Ny video fra Die Antwoord

Ny video fra Die Antwoord

Sør-afrikansk white trash i pastellfarget familiefeide.

Skrevet av:
Publisert 10:21 6 juni, 2012

La oss starte med det positive; Die Antwoord har laget en video som passer til teksten i låta «Baby’s on fire»! I tidligere musikkvideoer, som  «Enter The Ninja» og «Evil Boy» har de utelukkende holdt seg til det som utenfra kan sees som et forsøk på å samle mest mulig frastøtende estetikk på fire-fem minutter – men nå har de fått den sør-afrikanske regissøren Terence Neale til å lage en musikkvideo som faktisk forteller en historie.

Gruppens frontfigurer/»sangere»/»rappere» Yo-Landi og Ninja spiller henholdsvis seksuelt oppvåknende lillesøster og overbeskyttende storebror - og sistnevnte prøver etter introen med en noe absurd bordbønn opptil flere ganger å ta livet av (eller, iallfall å skremme livskiten ut av) lillesøsters beiler.

Å se Yo-Landi i rollen som tenåringsjente dansende i pastellfarget undertøy med en dukke som er en miniatyrkopi av henne selv, er mer enn noe annet skremmende; og nører opp under mistanken om at hun faktisk er veldig, veldig ung. Diskusjonen på nett om hennes faktiske alder ruller kontinuerlig, og vil neppe stagges av dette.

Ninjas vedvarende besatte uttrykk kler ham i rollen som avskyelig storebror; og innimellom slagene med å passe på lillesøsteren som stadig rykker nærmere sin seksuelle debut klarer han å snike til seg litt tid iført cannabismønstret boxershorts og rød speedo. Bortsett fra disse små bruddene er videoen stort sett pastellfarget; på en vemmelig måte.

Mye omdiskuterte Die Antwoord fikk mye oppmerksomhet rundt gjennombruddet i 2010. Diskusjonen gikk i hvorvidt musikken er forferdelig eller genial – og det ble også spekulert i hvorvidt gruppen var seriøs eller et iscenesatt kunstprosjekt. Ryktene om sistnevnte stilnet etterhvert, og nå har sør-afrikanerne sluppet sitt andre album på en blanding av Afrikaans og thrash-engelsk.

Elsk dem eller hat dem – her er videoen:

Anmeldelse: Die Antwoord – $O$ (album)

Anmeldelse: Die Antwoord – 5 (EP)

Anmeldelse: Die Antwoord på Øya 2010

Tags: , ,

Del "Ny video fra Die Antwoord"
 

1 kommentar på “Ny video fra Die Antwoord”

  1. [...] fredag, nye videoer. Gjennom uka har vi blant annet bydd på ferske videoer fra Die Antwoord og Kanye West. De er i godt selskap; dette er det mest severdige fra musikkvideouka som har [...]

Legg igjen en kommentar