Snoop med kompisen Busta Rhymes (t.v) på DJ-gig. (Foto: AFP)

Snoop med kompisen Busta Rhymes (t.v) på DJ-gig. (Foto: AFP)

Hørt Snoop Dogg som DJ?

Til tross for 30 millioner solgte album, prøver Snoop Dogg seg – i likhet med mange artister – som DJ.

Skrevet av:
Publisert 13:34 20 mars, 2012
Snoop. (Foto: Scanpix)

Snoop. (Foto: Scanpix)

Long Beach-bastionen Snoop Dogg har gitt ut elleve album som har solgt over 30 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Men nå har 40-åringen med muligens rapverdenens mest karakteristiske stemme banet ut en ny karriere som DJ under navnet DJ Snoopadelic – hør miksteipen han nylig slapp lenger ned i artikkelen.

Artikler om Snopp Dogg

- Trenger han å bli DJ?

- Det er ingen tvil om at Snoop Dogg elsker musikk, kan mye om musikk og «lever musikk», men trenger han å bli DJ av den grunn?, sier Patrick Hauge, kjent som Patski Love når han spiller plater.

… greit å kunne ha ti ansatte til å organisere og velge ut musikk for en og «komme til dekket bord». – Patski Love, DJ


Det er gammelt nytt at artister beveger seg mer mot DJ-yrket, og Patski Love nevner blant annet produsent og rapper Jermaine Dupri, sanger Alicia Keys, Kanye West, Q-Tip og flere som har forsøkt seg. P.L tror ikke Snoop lar seg friste av den økonomiske gevinsten ved å spille låter, selv om det kan være en faktor for andre.

- Pengene trenger jo «DJ Snoopadelic» ikke, og han er langt ifra den første musikkartisen til å tidvis bytte ut scenekanten med DJ-boksen.

Juicy-duoen (Patski til høyre) med Robyn på DJ-gig. (Foto: Juicy)

Juicy-duoen (Patski til høyre) med Robyn på DJ-gig. (Foto: Juicy)

Ryktene om opp til én million dollar for å stå og danse og ikke en gang mikse låtene som en «skikkelig DJ» lar vel hvem som helst seg friste av. Dette har gjort det til en enkel måte for artister med karrieren på hell å få spedd på inntekten når hitsene har uteblitt, sier den Oslo-baserte DJ-en som er den ene halvdelen i DJ-duoen Juicy.

I den andre enden finner vi vinyl-junkier og produsenter som Q-Tip og Biz Markie som hele livet har DJ-et og samlet på plater, men som fortsatt kanskje ikke blir tatt helt seriøst som DJ fordi de er mest kjent for å være artister, fortsetter Patski Love.

Stort sjangerspenn

The Source møtte legenden da han spilte på festivalen Electric Zoo Electronic Music Festival i New York i fjor.

Hip hop-magasinet påpekte hans store spenn av sjangerblanding i settet – som visstnok var dugelig. Snoop selv hadde dette å si: - That’s how I get down. I’m about music. If you know Snoop Dogg you know he represents music in his whole capacity. Never just one style or one sound. It’s all about music in general. Whatever makes him feel good makes you feel good. That’s why I can came out here to play music to feel good for the people, because I’m a product of music.

Norske låter på teipen

Nylig slapp han miksteipen med det snodige og misvisende tittelen TEKNO EURO MIXX, da den over én times lange miksen består blant annet av sjelfull house og norske produksjoner ved Todd Terje-remiks og Prins Thomas-edit.

Les: Kim Klevs anmeldelse av Todd Terje – It`s The Arps EP.

Prins Thomas og Todd Terje. (Foto: Arkiv)

Prins Thomas og Todd Terje. (Foto: Arkiv)

«Komme til dekket bord»

Om det er han selv som står bak det tekniske på teipen er uvisst, men det er vanskelig å klandre Snoop Dogg for svakt låtutvalg – ta en titt på kommentarfeltet her.

- I mange tilfeller ligger nok de nye DJ-ene på sofaen, mens kompisene spiller igjennom låter og de svarer ja og nei om hvilke låter de vil ha med. I alle fall på Snoops siste miks TEKNO EURO MIXX er det åpenbart at noen andre har gjort hele jobben. Og vips, Snoop Dogg spiller Todd Terje fra Mjøndalen, sier DJ-en.

Det må være greit å kunne ha ti ansatte til å organisere og velge ut musikk for en og «komme til dekket bord».

PS: DJ Snoopadelic toaster på RnB-sangeren Raheem DeVaughns finfine teip, Destination Loveland.

- Vi lar derimot tvilen komme Snoop Dogg til gode ettersom han har gjort så mye bra at han kan få lov til å gjøre nesten hva som helst – til og med gjøre låt med Guetta – og komme unna med det, avslutter Patski Love fra Juicy.

Hør TEKNO EURO MIXX:

Tags: , , , , ,

Del "Hørt Snoop Dogg som DJ?"
 

10 kommentarer på “Hørt Snoop Dogg som DJ?”

 1. Anonym sier:

  Skal si Snoop ser sliten ut på det bildet.

 2. Fy faen for noe søppel :S

 3. Mr.Tenicious sier:

  Nei, huff dette var ikke akkurat bra… Håper virkelig Snoop fortsetter å rappe en stund til før han legger karrieren på hylla. Hvis han derimot har bestemt seg for det, kunne han gjort det bra som producer sammen med Dr.Dre!

 4. Anonym sier:

  Snoop»"» Spar oss fra lavpannemusikken din

 5. Anonym sier:

  Snoop»"» Spar oss fra lavpannemusikken din

 6. Anonym sier:

  «han mikset en kul miksteip, det må være noen andre som har gjort det mens han lå på sofaen». wtf? litt vel anklagende tone i artikkelen. Er det _så_ sjukt umulig at fyren evner å sette sammen et kult dj sett selv? 

 7. Hørte et DJ-sett av’n for ti år siden eller no sånt, neppe noen nyhet…

 8. Anonym sier:

  Holder det ikke at det faktisk er dritmorro aa snurre skiver? Har gjort det av og paa  selv i ca ti aar ved siden av musikk produksjon og egne konserter.
  A staa bak decksa og faa folk til aa danse og kose seg er nok mer motivasjonen her. Tror snoopski ville vaert en glimrende DJ.

 9. [...] gjøre akkurat det han vil – enten det er snakk om å spille inn et altfor innlysende album, leke DJ, eller som vi var vitne til på Hovescenens siste konsert denne torsdagskvelden – være en [...]

Legg igjen en kommentar