Sunday morning coming down

Selv om det ble seint i går kveld så er jeg oppe tidlig og i MYE bedre form enn han i den sangen til Kris Kristofferson………en sunn frokost nå så er det bare å gyve løs på en småfuktig gråværssøndag ! (Men imorra kommer godværet !)

Så godt som alle forbinder USA , og kanskje spesielt Texas, med enorme hamburgere og digre biffer– og joda du finner det her også- men midt inne i Texas så har de også flotte sushibarer og virkelig bra fisk og skalldyrrestauranter. Riktignok er det ikke skrei, lever og rogn de har å by på, men utvalget og kvaliteten er imponerende. I går smakte vi på hummersuppe,en deilig grillet tunfisk og en bouillabaissevariant med skalldyr og fisk .

Blues sto på programmet igår kveld, både Gary Clark jr som er den nye hotshoten i Austin for tida og veteranen Alan Haynes spilte i byen igår. Gary Clark jr som også spilte på Notodden Blues Festival i fjor holdt hus på legendariske Antone’s, mens Haynes spilte på et mye mindre sted som het 121 Bar.

Nå 53 år gamle Haynes har vært endel av Austins bluesmiljø siden tidlig på 80-tallet og sto på en måte igjen på stasjonen da Stevie Ray Vaughan tok den rocka Texasbluesen ut iverden og inn på hitlistene. Og etter den tragiske helikopterulykka i 1990 der SRV døde, står han nå og skuer utover Town Lake og er en av de mange alt-for-tidlig døde rock og blueslegendene.

På en eller annen bar i Austin så gjør Alan jobben kveld etter kveld, han kan alle triksene i boka, er stadig en glimrende gitarist, og stiller også velvillig opp for alle som vil ta bilder eller filme han med mobilen sin når han tar en walkabout i lokalet . Og etter noen runder i baren rusler mange videre til neste bar.

Men neste uke er Alan der igjen, for nye bluesturister og andre folk som detter innom.

Han spiller tøff Texasblues på den værbitte Strat’en sin- det er det han kan .

Dette innlegget ble publisert i alan haynes, Antone's, Gary Clark Jr, Notodden Blues Festival, Stevie Ray Vaughan. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *