Sniklytt: Tyler, The Creator

Sniklytt: Tyler, The Creator

20-åringen slipper denne uken ett av årets mest etterlengtede album. Hør litt av hva du kan vente deg her.

Skrevet av:
Publisert 11:17 3 mai, 2011

Akkurat nå det er umulig å tone ned hypen rundt OFWGKTA. Etter å ha generert enorm interesse via egenutgitte mixtapes, YouTube, Tumblr og Twitter, er nå det Los Angeles-baserte rapkollektivet signert til Sonys RED-label, hvor de kommer til å danne sitt eget Odd Future-selskap. Blant de mest prominente medlemmene finner vi Tyler, The Creator. Hans Goblin, som slippes denne uken, er utvilsomt ett av de hip hop-albumene de knyttes størst forventninger til i 2011.

Lydverkets Amund Grepperud sa klart i fra at han elsket Tyler tidligere i vår. Han hadde blant annet dette å si om 20-åringen:

Monotone, småskitne beats blir parra med maskingevær-kjeften til Tyler, som leverer særdeles voldelige tekstlinjer. Dels forteller han om hatet mot popkjendiser; han vil blant annet styrte flyet til B.O.B og Hayley Williams og knivstikke Bruno Mars i spiserøret. Blant mye annen syk moro finner man også en sårhet rundt hans vanskelige oppvekst. Alt sammen fremført av en hengslete fyr som minner en smule om Steve Urkel.

Amazon har nå lagt ut en neste 10 minutter lang sample av Goblin, for de utålmodige som ikke vil vente til albumet er ute (eller lekkes). Etter en kjapp gjennomlytting virker det ikke som Tyler beveger seg så alt for langt vekk fra uttrykket han etablerte med Bastard, albumet han ifjor ga bort via Tumblr.

For noen dager siden slapp også «Tron Cat» ut på nettet, hentet fra nevnte album. Hør hele låta her:

Og selvsagt, singelen «Yonkers». Goblin er ute fredag, og vi gleder oss.

Tags: , , , , , ,

Del "Sniklytt: Tyler, The Creator"
 

6 kommentarer på “Sniklytt: Tyler, The Creator”

 1. Åsmund sier:

  Endelig en positiv vending i hip-hopens utvikling. Gleder meg som faen til goblin.

 2. Tom sier:

  Forferdelig greier!! Sikkert flink kar, men dette er iallefall ikke musikk i mine ører. Men cool låt å høre på en gang!

 3. Dred sier:

  Herregud så ufattelig dårlig dette er.
  Like spennende som Hannah Montana.

 4. Adrian sier:

  tyler kommer ikke til og bli spilt på the voice, fordi han er en kjempe god rapper….. :D

 5. Robin sier:

  I fkn love it!! Endelig kommer det en reaksjon på pop tyvene og epic jaget.

 6. Jepp ok sier:

  Reaksjon på poptyvene? Lol. Prøver hardt å holde døren relativt åpen her, men ut i fra de små snuttene synes jeg beats’ene taper seg stort utover albumet (etter at det for øvrig begynner veldig bra). Men det er som sagt vanskelig å gjøre seg opp en mening etter disse korte klippene, og sangene og tekstene er det helt umulig å si noe om før albumet kan høres i sin helhet. Men forventer ingen revolusjon, som så mange her skriker etter.

Legg igjen en kommentar