Tupac i forskjellige positurer, slik han blir framstilt av AV Consepts. Illustrasjon: NRK / AV Consepts.

Tupac i forskjellige positurer, slik han blir framstilt av AV Consepts. Illustrasjon: NRK / AV Consepts.

Tupac på turné?

Blir Tupac Shakur med Snoop Dogg og Dr Dre på turné 15 år etter sin død?

Skrevet av:
Publisert 10:51 17 april, 2012
Dr Dre på scenen sammen med Snoop Dogg under Coachella-konserten der også Tupac Shakur blei gjort virtuelt levende. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.

Dr Dre på scenen sammen med Snoop Dogg under Coachella-konserten der også Tupac Shakur blei gjort virtuelt levende. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.

Rapperen Tupac Shakur, på scenen helst kjent som 2Pac, har vært død i over 15 år. Likevel kan det hende han skal på turné.

Dagens teknologi gjorde det mulig for det avdøde ikonet å opptre på scenen med Snoop Dogg under den avsluttende konserten på Coachella-festivalen i helga.

Nå har den virtuelle opptredenen skapt så stor oppmerksomhet at det er mulig Snoop Dogg og Dr Dre tar Tupac med seg på turné, melder Wall Street Journal.

Ifølge avisa diskuterer nå representanter for rapperne logistikken rundt en eventuell turné der også projeksjonen av Tupac er en del av showet. Kilder nær forhandlingene sier det er en stor mulighet for at dette skjer, men at det ikke ennå er noen garantier.

Et bilde tatt av en spyttende Tupac Shakur, på vei ut av en rettsal i juli 1994. To år etter ble han skutt og drept. Foto: NTB Scanpix / Bebeto Matthews, AP Photo.

Et bilde tatt av en spyttende Tupac Shakur, på vei ut av en rettssal i juli 1994. To år etter ble han skutt og drept. Foto: NTB Scanpix / Bebeto Matthews, AP Photo.

Les også:

Det kommer i rapporten også fram at framstillinga av Shakur på Coachella ikke var et hologram i egentlig forstand. Skulle det vært det måtte Tupac vært på scenen i 3D. Framstillinga av ham på scenen var imidlertid i 2D.

Tupac i virtuell form blei framstilt av firmaet Digital Domain Media Group som blant annet var ansvarlig for digitaliseringa av Brad Pitt i filmen «Den fantastiske historien om Benjamin Button» og AV Concepts.

Det skal ha vært Dr Dres idé å bringe Tupac tilbake på scenen i virtuell versjon.

– Vi jobba sammen med Dr Dre om dette og det var hans visjon å få dette til, sier direktør for AV Concepts, Nick Smith til MTV.

– Det var hans idé og vi samarbeidet med ham og hans folk for å få det til å skje.

Han forklarer at han ikke får lov å røpe hvordan de får den virtuelt framstilte artisten til å opptre perfekt synkronisert med den levende artisten, eller hvordan vokalen er blitt laget.

– Du kan ta utgangspunkt i likheter og stemmen … du kan ta utgangspunkt i folk som verken har gjort konserter eller spilt musikk og framstille dette digitalt, er hans forsøksvise forklaring.

Madonna hadde besøk av Gorillaz på scenen under sin Grammyopptreden i 2006. Foto: NTB Scanpix / Lucy Nicholson, Reuters.

Madonna hadde besøk av Gorillaz på scenen under sin Grammyopptreden i 2006. Foto: NTB Scanpix / Lucy Nicholson, Reuters.

Framstillinga publikum fikk se på Coachella var ikke kopiert fra tidligere videoer eller opptredener av Tupac, men virtuelt framstilte data laget fra grunnen av. De var naturlig nok basert på fysiske egenskaper og bevegelser fanget i opptak fra tidligere konserter og videoer.

Det skal ha tatt måneder å lage den digitale Tupac. Nick Smith vil ikke si hvor mye det har kostet, men røper at et liknende prosjekt kosta et sted mellom 100.00 og 400.000 dollar – altså opp mot drøyt 2,3 millioner kroner.

– Jeg kan ikke si hvor mye denne begivenheten kosta, men jeg kan si det er en rimelig pris i den forstand at hvis vi måtte bringe artister rundt i verden og sette opp konserter over hele landet, kunne vi satt artister på enhver scene over hele landet, sier Smith.

Liknende teknologi er blitt brukt også i andre sammenhenger, som da det animerte bandet Gorillaz spilte på samme scene som Madonna under Grammy-utdelinga i 2006.

Skulle det bli noe av en turné med Tupac sammen med Snoop Dogg og Dr Dre, vil det kreve måneder med kreativ og teknisk planlegging.

Tags: , , , , ,

Del "Tupac på turné?"
 

4 kommentarer på “Tupac på turné?”

  1. Sondre sier:

    Snart kommer vi til å ha det samme som i Futurama.. Fullt av artisthoder som holder konserter for oss! :P

  2. [...] Snoop sang med Tupac | Tupac på turné? 2Pac. (Foto: [...]

  3. [...] om Coachella-konserten: Snoop sang med Tupac | Tupac på turné? | Avkrefter [...]

  4. [...] suksessen på Coachella blei det spekulert i om det skulle arrangeres en egen turné med Tupac Shacur på scenen sammen med Snoop Dogg og Dr Dre. Noe som seinere blei avkrefta. I [...]

Legg igjen en kommentar