1. november var Maria Mena gjesteprogramleder på Lydverket. Sjekk ut flere høydepunkter fra tv-sesongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

1. november var Maria Mena gjesteprogramleder på Lydverket. Sjekk ut flere høydepunkter fra tv-sesongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Høydepunkter fra TV-skjermen

Lydverket har i høst tatt deg med til Colombia sammen med Satyricon, ført oss inn i fan fictions vidunderlige verden og lært Maria Mena å rappe. Se dette, og mer, i denne sesongoppsummeringen.

Skrevet av:
Publisert 12:00 27 desember, 2011

Nok en sesong er forbi for Lydverkets TV-sending, og i den anledning har vi i redaksjonen samlet noen av våre favorittreportasjer fra høstens utvalg. Enten det er metal eller sexy pop du er ute etter – vi håper du finner noe du har glede av.

Høydepunkter fra vårsesongen finner du her!

En ny runde Lydverket-sendinger fra Internasjonalen i Oslo sparkes i gang 2. februar 2012 – vi sees da.

Envy på vei oppover

Vincent Dery og Nico Sereba, bedre kjent som rapduoen Envy, er to gutter som har opplevd mye i 2011. Etter å ha blitt utropt som en «live-sensasjon» av Lydverkets anmelder under årets by:Larm, var ikke veien lang til tung radiorotasjon av singelen «One Song», opptredener på noen av Norges største festivaler og en seier i den internasjonale Emergenza-finalen. Lydverket møtte Vincent og Nico i mai i år, da de fremdeles gikk rundt og ventet på gjennombruddet.

Fan fiction – en helt spesiell hyllest

Fan fiction – eller fanfiksjon om du vil – er en enormt populær litterær sjanger, der glade amatører griper pennen fatt for å dikte opp fortellinger om sine helter. Vi tok en nærmere kikk på fenomenet, og fikk både en fanfiksjon-skribent, en svensk ekspert og My Chemical Romance i tale.

Lydverket-skribentenes egne forsøk på fanfiksjon kan du lese her!

Sanger om sex

Hvordan er det best å gå frem når en vil skrive om at en vil ligge med noen? Bør det pakkes fint og forsiktig inn, eller er det bedre å gå rett på sak? Er det forskjell på hva man kan si på norsk, og hva som går an på engelsk? Lydverkets Njål Engseth tok på seg oppgaven med å finne ut av dette, og snakket blant annet med bergensyndlingene i Razika, og favorittsvensken Veronica Maggio.

Loutallica

Konkurransen om tittelen «Årets mest absurde samarbeid» har vært hard i 2011, men de fleste kan være enig i at konstellasjonen Lou Reed + Metallica stiller sterkt. Albumet Lulu samlet noen spede forsvarsstemmer, men for det meste var det snakk om bloddryppende slakt. Lydverkets anmelder kalte det hele for en idé som burde fått lov til å «dø stille hen», og heller ikke fansen var videre begeistret. Lydverket bestemte seg for å gå rett til kilden, og under ser du resultatet: et intervju med Reed, Ulrich og Hetfield sjæl.

Noen å hate

Sett fra et kommersielt ståsted, er Erik og Kriss et av Norges mest suksessrike band. Men etter å i flere år ha pumpet ut den ene hitsingelen etter den i andre, skorter det fremdeles på anerkjennelse fra anmeldere og musikkollegaer. Hvordan er det egentlig å befinne seg i en slik situasjon? Dette prøvde Lydverket å finne ut av.

Maria Mena kjører stil

Maria Mena er for de fleste mest kjent for sine såre melodier, selvutleverende tekster og sin status som en av Norges mest populære artister. Men da hun tidligere i høst trådde inn som gjesteprogramleder for Lydverket, fikk hun sjansen til å la en hemmelig drøm gå i oppfyllelse – nemlig å lære seg å rappe. Pumba og Don Martin ble hennes læremestere, og vi lagde musikkvideo av resultatet.

Satyricon i Colombia

Sør-Amerika huser noen av verdens mest dedikerte metal-fans, noe Satyricon fikk kjenne på kroppen da de la ut på turné gjennom kontinentet i høst. Lydverket møtte bandet i Bogotá, Colombia, og fulgte med på møtet med ekstatiske fans og et lite tilfredsstillende vinutvalg.

Fra Ole Edvard Antonsen til skoleeksamen

19 år gamle Peder Losnegård, best kjent under artistnavnet LidoLido, er mannen bak årets mest spilte P3-hit. På sitt kommende debutalbumet sitt har den unge haugesundingen med seg storheter som Jarle Bernhoft, jazzmusiker Ole Edvard Antonsen og Little Steven fra Bruce Springsteens E-Street Band. Men ikke noe av dette kunne lette på nervøsiteten da han gikk opp til avgangseksamen i musikk ved Skeisvang videregående skole i vår. Lydverket var flue på veggen.

Guettas revolusjon

2011 har, blant annet, stått i David Guettas tegn. Den 44-år gamle franskmannen har med sin skamløse miks av house, pop og hip hop erobret dansegulv over hele verden, og selv hevder han å ha forandret popmusikken. Se hvordan det gikk da Lydverket møtte ham i Paris tidligere i høst.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Høydepunkter fra TV-skjermen"
 

2 kommentarer på “Høydepunkter fra TV-skjermen”

  1. john hegre sier:

    Hvis Maria Mena, Metallica/Lou Reed, Kurt Nilsen, Satyricon og David Guetta er høydepunktene så sliter du Asbjørn. Godt Nytt År!. Bedre lykke med neste sesong.

  2. Kyrre Stav sier:

    At ikke rekonstruksjon av hva som skjedde i RR studio da de skulle annonsere Team Me låta med den lange tittelen er med er jo SKANDALE. (egentlig ikke, men det var iallefall høydepunktet for min del).

Legg igjen en kommentar