Beach House tar deg med på en reise i verdensrommet i sin nye video. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Beach House tar deg med på en reise i verdensrommet i sin nye video. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Videorama!

Turboneger, Coldplay, Rihanna, Beach House, Purified In Blood og Sigur Rós. Mmmm.

Skrevet av:
Publisert 12:11 8 juni, 2012

Ny fredag, nye videoer. Gjennom uka har vi blant annet bydd på ferske videoer fra Die Antwoord og Kanye West. De er i godt selskap; dette er det mest severdige fra musikkvideouka som har gått.

Beach House – «Lazuli»

Gårsdagens nyhet om at Beach House kommer til Norge i november, varmet mangt et pophjerte. Mens vi surrer oss mot sommeren med det ferske albumet Bloom på øra og tenker at det er veldig lenge til november, kan vi glede oss over at duoen nå har sluppet videoen til «Lazuli».

Den er regissert av Allen Cordell, og tar oss med på en reise inn og ut av verdensrommet og det unaturlige, mens mantraet «Like no other, you can’t be replaced» kommer enda tydeligere fram enn i låta.

Anmeldelse: Beach House – Bloom

Purified In Blood – «Mot Grav»

Mark, hodeskaller og dukkehoder er viktige komponenter i den nye videoen til et av Norges tøffeste band. Mens regnet høljer ned spiller de seg gjennom singelen fra sitt ferske album Flight Of A Dying Sun. Det er ingenting veldig overraskende i regissør Kyrre H. Larsens video, men den gjør jobben:

Anmeldelse: Purified In Blood – Flight Of A Dying Sun

Coldplay + Rihanna – «Princess of China»

Småflau, men storslått video til kjedelig låt; komboen Chris Martin og Rihanna er ikke gull, og i den nye videoen til «Princess og China», hentet fra Mylo Xyloto, får vi se de to sveve med samuraisverd, henge i kinesiske palass og synge duett panne mot panne i noe som minner ganske mye om Espen Lind og Sissel Kyrkjebøs «Where The Lost Ones Go».

Anmeldelse: Coldplay – Mylo Xyloto

Turboneger – «You Give Me Worms»

Om ei uke slipper Turboneger sitt nye album med vokalist Tony Sylvester i spissen. Den ferske videoen er filmen i forbindelse med en spillejobb bandet nettopp gjorde i Italia, og det er bare å begynne å glede seg til å se et av norges største band på diverse festivaler i sommer.

Sjekk ut vår ultimate festivalguide!

National Cypher, runde 2:

I andre runde av årets National Cypher har Jae-R med seg konseptets første internasjonale gjest; Adam Tensta. I tillegg møter vi Pete fra Vågsbygd Handy, Stella Mwangi (som for tiden jobber med sitt rap-comeback) og B.A.W.S-gutten Phil T. Rich i rapgildet.

Nivået er varierende, men når et klart høydepunkt med sistnevnte:

Dirty Projectors – «Gun Has No Trigger»

Dirty Projetors er store i indieverdenen; og 7. juli slipper de sitt nye album Swing Lo Magellan. «Gun Has No Trigger» er første singel derfra, og har vært tilgjengelig en stund. Nå har også videoen blitt ferdig; og i den får vi se bandets Dave Longstreth og Amber Coffman med skyggelagte ansikter synge seg gjennom låta (med noen av de fineste koringene på ei stund).

Videoen er regissert av David Longstreth.

Sigur Rós – «Varúð»

For første gang ligger et Sigur Rós-album på en av de ti øverste plassen på Billboard-lista. Valtari gikk rett inn på sjuende plass på lista, og nå er nok en video fra albumet ute. Ingibjörg Birgisdóttir har laget en musikkvideo hvor det samme bildet ligger hele veien; storslått islandsk landskap med folk som klatrer i fjellet utgjør rammene for videoen til låta «Varúð».

Videoen inngår i bandets «Mystery Film Experience»; en serie musikkvideoer som jevnlig slippes på internett.

Michael Jones – «She’s leaving for Iran»:

Fersk video fra fersk artist; i videoen til sin debutsingel leter Michael Jones Oslo rundt etter drømmedama. Den stilistiske sorthvitt-videoen er regissert av Stephen Butkus, og lover godt for Jones’ videre karriere:

 

The Gaslight Anthem – «45″

Om ei ukes tid gjester amerikanske The Gaslight Anthem Oslo og Norwegian Wood. De slipper sitt nye album Handwritten 23. juli, og singelen «45″ er hentet derfra. Videoen er en klassisk, feelgood konsertfilm:

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"

Legg igjen en kommentar