Hvem er denne karen?

Si hei til Lydverkets nye anmelder.

Skrevet av:
Publisert 15:57 11 juni, 2010

IMG_8211

Si hei til Lydverkets nye anmelder.

Etter å mottatt et tresifret antall søknader da vi utlyste ledig stilling som frilansskribent i forrige måned, har vi kommet fram til en kandidat som garantert kommer til å løfte Lydverkets anmelderteam til nye, hardtslående høyder.

Glenn Olsen er vår nye anmelder, og om du drar kjensel på navnet, skyldes det muligens at du har lest mannens skriverier i Natt & Dag i løpet av de siste fire årene.

Han har tidligere jobbet i en årrekke med musikkprogrammet Bra Trommis på Radio Nova, og har skrevet om musikk for magasiner som Mute, Skum og Elle Mann. Han har spilt plater på de stedene som er  verdt å nevne i Oslos uteliv, og lever et hemmelig dobbeltliv som helsefagarbeider på dagtid.  

Hos oss kommer Glenn til å ha et særlig fokus på metall, hardcore og andre ekstreme musikalske uttrykk, men med drypp andre sjangre i tillegg. Du kommer også til å få høre hans vakre anmelderrøst gjennom radioapparatet i Lydverkets mandagssendinger.

Vi har tatt en aldri så liten bli-kjent-prat med det ferske tilskuddet til Lydverkets kritikerstab:

Som skribent – hva kjennetegner deg, hva hører du etter og legger vekt på ved en plate eller en konsert?

- De fire store kjepphestene er energi, originalitet, nerve, melodi. Jeg har en enorm appetitt på ny musikk, går fort lei av genreband, vil stadig utfordres, og liker å bli overveldet, overrumplet og overkjørt av musikken. Mye går på magefølelsen, det rent tekniske er aldri spesielt viktig. Jeg har nok en ganske emosjonell tilnærming til musikken. Hvilket vil si at jeg i utgangspunktet er genuint likegyldig til hvor flinkt et band er til å spille, og legger mer vekt på hvor flinke de er til å formidle selve musikken, utifra de premissene som ligger til grunn.

Hvem finner vi på hedersplassene i heltegalleriet ditt?

Iggy Pop. Både med The Stooges, James Williamson og David Bowie. Og Ennio Morricone, Steve Albini, Greg Dulli, Marc Bolan, Giorgio Moroder, Kurt Ballou og Ian Svenonius.

Noen nye og gamle favorittband?

Grinderman, Boris, Agalloch, Wolves In the Throne Room, Rolling Stones, Converge, The Afghan Whigs, God Machine, Blood Brothers, Les Savy Fav, T-Rex, TV On the Radio, Yeah Yeah Yeahs, Kvelertak, Flower Travellin’ Band, Guitar Wolf, Godspeed! You Black Emperor, Crystal Castles, Black Breath, Jr. Ewing, Mars Volta, Adolescents, Faith No More, Refused, Mastodon, Baroness, Eagles, Fucked Up, Fuck Buttons, Health.

Ikke verst. Men du, vi må få på noen lister. Hvilke fem skiver har vært essensielle i oppveksten din?

Guns N’ Roses – Appetite For Destruction
Iggy and the Stooges – Raw Power
Nirvana – Bleach
Nine Inch Nails – The Downward Spiral
Motorpsycho – Demon Box

Og de fem platene du kommer til å snurre tyngst sommeren 2010?

Kvelertak – Kvelertak
Black Breath – Heavy Breathing
Foals – Total Life Forever
Crystal Castles – Crystal Castles
Titus Andronicus – The Monitor

Ellers?

- Jeg har generelt lav toleranse for musikalsk latskap, kynisk kommersialisme og emo-posering, og er stadig på korstog mot norsk rødvinsrock og sanger/låtskrivere. Er dessuten en sucker for ordet nyskapende, og skulle ønske at flere artister også var det.

Vi også. Velkommen skal du være!

Ta vel i mot mannen, og sjekk ut et knippe av Glenns anmeldelser av året:

Titus Andronicus – The Monitor

Hot Chip - One Life Stand

Delphic - Acolyte

Tags: ,

Del "Hvem er denne karen?"
 

7 kommentarer på “Hvem er denne karen?”

 1. Anette sier:

  Liker’n!

 2. Kaja Sæther sier:

  Å, dette er så fett! Og et meget godt valg. Gratulerer til både Glenn og Lydverket.

 3. Anonym sier:

  glennern! glenn peppersvenn!

 4. Espen sier:

  Velkommen, mann!

 5. Drix sier:

  Glenn er en flink fyr! Bra valg, selv om jeg søkte selv og ble utkonkurrert av fyren. ;)

 6. [...] Sky er for usentralt plassert er Kontraskjæret stedet å være denne dagen. Lydverkets anmelder Glenn Olsen er dedikert fan av hard musikk, og hvordan han opplever Danko Jones og In Flames i sommersola [...]

Legg igjen en kommentar