Elvis Presley på scenen i 1972. Foto: NTB Scanpix / AP Photo.

Elvis Presley på scenen i 1972. Foto: NTB Scanpix / AP Photo.

Klar for virtuell Elvis?

Om ikke lenge kan Elvis Presley være den neste artisten vi ser i virtuell form på en scene.

Skrevet av:
Publisert 14:58 7 juni, 2012

Det ser ikke ut til at noen avdøde legender kan føle seg trygge for å bli vekket til live etter den siste tidens utvikling innen virtuelle opptredener.

Det er ikke første gang Elvis Presley bringes «tilbake fra de døde». Her under en konsert der et stort orkester spiller sammen med en videoversjon av «Kongen» i 2007. Foto: NTB Scanpix / Stand Honda, AFP Photo.

Det er ikke første gang Elvis Presley bringes «tilbake fra de døde». Her under en konsert der et stort orkester spiller sammen med en videoversjon av «Kongen» i 2007. Foto: NTB Scanpix / Stand Honda, AFP Photo.

Firmaet Digital Domain Media Group stod bak teknologien som ga publikum på Coachella-festivalen i California et gjensyn med Tupac Shakur tidligere i år. Nå har de fått i havn en avtale om å skape en virtuell versjon av Elvis Presley både for film, tv og konserter, melder Billboard.

Firmaet bak teknologien har blant annet tidligere vært involvert i filmer som The Curious Case of Benjamin Button, Tron: Legacy og X-Men: First Class.

Elvis Presley Enterprises, en del av et firma som sitter på mye av rettighetene til alt som har med Elvis å gjøre, uttrykker entusiasme i forhold til prosjektet.

Les også:

- Mange av de som har vært fans av ham hele livet vil bli begeistra og nytt publikum vil få muligheten til å oppdage den «elektriske» opplevelsen det er å se Elvis opptre, sier selskapet i en pressemelding.

- Den høye kvaliteten på underholdning som firmaer som Digital Domain leverer gir oss stor tillit til at dette prosjektet vil bidra til at den rike arven etter Elvis vil fortsette å vokse over hele verden, sier han videre.

De forteller videre at Digital Domain allerede har begynt arbeidet med å lage en virtuell Elvis Presley og at de etter hvert vil annonsere når og hvor publikum kan oppleve den første opptredenen.

Etter suksessen på Coachella blei det spekulert i om det skulle arrangeres en egen turné med Tupac Shacur på scenen sammen med Snoop Dogg og Dr Dre. Noe som seinere blei avkrefta. I etterkant har også blant andre rapperen C-Bo tatt avstand fra fenomenet og sagt at han mener det er som å forsøke «suge blod ut av et lik».

Elvis Presley, som var en av de aller mest populære artistene i det 20. århundret, døde 16. august 1977. Presley, gjerne kalt «Kongen av rock n’ roll» var den første artisten som fikk en konsert kringkasta live på tv til store deler av verden; i 1973 skal Aloha from Hawaii-konserten ha blitt sett av over 1,5 milliarder seere.

Tags: , , , ,

Del "Klar for virtuell Elvis?"
 

3 kommentarer på “Klar for virtuell Elvis?”

  1. bo71 sier:

    Elvis lever!

  2. Renate Furre Henriksen-Sandvær sier:

    Biletet øverst i artikkelen er frå 1973, då han opptrådte for 1, 2 milliardar menneske i «Aloha from Hawaii via satelite». Generalprøva var 12. januar 1973, showet 14. januar 1973. Eg vil meine at dette biletet er frå generalprøva.

    Og ja: Eg er Elvis-fan! Men Kongen via hologram er ikkje heilt min kopp te. Elvis Presley Enterprises skal tjene pengar, den er eg med på – men nok no. Nok. No.

  3. [...] Klar for virtuell Elvis? Delta – skriv din mening i kommentarfeltet: Elsker eller hater du hologram-konserter? Les: [...]

Legg igjen en kommentar