Lady Gaga inntar rollen som røykende havfrue i den nye videoen til

Lady Gaga inntar rollen som røykende havfrue i den nye videoen til "You and I" (Foto: Promo)

Videorama!

Lady Gaga som røykende havfrue og Kvelertak med animert blodtørst er blant det nyeste i musikkvideoverden.

Skrevet av:
Publisert 16:17 23 september, 2011

Lady Gaga har en sterk musikkvideotradisjon å vedlikeholde. Hun har fått mye velfortjent oppmerksomhet og skryt for videoer som «Bad Romance», Alejandro» og «Poker Face» – alle låter fra debutalbumet The Fame Monster, som gjorde at hun kjapt ble et av de største navnene i musikkverdene.

Årets oppfølger, Born This Way, har ikke klart å følge opp, og ikonets ferske musikkvideo er heller ikke helt i samme gate som hennes mest vellykkede stunt. Det glamorøse og overdådige er byttet ut med en mer stilistisk sort/hvitt-video hvor Lady Gaga selv spiller rollen som røykende havfrue på land:

Les: Popikon på rekordtid

Denne versjonen er andre utgave av musikkvideoen til låta «You And I»:

Metal-kvartetten Mastodon slipper snart albumet The Hunter - en av høstens mest imøtesette album. Albumet ligger denne uka ute til streaming (vi anmelder den på nett og radio på mandag), og musikkvideoen til låta «Curl Of The Burl» er nå sluppet. Stikkordene er skog, motorsag, sopp og cheeledere med lysende pupper:

Kvelertak imponerte på mange vis i fjor; ett av dem var ved å lage en fantastisk video til «Mjød». Videoen var så bra at den var med på å knive om tittelen Skandinavias beste musikkvideo, uten å nå helt til topps (årets kandidater kan du se her).

Nå er den hardbarka gjengen fra Rogaland klar med sin andre video; denne gangen en animert sak regissert av Torjus Førre Erfjord.

«Blodtørst»:

Metal Hammer – Kvelertak – Blodtørst (Metal Hammer Exclusive!) on MUZU.TV

Han er best kjent som The-Dream, og har skrevet hits for blant andre Rihanna og Beyonce i tillegg til å gi ut sterke soloalbum de siste åra. På sin siste utgivelse, 1977, operer han under fødenavnet Terius Nash – og er mer personlig enn noen gang tidligere.

Kjærlighetsproblemer, fortvilelse og hjertesorg er den røde tråden i albumet, og topper seg i låta «Long Gone».  Videoen til låta er kanskje i overkant tydelig, men får iallfall frem dramatikken Terius føler på:

Washed Outs nye, drømmende video sender tankene til Robyns «Hang With Me» av fjoråret. Den ferske videoen til «Amor Fati» fraWithin And Without er i likhet med «Hang With Me» en delikat klippet roadtrip-video; og i tråd med Washed Outs musikk er den spekket med gode doser nostalgi og kjærlighet.

En mannlig hovedperson (det er ikke Ernest Greene/Mr. Washed Out himself) reiser rundt i vakre landskap, pusser tenna i ei elv, besøker gamle venner og nye flammer , sover i bilen og på barnerom – ja, du skjønner – en roadtrip av beste sort.

Videoen er i likhet med videoen til Bon Ivers nydelige «Holocene» innspilt på Island.

Anmeldelsen av Within And Without finner du her (4/6).

120 Days er snart aktuelle med oppfølgeren til sin selvtitulerte debutplate, som høstet både norsk og internasjonal jubel da den kom for fem år siden. En mer elektronisk retning har blitt varslet, og den ferske videoen til singelen «Osaka» bekrefter inntrykket ytterligere:

Alabama-rapperen Yelawolf har overbevist med to sterke konsert i Norge de siste somrene. Snart kommer han tilbake; 22. november deler han Sentrum Scene i Oslo med Wiz Kalifa. Når den tid kommer, har han i tillegg til debuten Trunk Muzik 0-60 med seg det nye albumet Radioactive, som slippes i oktober.

«Hard White (Up In The Club») er nyeste singel derfra; I videoen har Yelawolf med seg Lil Jon – og to kvinnelige gjørmebrytere.

Legg merke til batikkgenseren, også (det er umulig å la være):

Da Justice platedebuterte i 2007, ble de allemannseie takket være megahiten «D.A.N.C.E». 25. oktober kommer oppfølgeralbumet, Audio, Video, Disco. En singel med samme navn og tilhørende video ble sluppet denne uka.

En catchy sak som takket være den fransk-engelske vokalen kan minne litt om Stereolab.


Justice – AUDIO, VIDEO, DISCO. on MUZU.TV

San Fransisco-bandet Girls har nylig sluppet sitt andre album, til gode kritikker. I videoen til låta «Honey Bunny» kjører vokalist Christopher Owens rundt i en klassisk amerikansk sportsbil og fantaserer om at drømmedamasitter ved siden av han:

Tags: , , , , , ,

Del "Videorama!"

Legg igjen en kommentar