Klart for Oslo Live

Klart for Oslo Live

Hipp, hard og folkelig musikk inntar Kontraskjæret og hovedstadens klubber denne uken.
Les: Klubbguide til Oslo Live
Se: Oslo Live i bilder

Skrevet av:
Publisert 14:45 14 juli, 2010

For tredje år på rad arrangeres Oslo Live Festival fra onsdag til lørdag denne uka. Festivalen som i sin tid oppsto i ruinene av den konkursrammede Quartfestivalen befestet kjapt sin posisjon i festivalnorge, med et program som kombinerte klubbmusikk med store trekkplastre. I begynnelsen kostet moroa kun 99 kroner dagen. I år er prisen doblet, men festivalen må allikevel kalles billig. Men hva får man egentlig for pengene?

Les: Klubbguide til Oslo Live

Onsdag

Festivalen starter hardt og brutalt. Dagbladet musikkanmelder Torgrim Øyre starter det med hele med å spinne skiver av det tyngre slaget før man kan se Danko Jones, In Flames og Audrey Horne på hovedscenen. Så dersom du lever for den harde musikken, men synes Norway Rock eller Hole In The Sky er for usentralt plassert er Kontraskjæret stedet å være denne dagen. Lydverkets anmelder Glenn Olsen er dedikert fan av hard musikk, og hvordan han opplever Danko Jones og In Flames i sommersola finner du ut på nrk.no/lydverket samme kveld.

Se Danko fremføre «Take Me Home» akustisk:

Torsdag

Oslo Live fikk fort stempel som en hipster-/elektronikafestival, og i år er det torsdag som skal leve opp til det ryktet – dog med et dryss av popglam i form av Scissor Sisters. Foruten dem spiller bejublede Crystal Castles og Mungolian Jetset på hovedscenen, mens den canadiske super-DJen A-trak er forvist til Scene 2. Det bryr ikke vi oss om; i tillegg tillegg til å rapportere fra de to førstnevnte konsertene kommer vi til å fortelle deg hva vi synes om det A-trak leverer. Forhåpentligvis blir det bedre enn hva Kleerup presterte for et år siden.

Tidligere samme dag har festivalens nyåpnede område korte gigs med blant andre det tyske teknovidunderet  Pantha Du Prince og Lindstrøm-kompis Prins Thomas på plakaten.

Scissor Sisters headlinet VG-lista Topp 20 på Rådhuplassen tidligere i år. På Oslo Live er de tilbake i hovedstaden. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Fredag

For å låne en frase fra Sexy: Folket fredag! Denne dagen kommer kombinasjonen av godslige Sivert Høyem og de svenske grabbarna i Kent og Johnossi til å forene poprockfantaster og barnefamilier med r’n'b-sugne fans av Bilal. Lydverket feller dom over alle disse fire, og gleder oss også til å se hva oslobandet Pow Pow har å by på samme dag – de slipper nemlig sin andre skive senere i år, og ut fra låtene de har lagt på Myspace å dømme, blir det bra.

Se minikonsert med Sivert Høyem fra P3-aksjonen 2009:

Lørdag

Festivalen runder av med et hiphoprelatert program; Bun B fra Texas’ legendariske rapgruppe Underground Kingz er det største navnet på plakaten. Vi er spente, og kjapt etter konsertslutt er anmeldelsen av konserten kun et tastetrykk unna.  Bun B får selskap av blant andre bloggfavorittene Chiddy Bang og den Sør-Afrikanske rapkometen JR, og tradisjonen tro spiller også oslo-fenomenet Frank Znort Quartet på festivalen denne dagen.

Se Bun B snakke om Underground Kingz uten kollega Pimp C:

Les: Lydverkets dom over Oslo Live 2009.

Klubborama

Som nevnt er klubbmusikken viktig for Oslo Live Festival. Når konsertene er over, fortsetter festen på hovedstadens klubber torsdag, fredag og lørdag kveld. Blå, Emil & Samuel, Skansen, Fisk & Vilt og The Villa holder det gående med både DJ-set og live-acts.

Lydverkets klubbfantast Christian Scharning har full oversikt, og deler sine beste tips til klubbprogrammet her.

Tags: , ,

Del "Klart for Oslo Live"
 

3 kommentarer på “Klart for Oslo Live”

  1. [...] Les: Guide til konsertene på Oslo Live Festival. [...]

  2. [...] gode nyheten må jo være at vi kan nyte festivaler som Oslo Live, Slottsfjell og Øya hele sommeren uten å bekymre oss et sekund for hva det gjør med helsa – [...]

  3. [...] Sjekk ut hele programmet her! [...]

Legg igjen en kommentar