Et av kunstverkene til Pete Doherty og Wolfman undersøkes i the Cob Gallery. Foto: Scanpix / Justin Tallis, AFP Photo.

Et av kunstverkene til Pete Doherty og Wolfman undersøkes i the Cob Gallery. Foto: Scanpix / Justin Tallis, AFP Photo.

Doherty med bilder i blod

Pete Doherty med utstilling fra andre kunstneriske årer enn de musikalske.

Skrevet av:
Publisert 12:45 29 februar, 2012
Pete Doherty; bråkmaker og musiker - men også billedkunstner, her under en konsert i 2011. Foto: Scanpix / Britta Pedersen, AFP Photo.

Pete Doherty; bråkmaker og musiker – men også billedkunstner, her under en konsert i 2011. Foto: Scanpix / Britta Pedersen, AFP Photo.

Pete Doherty – kjent som vokalist i Babyshambles og The Libertines og som soloartist – har flere kunstneriske årer enn de musikalske. Og for de fleste er han antagelig gjennom den mer kulørte del av pressen mer kjent som dophue og bråkmaker enn musiker.

Men rockeren har også en kunstnerisk side som går ut på bruke sitt eget blod som en del av et kunstverk. En utstilling av disse verkene blei denne uka åpna i London under tittelen On Blood: A Portrait of the Artist.

Les også:

Arbeidene som stilles ut skal blant annet være henta fra den kreative prosessen i forkant av soloalbumet Grace/Wastelands fra 2009. En utgivelse som for øvrig fikk terningkast fire av vår anmelder da den kom ut.

Enkelte vil antagelig synes det er grisete og ekkelt å stille ut sitt eget blod, men co-kurrator Rachel Chudley er ikke enig.

Pete Doherty-verket "New Love Grows On Trees". Foto: Promo.

Pete Doherty-verket "New Love Grows On Trees". Foto: Promo.

- Dersom du ser på kunst gjennom historien har bestandig livet vært tema. Vi skal alle dø og det å male i blod er en påminnelse om vår forgjengelighet. Det er et universelt medium. Jeg synes ikke det er noe ekkelt ved det, sier Chudley til Reuters.

Flere av verkene i utstillinga er gjort sammen med venner rockeren har møtt på sin brokete vei, som avdøde Amy Winehouse. Hun har også brukt av sitt blod, til å male et selvportrett, akkompagnert av ordet «Ladylike».

I tillegg finner man bidrag fra den franske skuespilleren Charlotte Gainsbourg, som Doherty spilte inn en film sammen med, den franske forfatteren og kunstneren Alize Meurisse som laget kunsten på coveret til Dohertys soloalbum og Dohertys venn og musiker – Peter Wolfe, også kjent som «Wolfman».

I utstillingslokalene kan besøkende høre musikk av The Beatles. I tillegg til Dohertys kunstverk kan de også se relikvier fra musikerens bohemliv – som gamle skrivemaskiner, kameraer, gitarer, tobakksbokser, krusifikser, rosenkranser, hodeskaller, små elefanter, utstillingsdukker med røde Libertines-jakker, en utstoppet svane, to ravner og haugevis av plater, alt fra Charlie Parker til soundtracket til James Bond-filmen Dr No.

Tags:

Del "Doherty med bilder i blod"
 

3 kommentarer på “Doherty med bilder i blod”

  1. Anonym sier:

    SINS FORVIRRA TÅKE DÅTT PUNKTUM

    • Christoffer Bolsø sier:

      mulig Doherty befinner seg i tåkeheimen som resultat av sitt omflakkende liv, men om han har lagd det bildet som vises øverst her så liker jeg billedkunsten hans bedre enn musikken..temmelig god til å tegne..

Legg igjen en kommentar