The Libertines gjenforenes i august

Men klarer Doherty å unngå fengsel før den tid?

Skrevet av:
Publisert 18:15 29 mars, 2010

Libertines_gjenforening

Det skal ha kostet 1,5 millioner britiske pund å få Pete Doherty og Carl Barât til å dele scene igjen. Men klarer Doherty å unngå fengsel før den tid?

Sist gang de to spilte sammen som The Libertines var i 2004. I august skjer det igjen på Reading og Leeds festivalene i England, og i følge The Guardian måtte de punge ut med hele 1,5 millioner pund, eller 13,5 millioner kroner, for å få det til.

Dop og dårlig energi

Det har lenge vært snakk om en gjenforening, men det har ikke vært klart når det kom til å skje. Det turbulente elsk-hat forholdet til de to frontmennene Carl Barât og Pete Doherty, og sistnevntes massive rusproblem, har lenge satt en stopper. Men i mai i fjor hoppet Barât og Libertines-trommis Gary Powell opp på scenen til Doherty etter en Babyshambles-opptreden, og spilte en spontankonsert. Etter det har det vært mye rykter, og de fire Libertines-medlemmene skal ha blitt tilbudt en svær pengesum for å headline Reading og Leeds festivalene i fjor. Da takket de nei, og Doherty sa til NME at det var fordi Barât var bekymret for hans mørke energi.

- Jeg måtte gå til en energikonsulent, en new age guru som skulle sjekke energinivåene mine, for å se om jeg var omgitt av mørke. Hvis jeg var dét måtte jeg holde meg unna Carl for å ikke tappe han for god energi, sa Doherty til det britiske musikkmagasinet.

Mistenkt i overdosedødsfall

Men selv om The Libertines nå skal headline årets Reading og Leeds festivaler, så er ikke Doherty fullstendig ute av trøbbel. Faktisk så er han kanskje i mer trøbbel enn noen sinne. For rundt en uke siden ble han nemlig arrestert i forbindelse med et overdosedødsfall. Han er nå ute mot kausjon, men må i følge avisen Telegraph, inn igjen til flere avhør i april, mistenkt for å ha kjøpt dopet som drepte en 27 år gammel kvinnelig filmskaper.

Sideprosjekt-bonanza

Etter at Carl Barâts band Dirty Pretty Things ga seg høsten 2008, så har ting ligget mer til rette for en Libertines-gjenforening. Men Pete Doherty er fortsatt aktiv med sitt band Babyshambles, og har også gitt ut soloplate og vært på soloturné. Dessuten gjenstår det selvfølgelig å se om han klarer å holde seg såpass i skinnet at Barât holder ut denne gangen.

I følge The Guardian kan det være nytt Libertines-materiale på trappene, men enn så lenge må vi kose oss med gamle klassikere.

Eventuelt noe annet fra de seks årene Barât og Doherty har vært fra hverandre.

 

Tags: , , , , ,

Del "The Libertines gjenforenes i august"
 

9 kommentarer på “The Libertines gjenforenes i august”

 1. Meg sier:

  :’D 6 år med venting…. ENEDLIG SKJER DET!!!!!!!!!:’D:’D:’D

 2. andré sier:

  det her er ganske fantastisk! noen som blir med til Reading eller Leeds?

 3. eskimo sier:

  :o HYYYL!!!

  noen som vet hvor fort de festivalene bruker å bli utsolgt?

 4. Espen sier:

  Kjøpte billett til Reading med engang det ble mulig! Venta så alt for lenge på dette!

 5. André sier:

  enedelig er di tilbake

 6. [...] Skandalemakeren Pete Doherty sitt første band, The Libertines, blei danna i 1997 og ga ut to hyllede studioalbum før de gikk fra hverandre i 2004 på grunn av Dohertys eskalerende dopproblemer. Deretter har de bare spilt et fåtalls konserter sammen og gjenforentes seinest i 2010. [...]

 7. [...] hans skal også være en av grunnene til at The Libertines ble oppløst i 2004. Bandet ble gjenforent i 2010 – og nå ser det ut som det kan gå mot en ny [...]

Legg igjen en kommentar