Torsdag kveld i Austin

Med mer enn 400 konserter på 80 scener må man gjøre sine valg og P1s mann Robert Sætervik starta friskt ut torsdag kveld på SXSW på tur gatelangs mellom scenene og endte aller først på spillestedet Esther Follie’s hvor norsk-dansk-amerikanske Song Island Revue leverte et flott sett. Riktignok hadde Henning Kvitnes meldt forfall til Amerikaturen, men sangene til Claudia Scott, Poul Krebs og Kevin Welch kom enda bedre til sin rett live enn på plata Home som kom ifjor.

cimg4235.JPG

Neste stopp langs spilleruta ble Antone’s hvor Justin Townes Earle (sønnen til Steve Earle) spilte. Han spilte et akustisk sett slik han gjorde på Norgesturneen nå i vinter med stor suksess. Jeg slo av en prat med Justin etter konserten, og han hilste til alle som hadde vært på konsertene hans i Norge. «Small clubs, but great audiences- everywhere» sa han med et smil. 

justin-townes-earle-1903091.jpg

Neste artist på scenen var Raul Malo som kanskje noen kjenner fra det glimrende bandet The Mavericks som er blitt spilt endel på NRK P1. Solo er Raul Malo enda mer croonertype en i Mavericks, og med sin latinamerikanske bakgrunn og Roy Orbison-liknende stemme så blir det hele kanskje litt svulstig, men med Malos låtskrivertalent holder det i massevis- iallfall for meg. Nysgjerrig? Sjekk ut plata Lucky one .

raul-malo-190309-11.jpg

Siste stopp torsdag kveld ble Continental Club hvor the Gourds (som ialfall er superstjerner i Texas) spilte. De har akkurat gitt ut ei flott ny plate som heter Haymaker og på en fullpakket klubb var det en miks av svorne Gourdsfans og nysgjerrige SXSW-delegater som fikk oppleve en time med de særs sjarmerende karene i bandet som-ja, nettopp- minner litt om The Band, en småfunky miks av country, blues og lett rufsete rock.

cimg4269.JPG

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *