Spill video

Send oss din fanfiksjon!

Er du fan? Kan du skrive om det? Da vil vi at du sender oss din historie! De beste tekstene blir publisert, og vinneren stikker av med en iPad.

Skrevet av:
Publisert 18:20 13 oktober, 2011

Denne ukens ord hos oss i Lydverket har vært fan fiction (heretter fanfiksjon, ettersom vi tross alt befinner oss i gamlelandet). Øverst i denne saken ser Lydverkets Siri Knudsens reportasje om fenomenet (inkludert en pinlig berørt Kurt Nilsen som konfronteres med skitne sexfantasier om selv), og enda en innføring i begrepet finner du her. Men kort fortalt: Fanfiksjonen gir oss anledning til å dikte fritt rundt livene til artistene vi elsker (og hater), noe som i vanlig sjangerpraksis innebærer å ha sex med dem eller redde livene deres.

Det er også fullt mulig å tegne opp fiktive scenarier innad i et band, som at Geir Zahl og Janove Ottesen til slutt gir etter for den seksuelle spenningen som har bygd seg opp mellom dem (denne har blitt skrevet), eller at Justin Bieber blir partert med en brødkniv backstage på en Odd Future-konsert (ikke skrevet ennå, såvidt vi vet). Eller noe helt annet. Poenget er til syvende og sist å tette igjen tomrommet mellom virkelighet og fantasi, med de litterære mulighetene det innebærer.

Vårt spørsmål til deg er enkelt: Har du en fanfiksjon-forfatter i magen? Det vil vi i så fall lese! Om det er grovt, sjarmerende, dramatisk eller poetisk spiller ingen rolle for oss, så lenge det er bra. Det er heller ingen begrensninger i noen retning på lengde, og det er ikke noe krav at du selv er med i fiksjonen. Det juryen – bestående av Lydverkets mest lesekyndige folk – ser etter, er i første en litterær signatur, eller personlighet, om du vil.

Fristen for å sende inn tekst til lydverketkonkurranse@nrk.no er førstkommende onsdag, altså 19. oktober. Sett «Fanfiksjon» i emnefeltet og legg ved navn, adresse og telefonnummer. En liten forklaring på hvorfor du har valgt å løse oppgaven som du har er en hyggelig bonus. Den mest inspirerte forfatteren premieres med et lesebrett av typen iPad, og de beste fortellingene publiseres på disse sidene fredag 21. oktober.

I denne anledningen har vi tvunget tre av våre anmeldere til å skrive hver sin fanfiksjon, for å vise eksempler på hvor vidt sjangeren strekker seg. Kim Klev, Maria Horvei og Marius Asp har skrevet så skamrødmen har steget i taket de siste dagene.

Les: Kim Klev om Gabrielle

Les: Maria Horvei om Nick Cave

Les: Marius Asp om Axl Rose

Sider: 1 2 3 4

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Send oss din fanfiksjon!"
 

20 kommentarer på “Send oss din fanfiksjon!”

 1. Anonym sier:

  Wow, Marius Asp, den var jo riktig underholdende! Dessuten lyste det «ekte fan» og det er alltid et pre for fanfiksjon. Meeen, for å gi litt konstruktiv kritikk: alle tre eksempler mangler header: en liten innledning hvor forfatteren konkretiserer fandom, ship (hvem som evt. er et par i historien, advarsler (kan f.eks være om spoilers for en film, sexscener, ørevoks eller andre ting som kan få leserne til å grine på nesa) og evt. anbefalt aldersgrense.

  Og da avventer jeg Axl-romanen (som virker veldig mye mer underholdende enn den nye Bjørk-fanfik-romanen..). ;)

  • Anonym sier:

   Takk! Vi er alle tre nybegynnere innen sjangeren, men vi har gjort vårt beste. Jeg synes både Kim og Maria har levert sterkere bidrag enn mitt. Skal oppdatere header nå.

   Fanfiksjon kan være hva som helst. Det tror jeg jaffal disse tekstene kan være med på å vise.

   • Anonym sier:

    Egentlig burde vi hatt de korte disclaimerne våre i toppen av saken. Men det ville ikke fortalt hele historien. Vi skrev om disse folkene fordi vi var fascinert av dem, enkelt og greit.

    Jeg synes FF er en morsom og inspirerende sjanger å boltre seg i. Og Axl-romanen er på vei. Tipper release våren -12.

 2. Så når får vi vite hvem som vant?–

  • Anonym sier:

   Min teori er at forsinkelsen skyldes at alle bidragene har Lydverket-redaksjonen i hovedrollene og at de derfor har måttet skaffe nye jurymedlemmer i siste liten. XDDD

 3. [...] meg over den muligheten. Denne gangen er det dog over alle hauger trivielt; det er snakk om en tullekonkurranse i regi av NRK p3 om fanfiksjon, eller fan fiction, som det egentlig heter. Jeg er kjent med fenomenet fra før, og [...]

 4. Anonym sier:

  Hei! Grunnet sentrale jurymedlemmers skrale immunforsvar har kåringen blitt forskjøvet. Vi lover å ta helgen til hjelp, og utvider samtidig innsendelsesfristen til mandag 24.10 kl 12. Beklager forsinkelsen! PS. Gøy at noen av dere tenker på oss når dere skal skrive, men vi faller ikke for smisk.

  God helg!

  M

  • Anonym sier:

   Hva?! Det er da ikke smisk, det er fanfic! Seriøse greier!

  • Anonym sier:

   Hva?! Det er da ikke smisk, det er fanfic! Seriøse greier!

  • Anonym sier:

   Når har dere egentlig tenkt å avsløre vinneren? Det er jo også litegrann interessant…

   Skjønner forresten at dere trenger litt hvile. Jeg óg, etter å ha svitsjet innom maratonsendingen og sett kroneinnkastet til visse sentrale redaksjonsmedlemmer…

   • Marius Asp sier:

    Juryen jobber febrilsk for å komme oss gjennom bunken og vurdere ordentlig. Men innen et døgn skal det være kåret en vinner – forhåpentligvis i morgen formiddag. Igjen: Sorry!

    • Anonym sier:

     Tanken på en febrilsk arbeidende jury – svettende, stønnende og soon-to-be hjerneblenda-trengende – kun for oss fansens skyld, tilfredstiller mine krav til oppreisning. Unnskyldning godtatt!

 5. Hmm… syntes vel kanskje den lille snutten om fanfiction var litt vel selektiv. Skrives ikke bare om band ol, det det skrives mest fanfiction om er faktisk Harry Potter. Og da er jo menneskene som skrives om bare karakterer. Boyband fanfiction er ganske så langt ned på lista og er som regel 13 år gamle jenter som skriver Mary Sue historier, med seg selv i rollen.

 6. Anonym sier:

  Formiddagen begynner å bli noe sid i serken her. *HINT* Godt allikevel å se at det er fler som liker fanfikk enn Erik og Kriss. Kanskje de burde utnytte slashpotensialet sitt bedre, ;E

 7. [...] Les også: Lydverkets anmeldere skriver fanfiksjon [...]

 8. [...] Lydverket-skribentenes egne forsøk på fanfiksjon kan du lese her! [...]

 9. [...] Marius Asp ved NRK Lydverket utlyste i oktober 2011 en uhøytidelig fanfiksjons-konkurranse. Redaksjonens egne bidrag kan leses her. Vinnerbidragene kan leses [...]

 10. [...] drabbles Fandoms: Eastern Promises, Fullmetal Alchemist, Goodbye Chains, Lord of the Rings, NRK Lydverket, The Great Mouse Detective. Advarsler / Warnings & Spoilers: Se hver dråpe / See each [...]

Legg igjen en kommentar