Envy. Foto: NRK P3

Envy. Foto: NRK P3

Internasjonal seier til Envy

Oslorapperne stakk av med seieren under Emergenza-festivalen i Tyskland.

Skrevet av:
Publisert 12:08 15 august, 2011

Oslorapperne Nico Sereba (20) og Vincent «Vinz» Dery (20) i Envy stakk i går av med seieren på Emergenzafestivalen i Tyskland, som er en livekonkurranse mellom usignerte band fra 24 land. Duoen har kvalifisert seg gjennom delfinaler i Norge og Norden, og har nå stukket av med førstepremien – som de kan velge om skal bestå av en betalt europaturné, eller en tre uker lang studiosession i USA.

Nico Sereba forteller om en fantastisk helg i Tyskland.

- Vi har kost oss skikkelig, det var sykt å spille på en så stor scene i utlandet, og helt fantastisk å vinne! Da vinneren ble ropt opp fra scenen omfavnet Vinz og jeg hverandre umiddelbart, og jeg så at mange i bandet sto med tårer i øynene, sier han.

Med fullt band teller livesensasjonen Envy teller totalt 10 mennesker på scenen.

Sereba sier seieren gir økt motivasjon til å jobbe videre med musikken, i tillegg til å være et verdifullt punkt på bandets merittliste, som allerede er omfattende; i januar ble de Ukas Urørt, i februar imponerte de Lydverkets anmelder under Bylarm, og i sommer har de spilt på blant annet Norwegian Wood, Slottsfjell og Øya. I tillegg er de spillelistet på P3 med singelen «One Song».

P3s musikksjef Mats Borch Bugge har stor tro på duoen.

- De er naturlige arvtagere etter Madcon; blide folk som lager musikk som gleder, og som man kan danse til, mener han.

Dagsrevyen fulgte Envy under oppladningen til Emergenza-finalen og Øyafestivalen. Se innslaget her.

Se musikkvideoen til «One Song» her:

Urørts programleder Mari Garås Monsson har fulgt Envy tett det siste året, og er ikke overrasket over at bandet gikk til topps i Tyskland.

-  Med et eksepsjonelt tight liveband, overbevisende karisma og ekstrem teft har de imponert gang på gang. Vi har støttet opp som best vi kan og valgte å ta de med oss på Urørtscenen på både Hove og Slottsfjell, hvor de serverte glitrende liveshows. At de nå har vunnet Emergenzafinalen er aldeles velfortjent. De er jo drivende gode! Jeg unner Envy seieren og gleder meg til å følge veien videre.

Envy går snart i studio, og har mål om å gi ut en EP i løpet av høsten. Frem til den tid kan du høre flere av låtene deres hos Urørt.

Tags: ,

Del "Internasjonal seier til Envy"
 

7 kommentarer på “Internasjonal seier til Envy”

 1. [...] – One Song Internasjonal seier Sharon Jones & The Dap Kings – Better Things (live fra Øya 2011) Turns – Do It [...]

 2. Eksklusivt backstage interview fra den internasjonale finalen på Taubertal Open Air i Tyskland.
  http://www.youtube.com/watch?v=T2MMUidwTw4

 3. Marius sier:

  Nå trenger de bare et nytt navn så de slipper å bli saksøkt av det egentlige Envy.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Envy_%28band%29

 4. [...] Det viste seg å være smart, for under årets by:Larm ble de utropt til en live-sensasjon av Lydverkets anmelder. I løpet av sommeren har de imponert stadig flere, med opptredener på landets største festivaler, og ikke minst med seier i den internasjonale Emergenza-finalen. [...]

 5. Da var påmeldingen i gang for neste års festival i Oslo og Stavanger. Bra konserter og bra muligheter. Gå ikke glipp av dette om du spiller i band.

  http://www.emergenza.no for informasjon og påmelding.

 6. [...] After 3 days of pure party madness with rain, sun, booze, hip hop and rock and roll, the jury have given the final result……….the winner is (drum roll please) ENVY! All the way from gorgeous Norway this hip hop project convinced everybody. They walked away with the top price and were crowned world champions. Saying world champions sounds big and it is, considering bands from 24 countries from all over the planet took part in what has been the most fun we had in years especially because the quality this year has been amazing…could it get any better? I don’t think so! When announced, this 10 piece “family” punched the air and I swear they were ready to cry. We think we saw them float on air at one point. Sjekk hva NRK Lydverket skriver [...]

 7. [...] av singelen “One Song”, opptredener på noen av Norges største festivaler og en seier i den internasjonale Emergenza-finalen. Lydverket møtte Vincent og Nico i mai i år, da de fremdeles gikk rundt og ventet på [...]

Legg igjen en kommentar