Lisa

Lisa "Left Eye" Lopes. (Foto: AFP/Scanpix)

R&B-legender gjenoppstår

Jentegruppen TLC skal på turné – med avdøde Lisa «Left Eye» Lopes på storskjerm.

Skrevet av:
Publisert 10:23 26 april, 2012

Rett bak Spice Girls og foran Destiny`s Child, står TLC som den amerikanske musikkhistoriens nest mest solgte jentegruppe noensinne.

Tionne «T-Boz» Watkins, Rozonda «Chilli» Thomas og avdøde Lisa «Left Eye» Lopes har solgt over femti millioner album. CrazySexyCool – deres andre studioalbum – nådde 22 millioner solgte eksemplarer på verdensbasis.

meldes det at jentene skal på turné i fem store byer i USA – visstnok med Lopes, oppstått via storskjerm. Bilder fra tidligere opptredener av Lopes som skal bli brukt.

TLC samlet - fra venstre: "Chilli", "T-Boz" og "Left Eye". (Foto: AFP/Scanpix)

TLC samlet – fra venstre: "Chilli", "T-Boz" og "Left Eye". (Foto: AFP/Scanpix)

CrazySexyCool blir fortsatt ansett som et av R&B-historiens aller sterkeste bidrag. Produsenter som Dallas Austin, som har skrevet låtmateriale til både Michael Jackson og Madonna, utformet albumet sammen med blant annet Organized Noise, produsenttrioen som definerte lydbildet til ikoniske Outkast.

TLCs siste album het 3D og ble sluppet i 2002. Platen ble sluppet seks måneder etter at rapperen Lopes mistet livet i en bilulykke i Honduras i april 2002.

Tupac Shakur på scenen under Snoop Dogg-konserten på Coachella. Foto: Skjermdump.

Tupac Shakur på scenen under Snoop Dogg-konserten på Coachella. Foto: Skjermdump.

Selv om TLC bruker en annen tilnærming for å «hente opp» Lopes, er fenomenet godt inspirert av hologram-hypen, som i hovedsak er et overført japansk fenomen hvor virtuelle superstjerner bygges opp. Det var stor ståhei da hip hop-produsent Dr. Dre og rapperen Snoop Dogg hentet Tupac Shakur opp fra de døde som et hologram på årets Coachella-festival. Shakur var en av rapverdens aller største artister med 75 millioner solgte album – riktignok endel grunnet utnyttelse av mannens backkatalog – se bildet av hologrammet til høyre.

Les om Coachella-konserten: Snoop sang med Tupac | Tupac på turné? | Avkrefter Tupac-turné | C-Bo er i harnisk over Tupac-hologrammet

Men nå får man etter sigende også oppleve rapperen Lopes – som bidro sterkt til noen av TLCs aller største hits, blant annet «Waterfalls» og Scrubs» – på scenen med Tionne «T-Boz» Watkins, Rozonda «Chilli» Thomas i deres kommende «gjenforeningsturné».

Hør utvalgte TLC-låter – «Creep», «Waterfalls» og «No Scrubs»:

Tags: , , ,

Del "R&B-legender gjenoppstår"
 

8 kommentarer på “R&B-legender gjenoppstår”

 1. Anonym sier:

  Jeg er sannelig ikke sikker på hva jeg synes om denne trenden med å bringe avdøde artister tilbake på scenen. Det å skape virtuelle sangstjerner for så å bringe de til liv via 3D har jeg overhode ingenting i mot – men å bringe tilbake spøkelsesaktige hologrammer som skildrer mennesker som hører graven til? Jeg vil ikke legge ord i munnene på de avdøde artistene – om dette er noe de hadde ønsket eller ikke blir umulig for meg å si noe om. Men det kan virke som om artister har begynt å kapitalisere på de avdøde ved å rett og slett bruke en teknologisk gimick.

  Jeg synes det burde vært tatt en skikkelig debatt rundt den etiske biten her, jeg. Bør det virkelig være opp til plateselskaper og arrangører når slik teknologi kan og bør brukes? Må familie konsulteres på forhånd? Eller er dette bare en videreføring eller utvikling av digitale bilder og TV?

  Helt personlig synes jeg faktisk denne type ting er både trist og smakløst, og jeg har vanskelig for å se for meg hvordan det rettferdigjøres utover den evige jakten etter kapital og $$. 

 2. Anonym sier:

  Bad playback gruppe det er alt og si om detta.!

 3. Anonym sier:

  Dårlig økonomi innad i TLC? :P  

  Om jeg ikke husker feil var platekontrakten til TLC ekstremt dårlig. Warner satt igjen med stort sett alt av inntekter,  så på tross av at de solgte flere millioner plater var de ikke rike. På slutten satt de faktisk i gjeld om jeg ikke husker feil. 

 4. Anonym sier:

  Golddiggaz and proud of it

 5. Anonym sier:

  TLC?! Legender?! Seriøst?! 

 6. Anonym sier:

  TLC?! Legender?! Seriøst?! 

 7. [...] også: R&B-legender gjenoppstår | Snoop sang med [...]

 8. [...] amerikanske gruppa TLC mistet sin Lisa ”Left eye” Lopes i en bilulykke på Honduras i 2002 og skal etter sigende gjenoppstå under en turné i fem store byer i USA. Godt inspirert av holgram-typen med bilder fra Lopes´ tidligere opptredener på [...]

Legg igjen en kommentar