Tyler, The Creator er gjest hos talkshowvert Jimmy Fallon

Tyler, The Creator er gjest hos talkshowvert Jimmy Fallon

Lydverket elsker: Tyler, The Creator

Grimme beats og enda styggere tekster blir fremført av en sabla søt og morsom 20-åring fra Los Angeles. Klart man elsker sånt!

Skrevet av:
Publisert 18:51 17 mars, 2011

Det Los Angeles-baserte hiphopkollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All (OFWGKTA) er i ferd med å skyte fart mot den amerikanske hiphop-himmelen. Gjengen som består av 9 mistilpassede og utagerende ungdommer i tenåra eller tidlig i tjueåra har ved hjelp av egenutgitte plater, youtubevideoer og ekstrem twitring skaffa seg et rykte som det neste store i hiphop. Renommerte rap-stjerner utgjør en høy prosentandel av publikum på deres hittil to eneste konserter utenfor LA, de får skryt fra kjendiser på ulike sosiale medier og plateselskapene slåss om å få signaturen til så godt som alle sammen.

I front står 20 år gamle Tyler, The Creator. Tyler, som egentlig har etternavnet Okonma starta i 2007 det som virkelig fortjener betegnelsen et »motley crew». Ved siden av å være en del av de fleste, forskjellige konstellasjonene innad i Odd Future, har han også laga soloalbum. I fjor ga han vekk Bastard via bloggplattformen tumblr, i år har han gitt XL lov til å selge det nye for ham. Goblin kommer i april, og første smakebit er den forstyrrende, og ekstremt appetittvekkende singelen «Yonkers»:

Monotone, småskitne beats blir parra med maskingevær-kjeften til Tyler, som leverer særdeles voldelige tekstlinjer. Dels forteller han om hatet mot popkjendiser; han vil blant annet styrte flyet til B.O.B og Hayley Williams og knivstikke Bruno Mars i spiserøret. Blant mye annen syk moro finner man også en sårhet rundt hans vanskelige oppvekst. Alt sammen fremført av en hengslete fyr som minner en smule om Steve Urkel.

Hvis man følger med på skribleriene til @fucktyler på Twitter blir man med på det som innimellom kan virke som en angstfylt flukt fra paranoian og halluscinasjonene påført av strengt ulovlige rusmidler. Men selv om Tyler, The Creator kan virke tøffere enn toget, er han også ydmyk, om kanskje ikke så kledelig. Han lurer på hvor det i det hele kan ende.

Kanye West har allerede utkåra «Yonkers»-videoen til årets beste. Vi husker godt hva som skjedde da Kanye mente en annen sort/hvitt-video var årets. Om Tyler, The Creator er MTV-vennlig gjenstår å se, at han klarer å lage en helvetes fest på TV er hans og OFWGKTA-partner Hodgy Beats opptreden på «Jimmy Fallon» et godt bevis på.

Klar for mer? Det er jeg også! Og det får vi i april, da Tylers andre soloalbum Goblin kommer i butikken.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Lydverket elsker: Tyler, The Creator"
 

8 kommentarer på “Lydverket elsker: Tyler, The Creator”

 1. momo sier:

  FREE EARL

 2. Øyvind Hellenes sier:

  Jeg oppdaget faktisk denne fyren i går. Ble bare helt satt ut av rappingen hans. Skikkelig rå og skittent, det liker jeg. Første intrykket mitt er at han kanskje er litt ujevn, men når han skinner, ja da går det på skinner.

  Tyler kommer nok til å prege på undergrunns hip-hop’en de neste årene.

 3. [...] vært mest kjent som eldstemann og ikke-rappende vokalalibi i det allstedsnærværende, hyperaktive Odd Future-kollektivet, som på kort tid har tatt sin dypt underholdende, horrorcore-flørtende og [...]

 4. [...] SXSW-show og vært på alles lepper de siste månedene. Til og med Norges mektigste musikk-kanal har plukket opp hypen rundt skate-råttene fra Los Angeles. De har ni-ti medlemmer, egentlig alt ettersom hvordan [...]

 5. [...] Amund Grepperud sa klart i fra at han elsket Tyler tidligere i vår. Han hadde blant annet dette å si om [...]

 6. ingrid kiran sier:

  Jeg har aldri vært noe stor fan av rap, men for et par dager siden kom jeg over Tyler og jeg likte det utrolig godt. Elsker absolutt alt i tekstene, hvordan han framstiller seg selv og selve rappingen.

Legg igjen en kommentar