Gjesteliste: Bäddat För Trubbel

Gjesteliste: Bäddat För Trubbel

Ukens Gjesteliste er todelt: Bäddat-gitarist Hjelle deler sine musikalske favoritter, og vi deler ut billetter til det svenske punkbandets konsert på Revolver lørdag.

Skrevet av:
Publisert 16:10 25 mai, 2011

Malmö-bandet Bäddat För Trubbel er i skuddet i hjemlandet for tiden, og Lydverkets Jacob Krogvold har allerede gått ut og erklært sin kjærlighet til deres kontant avleverte punkrock. Han sier blant annet:

«To gitarer, bass og trommer og et lite håp om rettferd for tapere. Greit å ta det med en gang, for har du sterke aversjoner mot rock etter denne oppskriften kan du godt klikke på noe annet. Men om du, som meg, finner stadig trøst og inspirasjon i overbegavede utøvere som Jokke, Replacements og Reigning Sound, folk som har banket ut vitale og uimotståelige  låter over en lest som man skulle tro var hamret til pøl, men som tydeligvis aldri gir opp, ja, da er Bäddat För Trubbel noe for deg.»

Nå er gjengen endelig Oslo-aktuelle – lørdag 28. mai spiller de på Revolver i Oslo, et lokale vi våger å påstå er skreddersydd for akkurat dette bandet.

Har du lyst på billetter til konserten?

Send en mail til lydverketkonkurranse@nrk.no – vi trekker to vinnere som sammen med en venn får oppleve denne skånske kraftsalven live.

Vi har også huket tak i Hjelle, gitarist i Bäddat För Trubbel, for å gå hans musikalske preferanser, minner og nyoppdagelser litt nærmere i sømmene. Her legges alt fra svensk visesang, 1950-talls r&b og knitrende indie i platespilleren.

Flere gjestelister: Miami HorrorSondre LercheAnders Danielsen LieJennie AbrahamsonEinar Stray - Razika

Les Hjelles gjesteliste her:

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?

Jeg legger til ett år, og beskriver det viktigste skiva når var 15: Kommissarie Roys første og eneste album. Før det hørte jeg på en ganske blandet kompott av boogierock som ZZ Top og Wilmer X, og en del punk som KSMB og Anti Cimex. Men Kommisarie Roy var den den føste musikken jeg hørte som fikk meg til å føle at «det her kan jo jeg gjøre.» Albumet finnes gjenutgitt på CD, og på Spotify, om man vil høre på den.

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?

Dersom du med «slåss» mener «drikke sprit», hører jeg på 1940- og 1950-talls r&b og country om det å drikke. For eksempel Wynonie Harris – «Quiet Whiskey», Ernest Tubb – «Pass The Booze», Thurston Harris – «One Scotch, One Bourbun, One Beer».  Skal det slåss vil man kanskje ha litt mer aggressivitet, som Cockney Rejects – «Oi! Oi! Oi!».

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?

Ingenting passer bedre en søndags morgen enn en kopp sterk kaffe, og Olle Adolphssons «I Øsregnet». Ellers passer det fint med singer/songwriters som Townes Van Zandt, Kris Kristofferson eller Donovan. Det viktigste er vel at man ikke hører på alt for deppig musikk på søndagen, det kan lett bli for mye av det gode.

Hvilken plate/låt skulle man ikke tro du likte?

Jeg har dårlig oversikt over hva folk tror jeg liker. Men jeg tror noen hadde blitt overrasket over at jeg hører en hel del på Mobbade Barn Med Automatvåpen. De har aldri gitt ut noe album, så jeg får vel velge deres 4 spor lange EP Nu Annu Drygare, som jeg synes er bra tvers gjennom.

Hvilkenlåt får deg til å grine?

Red Sovines ‘Teddybear». Jeg er svak for sisse ekstremt gråtmilde og storslagne truckercountrylåter. Og så er det jo vanskelig å holde tårene tilbake når man hører en del fine sjømannslåter, som for eksempel «Balladen om briggen Blue Bird av Hull».

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?

Chuck Berry, «The Promised Land». Men ettersom det egentlig er en cover av en gammel amerikansk folkevise («Wabash Cannonball»), så velger jeg en annen låt med samme navn: Bruce Springsteens «The Promised Land». Men jeg ville tatt bort alle soloene, de ødelegger.

Hvilken plate har du hørt mest på det siste halvåret?

Skal det være hele album, blir det nok Tallest Man On Earths Wild Hunt. Men ettersom jeg sjelden hører gjennom hele plater, blir det misvisende. Tar vi en enkelt låt i stedet, er svaret Bob Hunds «Festen är över».

Hvilken ny artist falt du for sist?

Jeg elsker Hanna Hirschs Tala svart. Hørte den for første gang for noen år siden(noe som sier en del om hvor sjelden jeg faller for nye band), og hører på den fremdeles. Selv om jeg vet at Esse (gitarist i Bäddat För Trubbel, journ. anm.) ikke er så imponert…

Tags: , , , , , ,

Del "Gjesteliste: Bäddat För Trubbel"
 

1 kommentar på “Gjesteliste: Bäddat För Trubbel”

  1. Marius sier:

    Hanna Hirsch er skitbra!

Legg igjen en kommentar