En date med Little Steven

Cocktail Slippers, Little Steven og… Bård!

Little Steven kan kunsten å underholde sine venner. I går inviterte han til fest på den legendariske klubben Antone’s. Og lille Bård fra Norge sto på gjestelisten!

Skal innrømme at jeg var litt stolt der jeg spradet forbi hele den 200 meter lange køen som strakte seg rundt halve kvartalet. «Come right in!» sa vakten i døren. Inne i lokalet, rett ved scenen, sto Little Steven med umiskjennelig påkledning og ga de siste ordrene til lydfolk og artister. Da han fikk øye på meg strakk han armene ut og ga tegn til en ordentlig «bear hug» – et tilbud jeg verken kunne eller ville «refuse». (Ville du sagt nei til Silvio Dante? Neppe!)

Det neste kvarteret var nesten uvirkelig. Little Steven vinket bort sin personlige PR-sjef og ga henne klar beskjed om at dette var «a very good friend from Norway – he’s a priority!» PR-sjefen hastet av gårde for å finne noen av jentene i det norske bandet Cocktail Slippers, mens Little Steven gliste som et bursdagsbarn like før det ringer på døren og pakketunge gjester ramler inn. «Good to see you, man! Treat yourself to a beer!» Klokken var ett på dagen. Jaja, hvorfor ikke? Det var blitt kveld i Norge, ølet var gratis, så … skål, Steven!

I et lite rom bak scenen gjorde jeg unna intervjuet med Little Steven og to av medlemmene i Cocktail Slippers – vokalist Ingjerd og gitarist Stine (hadde jeg vært 20 år yngre …) Steven skamroste jentene: «Don’t tell them, but they’re my favourite band right now. They’re nice girls and we want to keep ’em that way. We don’t want them to get big-headed!» Før han hastet av gårde for å ønske velkommen resten av gjestene (køen utenfor), tok han et godt tak rundt kollega Elin med kommentaren «You look like my mind!»

little steven og elin

Foto: Bård Ose

Festen kunne begynne. Little Steven gikk på scenen for å introdusere The Krayolas, og frem til barne-tv-tid gikk det slag i slag med både nye band og gamle legender: The Breakers, The Urges, Roy Head & The Bo-Keys, Living Things, The Chesterfield Kings, Arc Angels og selvfølgelig Cocktail Slippers (som selvfølgelig var best, sett helt nøkternt fra et norsk synspunkt).

Ingjerd og Stine fra Cocktail Slippers

Foto: Elin Aandal-Herseth

Men det skjedde mer. Gjensynet med Jean Beauvoir var om mulig enda mer hjertelig enn det med Little Steven. Jean er medeier i plateselskapet Wicked Cool Record Co., og har vært Stevens musikalske partner i mer enn 25 år. Også han la labbene rundt meg for en «bear hug» (det ble etter hvert flere), og jeg kunne ikke la være å flire av tanken på at denne smilende mannen en gang i tiden hadde en heller truende attityde og en 20 cm høy hvit mohawk på hodet som medlem av The Plasmatics!

Rocken runget fra scenen, ølet smakte uforskammet godt, og et fullstappet Antone’s hyllet Little Steven for hans «Magical Mystery Mondo Matinee». Ute igjen på 5th Street slo solen mot meg som en lyskaster fra himmelen. Jeg måtte knipe meg i armen for å være sikker på at jeg ikke hadde drømt det hele. Det hadde jeg ikke. Men jeg visste at jeg nettopp hadde vært innom en av filialene i Paradis.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *