Stemningsbilde fra fjorårets Roskildefestival. Foto: Scanpix/AP

Stemningsbilde fra fjorårets Roskildefestival. Foto: Scanpix/AP

Roskilde letter på sløret

Arctic Monkeys, The Strokes og James Blake er blant de 70 navnene Roskildefestivalen la til festivalplakaten i dag.

Skrevet av:
Publisert 11:15 12 april, 2011

Det blir ikke ordentlig festivalsommer i Norden uten at vår blide nabo i sør har en finger med i spillet. Roskildefestivalen, som har holdt det gående siden 1973, har en tendens til å overvelde regionens musikkinteresserte i kraft av både musikalsk bredde og god festivalstemning. I år går den av stabelen 30. juni – 3. juli.

Nytt av året var at festivalen valgte å slippe 70 nye navn direkte på nett kl. 12 i dag. En første titt på årets festivalplakat ble det også. Den ser slik ut:

De største navnene som ble lagt til festivalplakaten under dagens seanse er nok Arctic Monkeys og The Strokes. Førstnevnte slipper sitt fjerde album Suck It And See 6. juni, mens Julian Casablancas & co. presenterte etterlengtede Angles i forrige måned – uten å imponere vår anmelder Maria Horvei nevneverdig.

Minst like interessante og sterke navn finner vi i sjiktet under de aller største headlinerne. Øya-aktuelle James Blake leverte nylig en praktfull konsert på Parkteatret i Oslo, mens det amerikanske indierockbandet The Walkmen, det danske stjerneskuddet Oh Land og Lydverket-favoritter som Bring Me The Horizon, Odd Future Wolf Gang Kill Them All og Battles alle blir å se og høre på Roskildefestivalen i sommer. I tillegg har skrekkrockeren Rob Zombie og punkveteranene Bad Religion blitt føyd til plakaten.

Lydverket spanderer: The Walkmen – «On The Water»:

Enkelte store navn har imidlertid allerede vært klare en stund. Kings Of Leon og Iron Maiden har allerede sikret seg hver sin aften på den oransje scenen, mens Big Boi, M.I.A. og PJ Harvey også er å finne prominent plassert på årets festivalplakat.

I tillegg er fire norske navn bekreftet til Sjælland-sommerens vakreste eventyr. Tóg («pop-kometer med Stavanger-dialekt»), I Was A King («popperler svøbt i støj»), Honningbarna («anarkistisk teen-punk fra Sydnorge») og Lukestar («melodiøs falsetpop») skal alle sørge for at nasjonalfølelsen holdes i hevd gjennom disse fire tettpakkede dagene.

Nye norske navn fra dagens slipp er Kitchie Kitchie Ki Me O og 1349, som opererer innenfor henholdsvis seig, psykedelisk skittenbluesrock og black metal.

Hva synes du om årets Roskilde-program? Legg igjen din kommentar i feltet nedenfor!

Tags: , , , , ,

Del "Roskilde letter på sløret"
 

17 kommentarer på “Roskilde letter på sløret”

 1. Skal ikke til Roskilde sier:

  Trist program!

 2. Frode K sier:

  Stusslige greier for andre år på rad.

 3. Schnabel sier:

  Å hurra …Maiden…igjen….

 4. Urban sier:

  Forferdelig headliner-liste. Mye gull blant de mindre navnene, men er det den delen av programmet man trigger på er jo Primavera Sound i Barcelona siste helgen i Mai det nærmeste man komme Mekka.

 5. David sier:

  For meg var dette en fin liste selv om jeg ikke følger så mye med på ny musikk.

  Femi og Seun Kuti og Congotronics mfl kommer til å bli kjempeliv! Lite groover mer :)

  MIA og PJ er solide headlinere.

  The Ex og Killing Joke er 90-talls snacks.

  Julianna Barwick og Kurt Vile er kanskje de to amerikanske indieartistene som har gjort best inntrykk på meg de siste årene.

  Ellers er det nok sikkert mye annet fint, men sier meg enig med Urban i at Barcelona hadde enda mer snacks :)

 6. Haakon sier:

  Arctic Monkeys!!!!! YES! Det nærmeste man kommer Beatles i 2011. Den nye singelen «Don´t sit down (cause I´ve moved your chair)» kommer til å rule live.

 7. Urban sier:

  Ja, Primavera altså, jeg mener – sjekk den lineupen da! helt hinsides
  http://www.primaverasound.com/ps/?page=cartel&lang=en

 8. Butch Cassidy sier:

  Fet liste! Kjipt at det neppe blir noe Roskilde for meg i år, de siste tre årene har vært dritfete! Stol på Roskilde å stelle opp til til skikkelig festival!

 9. Tim sier:

  Bare drittmusikk jo. Få tak i noen gode band da for pokker. Når Iron Maiden er det beste bandet med klar margin sier det seg selv at lineupen ikke er blandt de beste

 10. Urban sier:

  Bookingbudsjett på 37 mill. La oss si 60.000 betalende. Det gir kr 616 pr gjest i bookingbudsjett. Og billettene koster 1725. I tillegg kommer inntekter fra ølsalg osv. En inntekt på 300 mer pr gjest ville økt bookingbudsjettet med 50% ! Smart av festivalledelsen å stå og sutre i media om at de har bare så og så mye å rutte med, med et slikt program står Roskilde med ett bein i graven, og denne har de gravd helt og holdent på egenhånd!!

  • Truls Drageset Dydland sier:

   Roskilde gir alt overskuddet til veldedighet! All maten går til frivillige organisasjoner, og tror det meste av ølen også er koblet til noe veldedige greier. Syns det var et sprekt program, med mye nytt og kult!

 11. stefan sier:

  atmosphere eneste vert å se..

 12. ulf sier:

  THE STROKES. YEZZ!

 13. Ingvild sier:

  Dette var stusselige greier. Syns fjoråret var kjempebra, men dette her er virkelig det dårligste programmet jeg har sett. Har vært på Roskilde hvert siden 1999, men nå vurderer jeg å stå over i år. Har fortsatt håp om at det ligger noe gull og venter blandt de 30 navnene som enda ikke er offentliggjort.

 14. Henrik sier:

  Dj Koze, Femi Kuti, Chase & Status, er de eneste jeg fikk lyst til å se. Headlinerne var ellers triste greier syns jeg, og IGJEN så svikter de hva gjelder hip-hop.

  MEN!

  så er jo Roskilde mer enn bare musikken, og noe av sjarmen er jo det å oppdage nye bands. God tur til dere som skal i år.

 15. Ine sier:

  Definitivt den mest skuffende line-upen av sommerens festivaler. Hvor er variasjonen i headlinerne? Disse bandene var store for flere år siden!
  Det er forresten ikke noe nytt at Roskilde annonserer plakaten på en direktesendt pressekonferanse, det gjør de hvert år.

Legg igjen en kommentar