ? tenker på kommentarer som «ommeren rammlet av stolen,så min hest ble forstyrret»-«de bruker andre leirduer her i kina enn de vi i europa bruker»- «er ikke vant med å konkurere så tidlig om morgenen»-det var gress i vannet»-«lederbåten saboterte meg»-» var syk i dagene før semifinalen» og mange magne flere bortforklariger fra sverige,når det gikk dårlig

  32. Finn Remøy sier:

    At du gir f…. i de svenske prestasjonene under OL har ingen interesse for oss som verdsetter god underholdning uansett hvilket land de representerer. Dine holdninger overfor svensker kan du gi uttrykk for i private sammenhenger og ikke sprøyte utover som representant for statskanalen. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan du i det hele tatt har karret deg helt til Kina. Ansetter NRK hva som helst ? Du representerer ABSOLUTT ingen underholdning og er fullstendig overflødig. Ordet LAVMÅL er vel dekkende.
    Se til å ta med deg den traurige dialekten din og dra hjem til den avkroken du hører hjemme.
    For ordens skyld så legger jeg mine daglige handleturer til Sverige. Hvorfor det ? Jo for det jeg er innflytter i dette trivelige landet.

  33. Sigve Rasmussen sier:

    Er lei av dette jeg også, kunne ikke brydd meg mindre om hvem som gjør hva i Sverige’s OL- tropp. Så lenge Norge gjør det bedre.
    Men så er det jo sånn at vi i Skandinavia holder litt sammen ut i den store verden, og siden ingen forstår hva Danskene sier, blir de helst unngått, og da blir fokuset på Svenskene litt i det høyeste laget.
    Vi føler oss gjerne litt oversett i det Svenske media, greit, de nevner kanskje skjeldent oss, men så er jo grunnen klar: Sverige ser forsatt på seg selv som storebror i vår lille Nordiske familie, – men Söta Bror; de dager er nok forlengst talte!

  34. Hans Olav sier:

    Nå bor det etterhvert såpass mange svensker her i landet – spesielt i Oslo-området – at det nok er forståelig at NRK velger å fokusere på dem.

    Men jeg er helt enig i at det ikke er noen grunn til å fokusere på svenskene i mangel av norske profiler og/eller sukess. Jeg heier aldri på Sverige i EM og VM i fotball bare for at Norge ikke er med. Det får da være grenser.

    Nei, jeg sier som Jostein Pedersen: «Det er ikke så nøye hvordan vi gjør det, så lenge vi slår Sverige!»

  35. Ole Rolfsrud sier:

    Ha-ha, veldig bra herr Remøy. OL-studio er forøvrig i Oslo.

  36. Hans Olav sier:

    Og Per Thunberg: Hvis det er så at Sverige har flere klare gullkandidater enn oss – hvorfor ligger vi klart foran dere på medaljestatistikken da? Hæ?

  37. Tom Erik Andresen sier:

    Jeg er halvt norsk, halvt dansk, oppvokst i Norge og var gift med en svensk dame i flere år. Jeg har også bodd flere år utenfor Europa og opplevd de tre folkeslag utenfor sine respektive domiciler. Svensker og dansker kan kanskje virke selvopptatte for de uten innsikt, men de er trygge på seg selv og legger sin energi der det betyr mest, nemlig i sine egne anliggender. Noe Norge og nordmenn også burde gjøre. Vi er tre vidt forskjellige folk som selvfølgelig har like interesser i det store bildet, men som er forskjellige på detaljplan.

    For meg bekrefter Norges og nordmenns ”interesse” for, spesielt svenske kommentarer til norske prestasjoner, usikkerhet på oss selv, et STORT mindreverdighetskompleks og behov for stadig anerkjennelse og bekreftelse utenfra. Kan vi ikke være stolte av egne prestasjoner uten å måtte få det bekreftet utenfra? Nå må vi snart få sparket han Jante fra sjefsstolen i Norge! En ting til; jeg har alltid gremmes over norske reportere som er mer opptatt av å stille utenlandske utøvere spørsmål om deres norske konkurrenter fremfor å konsentrere seg om respektive utøvers prestasjoner. Av det jeg har sett av OL så langt, vil jeg gi honnør til NRK-reporterne jeg har sett i aksjon som ser ut til å ha lagt igjen denne type spørsmål i skuffen på Marienlyst.

  38. Finn Remøy sier:

    Ol-studio ligger i Oslo. Javel. Det burde jeg virkelig fått med meg. Den bommerten skyldes at jeg er lynsnar til å skifte kanal når pjattepratet fra Marienlyst starter.

  39. Ole Rolfsrud sier:

    Her er mange særs gode svar, tusen takk for det. Temaet engasjerar. Det er forøvrig interessant å sjekke medaljestatistikken:
    http://www.nrksport.no/ol/resultat/?sport=rs&type=tabellvisning&id=29972
    Dette er faktisk ein ekstremt bra statistikk vis á vis svenskane!

  40. Eirik Løkkemoen sier:

    Helt enig med deg, Ole. Hvorfor skal vi dekke svenskene så utrolig mye, når de ikke bryr seg en dritt om oss?! :S Virker som om vi er misunnelige siden vi dekker dem så mye. Kan vi ikke heller boltre oss i skadefryd og glede over svenske feil gang på gang? 😛

  41. Christine sier:

    Det er flere enn du tror som støtter deg på dette punktet..
    Hvorfor skal vi bry oss så UTROLIG mye mer om svenskene enn alle de andre nasjonene som er med i OL?
    Vinner de gull er det greit, men med noen grenser..

  42. Lasse sier:

    Min oldefar var utmobilisert som grensevakt i 1905. Han gikk inn i en lang depresjon da det ikke ble krig og han ikke fikk skutt svensker. Familiens valgspråk har siden den gang vært: En god svenske er en død svenske. Jeg sier ikke mer….

  43. terje sier:

    Drit i svenskene, dem var kjepp høye og trodde de kunne slå norge HAHA… er like deilig hver gang vi slår søta bror uansett gren.
    Svenske suger uansett….

  44. Joakim sier:

    At Norge vinner er selvfølgelig viktigst, men det er jo deilig når det går litt på dunken for svenskene sportslig. Hvis Sverige gjør det dårlig mot Norge, pleier jeg å skru på SVT for å høre hvor snurte de er. Hehe. For øvrig hørte jeg uttrykket «No way Norway» på SVT da de sendte Norge – USA i sandvolleyball for kvinner. Vi tapte, så den gleden skal de ha. Jeg har et forslag til NRK: Sett over til svensk sportsending hvis de taper i noe. Hehe.
    Men det er dog VIKTIG å slå svenskene. Danskene eller Finnene blir liksom aldri like stas, sånn er det bare.

  45. T-t-t-t-t-tog du 'an? sier:

    Vi vil ha Jämtland og Härjedalen tebake! Da villa vi hatt 0 flere medalja no og æ kan smugle så my æ vil fra Systembolaget 😎

  46. Christoffer sier:

    Till Lasse. Hur gammal är du egentligen, går tillbaka till något som din oldefar påstås ha sagt. Väx upp.

  47. Annette sier:

    Hei!

    Når man ikke kan heie på sitt eget land, så heier man på det som ligger sitt hjerte nærmest. Noen ganger er det Sverige, andre ganger Russland eller kanskje til og med Mongolia! Når det er sagt, så når jeg ser på Stefan Holm eller Carolina Klüft, så heier jeg som om de skulle vært nordmenn!

  48. Trulte sier:

    Uansett, heie på svenskene eller ikke…kan ikke noen lære Kaen Marie Ellefsen hvordan navnet Stefan (Holm) uttales?

  49. Hansa sier:

    Men jeg sier som Peter Kovacs; jeg lurer på om jeg heller vil fjerne Olav Traaen fra rollen som kommentator fra all idrett.

    Idag sitter han og kommenterer alle fra Sør-Korea som om de er fra Nord-korea

  50. Marianne sier:

    Ikke kødd med Karen Marie Ellefsen. Hun er friidrettens svar på fotballens Arne Scheie. Og når man tenker etter er det mange rare og vanskelige navn hun må lære uttalen på, og selv om hun bommer på et «lett» navn har vel ikke det noe å si. Du skjønner hva hun mener uansett………….. Dessuten er han jo bare en svenske som fikk fjerde plass…….

  51. Anne sier:

    Helt enig med Marianne.Karen Marie er veldig flink til både å kommentere og uttale alle slags navn,mener nu jeg da.Finnes de som er værre enn henne.
    Når det gjelder kommenteringen under håndballkampene så synes jeg de egentlig er litt fornøyelig.De tar ihvertfall ikke seg selv så veldig høytidelig,men at det kunne vært gjort mere profft er jeg enig i.
    Ellers så vil jeg benytte anledningen til å gratulere sprangrytterne med en flott bronsemedalje.Det var utrolig morsomt å følge med på en idrett jeg ikke har hatt sett så mye tidligere.Stå på videre,kanskje blir det flere medaljer på torsdag.

  52. Marianne sier:

    At en av OL-medaljene går til en som gikk på samme rideskole som meg for 30-35 år siden, nemlig Nesodden Rideklubb og Stein Endresen, er utrolig morsomt!!! Lykke til i den individuelle konkurransen Stein og alle dere andre. Medaljen er innen rekkevidde…….

  53. Tommy sier:

    Svenskene er de dårligste taperene som fins….latterlig å høre på de.

  54. Martin sier:

    Huff, Kallur i går som sto å gråt på NRK! Dette burde dere holde dere for gode til, svenskene er et irritasjonsmoment for alle! Hater alt svensk, spesielt de forferdelig dårlige tvkanalene de har.

  55. Kvinje sier:

    Kva er det svenskane har so ikkje me har?
    Gode naboar….
    Måtte berre seia det

  56. Hilde sier:

    Oj oj så mye negativt! Å hate er et ganske sterkt ord… Kan derimot si meg enig i at det er mye Sverige-stoff i aviser og TV i Norge. Men for meg som bor i Sverige er det ganske greit å lese VG o.l. på nett for da får jeg med meg mye av det som skjer «hjemme» og i tilegg de største sakene her.
    Og til det Ole sa om at svenskene ikke vet så mye om Norge så stemmer det veldig bra om mange ting, det er stor ukunnskap om priser, geografi o.s.v. Det merker jeg fortsatt etter å ha bodd her noen år, «i Norge er det dyrt, alle spiser fisk, og vi er liksom lillebror for dem». Men, MEN folkens, det er veldig mye man ikke vet om Sverige også selv om man føler at man vet alt gjennom media. Det merker man da man flytter hit! F.eks. at når man får barn så har mamma og pappa 480 dager å dele slik man vil helt til barnet begynner på skolen? Det skulle vært et godt forslag til politikerne nå som den debatten raser i Norge om at pappaene ikke tar ut så lang permisjon.
    Synes dere skal være glad for at det er så bra dekning av alle sportsarrangement m.m., og alle intervjuer av svenskene kan man vel bare ta med seg på kjøpet. Det øker jo bare kunnskapen om ulike utøvere på andre siden av grensa, det er jo tross alt et naboland da.
    PS! Du som synes at alle TV-kanalene er så forferdelig dårlige; har du hørt om av-knapp, eller at det finnes ca. 15 andre svenske kanaler å velge mellom enn bare SVT og TV4?

  57. Silje, Trondheim sier:

    Følger med på hva svenskene gjør jeg, spesielt i friidrett. Synes det er veldig synd med Kallur og Holm, men ellers er det vel ganske bra at Sverige gjør det dårlig i OL så langt – det gikk jo altfor bra med dem i Torino 🙂
    Line Andersen er forresten en veldig bra intervjuer. Hun får utøverne til å trives og være komfortabel. Virker som hun har fått et veldig bra forhold til mange av dem.

  58. janne sier:

    kå skjer me repotasjen te Ingerid Stenvold??? tru ikkje nordmenn er interessert i å høre kå vellykka ikea/svensker e i kina!!! æg e i hvertfall ikkje interessert, heller ikkje om svensker generelt!!

    takk for at du sei i frå ole, godt noen gjør det:)

  59. Asbjørn Auklend sier:

    Jeg synes det er bra at dette emnet blir lagt på bordet fordi jeg har i lengre tid irritert meg over alt stoffet om hvordan svenskene gjør det, har det og trives i de store masterskapene både sommer og vinter. De bryr seg døyten i hvordan vi har det og hvordan Ola Nordmann gjør det i de forskjellige grenene. Det var synd på «knedå» Kallur igår, men hvor mange svensker brydde seg om Saidy Ndures lårstrekk mon tro? I dag fikk vi en ny opptur med Stefan Holms fjerdeplass, glimrende. Jeg lurer bare på hvor lenge de mest svenskvennlige NRKansatte i Beijing skal mase om dette i fremtiden og hvor lenge vi skal se det eldgamle klippet om Patric Sjøberg og det tåpelige intervjuet, har sett det bare 2 ganger i dag så nå må det være nok. Ellers tar de svenske håndballjentene og deres trener idiotprisen med sine kommentarer etter å ha blitt utspilt (selvfølgelig) etter alle kunstens regler der våre jenter var best i alle spillers faser. Nå må der være slutt på den nesegruse beundringen for de svenske idrettsmenn og kvinner.

  60. Marie Jensen sier:

    Tillykke med sejren i håndbold Norge! I will write the rest in english since I’m danish and someone wrote that danish is hard to understand:-) First, everyone knew Norway would beat Sweden in ladies handball, it’s a given. Some norwegians may see sweden as a big-brother but they will never be the bigger one in ladies handball! Only wish we had met them too when our team was good, we did not like being beaten by sweden, thats for sure. Must be a big brother thing. But we will be back:-) And yes, apparently the swedes handle loosing as bad as the spanish and italians did in sailing. Where is the olympic spirit there? Only makes them look childish. Second, I never knew norwegian media talked so much about Sweden, interesting. In Denmark we hear only a little about the other scandinavian countries, at least when it comes to sports. I guess it’s both good and bad. If you take too much interest in other countries, you can easily get frustrated, if you take too little, you end up being selfcentered. Maybe Norway has the first problem, denmark and sweden have both and the US has the last? Just a suggestion.

  61. Frank Borneo sier:

    Hurra for Svenson. De gjør så godt de kan. Heldigvis bor jeg i et ‘U-Land’ med kun 11 Ol kanaler som sender Live og kun sliter litt med Australske og Malaysiske komertarers manglende evne til å utale navn til utøvere fra kke engelsk talende land. Her må en skjepe sansene for å følge med, men tross alt er det mye gratis underholdning. Aida Macasen from Norway et eksempel på navne vridningen som kan forvirre en. Heldigvis har ingen av TV komentarene hørt om janteloven, men derimot skryter av alle utøvere uansett hvor de kommer fra. Når hesteadlen fra NORGE tok bronse ble de oppskrytt som om de tok gull. Kanskje velfortjent, men har du penger nok så er alt mulig. All ære til ARA for å sende signal om bryte mafians dominans i en av verdens eldste idretter. Nå er det LOTTO bryting og hvis de fortsetter med å ødlegge en fin idrett, burde de bli fjernet fra OL programmet.
    Så Ole, jeg tror vi bør holde oss for gode til å rakke ned på utøvere fra nabolandet og forlate barnestadiet med hele Svenson diskusjonen en gang for alle. I stedet glede oss over prestasjonene til utøvere som har suksess uansett hvor de kommer fra og føle med alle de som ikke når sine mål.

  62. Ann-Sophie sier:

    Som Svensk bosatt i Norge sedan tre år må jag bara sæga:
    Heja Norge!
    Skit i dryga Svenskar och vad de tycker, var stolta och glada øver era egna prestationer.Fantastiskt med ett land med endast 4,5 miljoner invånare som ændå lyckas på værldsarenan………Ett jættegrattis så långt,stå på Er!

    ps. Sluta tyck synd om frøken Kallur, Hennes «yrke» ær att hoppa øver hæckar,med alla tusentals timmar utav træning kanske man iskallt kan fråga sig om hon skulle ha trænat några till…….?

    Stolt Svensk i Norge
    Ps2. Ett jaættegrattis till OL-bronset i laghoppning.Grymt!

  63. Anders sier:

    Har ingen sympati for at Sverige nå ikke gjør det veldig bra i OL. Nå må vi legge alle kluter til for at Norge tar igjen Danmark i medalje- og poengoversikten i OL. Stå på Norge. Vi må vise at vi er best i Norden !!

  64. Graylady sier:

    Jeg synes det er flott å få se og høre om svenskene også. De er jo nærmeste nabo jo.

  65. Fresia sier:

    Hvorfor i all verden kommenterer han treigingen og Susann Goksør de norske håndballjentene?? De er jo så uinspirerende og fniser og fjaser… Gi oss heller Unni Anisdahl og Øystein Havang! De kan håndball og har engasjement!! Så kan de andre ta seg av herrekampene som ingen bryr seg om…

  66. Silje, Trondheim sier:

    En oppfordring til alle som er lei av kommentatorene i håndball på NRK; slå over på SVT når det er mulig. En utrolig opplevelse å se Russland-Frankrike i dag morgen. Det er karer som bet hva de snakker om!!! Se og lær 🙂

  67. Tonje sier:

    Fatter ikke at det er mulig for en NRK-journalist å bruke ord som «drit i» og «F…» i en artikkel om svenskene og OL. Utrolig lavmål. Du tror vel at dette gjør deg «hipp», Ole..? Utrolig billig, smålig og patetisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *