Swedish House Mafia. Foto: Promo

Swedish House Mafia. Foto: Promo

Swedish House Mafia - Until One

Partysvenske go home!

Swedish House Mafia er musikkens svar på en to-for-én Smirnoff Ice-deal på en britisk strandbar på Kypros hvor ingen bryr seg om annet enn dritt.

Skrevet av:
Publisert 11:51 1 november, 2010

Swedish House Mafia består av de tre svenske stjerne-DJene Axwell, Steve Angello og Sebastian Ingrosso som de siste åra hver for seg visstnok har fått rykte på seg for å være blant de råeste DJene der ute. Sammen har de kjekke gutta stått bak sommerslageren «One» med Pharell, samt anthemet «Miami 2 Ibiza» for Tinie Tempah. Ikke særlig merkelig, med tanke på bass/synth/trance/fistpump/eurodance-trenden som har prega den mer kommersielle delen av popmusikken den siste tida.

Until One er ikke et album i klassisk forstand. Det er snarere et samlealbum bestående av låter og remixer de tre har gjort hver for seg, i tillegg til de ovennevnte tingene de har gjort sammen. Svenskene har altså gitt fra seg et oppsummeringsalbum, så og si, som består av 18 spor for mye, og dermed er nær umulig å høre gjennom fra start til slutt, med mindre du er eksepsjonelt interessert i Swedish House Mafia, eller eksepsjonelt uinteressert i musikk.

Brorparten av kuttene er remixer av andres låter malt med uendelig bred pensel, totalt uten subtilitet. Coldplays «Clocks», MGMTs «Kids», Daft Punks «One More Time» og en rekke andre låter rævpult av enhver DJ som har spilt på et halvfullt utested i Nord-Europa de siste åtte åra. Alle hamres ut i komprimerte, overtydelige og eksepsjonelt forutsigbare versjoner som i beste fall kan brukes som introer til TV3-serier som kretser rundt ungdom, fyll og syden, og i verste fall får en til å kaste opp i munnen for hver synthkord. Det hele er så uoriginalt at det nesten er originalt. Nesten.

Et hakk fra stryk for «Miami 2 Ibiza» og «One», samt et par spor som forsåvidt tjener formålet gutta åpenbart har fore – å lage skamløs fest. Men la det likevel være sagt: Hvis musikk kan sees som ekvivalent til alkohol, er Until One en to-for-én Smirnoff Ice-deal på en britisk strandbar på Kypros hvor ingen, og da mener jeg ingen, bryr seg om annet enn dritt. Mulig skiva speiler den trenden vi pensa innom i innledninga. Isåfall er det bare å fortsette å grue seg til fremtida.

Andreas Øverland

Tags: , , , , ,

Del "Partysvenske go home!"
 

229 kommentarer på “Partysvenske go home!”

 1. C_Alexander sier:

  All denne usaklige drittslengingen skaper ikke akkurat god debatt nei… får synke ned på nivå da:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZxD59jNDcKo

 2. CPT. Beefhart sier:

  Her var det mange lange sinte innlegg. Merkelig at ingen av de tar for seg prøve forklare hva som er bra med skiva. Er det fordi dere ikke har hørt den? Kanskje Øverland har rett og at det er dere sinnatagger som må sluke orda deres? Utifra anmeldelsen kan det virke som det her er raska sammen noen låter for å smi mens jernet er varmt, noe som sjeldent gir et godt produkt.

 3. Nikolas sier:

  Andreas Øverland; du veit virkelig ikke hva du snakker om, og derfor er det utrolig latterlig at du skal skrive en anmeldelse om Until One. Uttalelsene dine er helt på jordet, og jeg blir oppriktig lei meg på ditt vegne. Hvordan går det ann å være så ignorent? Du kaller SHM en bacardi to for en deal, men har du virkelig sett disse gutta og stedene de opptrer? Var du på Le Palais i sommer med Swedish House Mafia, som sies å være en av verdens mest eksklusive klubber, hvor jeg måtte ut med 1000kr for 2 øl og 4 shots? Hvis du tror du dyrker god musikk ved å heve deg over SHM så er du en jævla idiot. Makan til ignoranse, kjenner jeg blir dypt irritert. Hva var målet ditt med denne artikkelen?

  • C_Alexander sier:

   Tror han ville anmelde platen…

  • Espen sier:

   Hvis du betalte 1000kr for 2 øl og 4 shots så er vel det strengt talt du som er den jævla idioten? Men takk for morsom lesing du Nikolas. Until One har et par sanger som er gode, resten er spinn off av disse…

  • Pablo sier:

   Haha, vanntett argumentasjon. Åja, er det sååå dyr øl på konserten deres? Da må vi jo gi terningkast 6.

  • Nicolay sier:

   Eksklusive klubber er for premieklyser, og 1000 kr for to øl og fire shots? Var det virkelig verdt det, pappagutt?

   Takk for meg.

 4. Piger sier:

  Hahahaha

  Swedish House Mafia Fans Oppsummert?:
  «Var du på Le Palais i sommer med Swedish House Mafia, som sies å være en av verdens mest eksklusive klubber, hvor jeg måtte ut med 1000kr for 2 øl og 4 shots?»

  • Carl-Erik sier:

   Kudos.

   • Sigve sier:

    Hahaha, hørte litt på sporet som skulle være det beste fra platen, gudbedre for noe drit. Hører virkelig folk på dette? Artig anmeldelse, nå kan jeg trygt slå meg til ro med at denne elendige «musikken» ikke er noe å bruke tid på, og denne platen blir enkelt oversett på platekompaniet.

    Og dere elektromusikk-fans som sitter høye på extacy, innsmurt i glowsticks-innhold og griner på gutterommet, ikke stress på grunn av en dårlig anmeldelse. Grunnen til at dere blir sure er jo fordi anmelderen sier sannheten, innerst inne skjønner dere at han har rett, og dere kan ikke akseptere det. Det er en grunn til at det ikke er hyperstate i år heller.. Livet går videre :)

    • Nasty sier:

     @Sigve
     «Grunnen til at dere blir sure er jo fordi anmelderen sier sannheten, innerst inne skjønner dere at han har rett, og dere kan ikke akseptere det.»

     Jeg hadde ikke brydd meg om Andreas Øverland hadde gitt albumet terningkast 2 eller 6, essensen her er at Andreas Øverland anmelder et album med House musikk, selv om han ikke har peiling på EDM. Det nytter ikke å anmelde et album dersom du hverken er interessert i eller har kunnskap om sjangeren (slik som deg)

     Anmelderen bør skaffe seg en ny jobb (eventuelt holde seg til å anmelde cheesy cash/money-rap og hip-hop), dermed er stillingen som anmelder i lydverket åpen og det ser ut som om du Sigve kan ta over, da du lett innfrir kravene..

     Spis bæsj og dø

    • bmamdasgdm sier:

     Wow! du hadde en virkelig åpen og hyggelig instilling til dette. Jeg håper virkelig vi kan utveksle flere tanker og ideer. Du må være veldig smart for å skrive ett så fint innlegg.

 5. Marius Asp sier:

  Andreas Øverland kommer til å snakke mer om saken i Lydverkets radiosending 20-21 på P3.

  Foreslår at vi i mellomtiden begynner å roe gemyttene en smule. Meningene din om anmeldelsen kommer like tydelig fram uten å bruke feilaktige, bedritne eller på andre måter usaklige karakteristikker om anmelderen.

 6. Fredrik sier:

  At NRK i hele tatt lar denne idioten anmelde «until one» er for meg en gåte. Her har du et GENIALT album fra SHM også setter de den verste personen til jobben å anmelde det. Herregud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 7. andy sier:

  fyllamusikk? og noe med kypros? haha.. du har vel ikke peiling..
  sjekk ut denne videoen da Nederland kom hjem og skulle feire 2. plassen i VM……haha, kypros.. :P

  http://www.youtube.com/watch?v=YtiFjPVZKHI

 8. er ikke bedreviter (ok, litt da.) sier:

  Okei, her er my two cent’s. Når man anmelder ei plate må man ihvertfall ta litt stilling til hva som er intendert bruk av musikken. Tviler på at Swedish House Mafia tenkte «denne skal folk kose seg med når de sitter og slapper av i sofaen på ettermiddagen», for i så fall ville denne anmeldelsen være mer enn korrekt. Men når det kommer til musikk man skal ha det jævli gøy med og danse til så er denne plata spot on! Og selv om dette ikke akkurat er musikkens Mona Lisa synes jeg det ihvertfall holder til en treer eller firer når man tar bruken i betraktning.

 9. Kjetil A. sier:

  At det går an å være så uvitenede, må være tidenes mest idiotiske anmeldelse!! Kjære Andreas Øverland, du har åpenbart null kunnskap om musikksjangeren du sitter å slakter, og at du får lov til å publisere denne artikkelen er en skandale! Swedish House Mafia har uten tvil vært den største gruppen innen elektronisk musikk det siste året, og alle med en ørliten dose av forståelse for House musikk vet at hver eneste produksjon disse 3 karene står bak er intent annet en ren perfeksjon… I tillegg til å byr de på de råeste live-showene det er mulig å oppleve innenfor DJ kulturen… SKAM DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Marlon sier:

  Jævla dumme amatør. God og legg deg

 11. Michelinmannen sier:

  Jeg tror at Øverland har en bredere elektronikasmak enn det de fleste som kommenterer her har. Når man bruker så mye energi på å forsvare SHM, har man faen ikke peil på elektronisk musikk. Bare fordi de har stått bak noen fete remixer og er kule live vil ikke si at de gir ut bra skiver. Skjønn litt a.

  Og nei…skiva blir ikke en femmer bare fordi du har noen gode fylleminner til spor 7.

  Et album ER kjedelig når produsentene ikke har mer å gi enn den samme oppskriften de bruker på de 2 eneste gode låtene på skiva. Jeg hørte 3 decent låter, og at gutta har peil på lyd….men thats it. Dette var et ufattelig forutsigbart album…manglet ryggrad. Når DJs er såpass etablerte, bør de være selvsikre nok til å frigjøre seg mer. I min bok er dette nok til en 3′r, men jeg liker uansett at Øverland skyter fra hofta i Gonzo-stil.

  Slutt å vær så jævla hårsåre. Formuleringene hans er ikke så spisse som dere vil ha det til. Men det skal sies at jeg skulle ønske Lydverket dekket mer elektronisk musikk.

 12. [...] Les hele anmeldelsen: Swedish House Mafia – Until One (2/6) [...]

 13. abflex sier:

  haha. festlig anmeldelse..

  «Kjetil A. says:
  November 2, 2010 at 5:17 pm
  Swedish House Mafia har uten tvil vært den største gruppen innen elektronisk musikk det siste året, og alle med en ørliten dose av forståelse for House musikk vet at hver eneste produksjon disse 3 karene står bak er intent annet en ren perfeksjon… I tillegg til å byr de på de råeste live-showene det er mulig å oppleve innenfor DJ kulturen… SKAM DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

  tja, jeg vet ikke helt jeg. jeg har hørt mye fet elektro, som jeg vil si er en del mye fetere enn det euro greiene til de guttebassene her…

  også må jeg spørre deg Kjetil. har du sett showene til Slagsmålsklubben? ;)

  det her minner mer om fylleturer til syden men det er nå også min mening.. men nå må dere huske på at musikk oppfattes individuelt.. don’t forgett.. det som er bra ut i andres ører, behøver nødvendigvis ikke å være bra i mine ører.. ;)

  • Kjetil A. sier:

   Er fan av Slagsmålklubben jeg, ikke sett dem live, men føler meg ganske sikker på at du heller aldri har vært på en SHM event. Da kan jeg garantere deg at du ikke hadde assosiert musikkstilen dems med fylleturer til syden. Og det er ikke uten grunn av alle utgivelse deres (både som gruppe og individuelt) topper listene på Beatport (aka iTunes for elektronisk musikk) gang på gang. Musikkstilen dems kategoriseres som Progressive house, ikke fet elektro bare så det er sagt.
   Dessuten synes jeg det blir fullstendig galt å vurdere denne skiven som et artist album, for da er jeg enig om dette ikke fortjener å score så høyt. Dette burde klassifiseres som en kontinuerlig dj mix (henviser til hyppig bruk av acapellaer, instrumentaler), og enhver musikkanmelder burde forstå det!

 14. Marina sier:

  HAHA, latterlig skrevet ! Lydverket har ikke peilig :-)

 15. wow sier:

  lol..hmm. Stackars lille Andreas Øverland AKA Thesupercoolnamedropper . Jag gillar när du skrev: «bass/synth/trance/fistpump/eurodance-trenden»..! Mycket originellt , du verkar ju vara en riktigt komplex musik kritiker. Big up! pffft..

 16. en fyr sier:

  Det er greit nok at du ikke liker albumet men prøv å få det frem på en litt mer sakelig måte. For dette er en skikkerlig usmakelig anmeldelse som gir en god del bismak. Det som gjør folk irritert er nok at anmeldelsen ligger litt i samme gate som mange av de useriøse og hatefulle kommentarene som er kommet her.
  Hørte også på lydverket i stad… Syntes Øverland er litt arrogant når han liksom skal forklare hvorfor det er så mange som «rager» på denne anmeldelsen, med å si at «det er et lite miljø og de som bryr seg bryr seg veldig og blabla», at folk som liker house ikke er vant til å se anmeldelser osv. Når man får 170 kommentarer (hvorav 90% er negative) på en anmeldelse burde man ha baller til å innrømme at denne anmeldelsen kanskje ikke er helt god (trenger ikke si at musikken er noe bedre, men at anmeldelsen kanskje var litt dårlig skrevet). Du må gjerne slakte albumet men gjør det litt mer som en ordentlig musikkjournalist og ikke som en skrivekåt frekk fjortiss på et forum.

  Og til dere som bruker prisene på utestedene de har spilt for å beskrive hvor flinke de er… Vel, bare ikke gjør det, for det er somehow 100% urelevant

 17. Hennilehm sier:

  duuuuuummeste

 18. Elsker SHM og elsker Electro House!
  Sjekk http://www.electrodancemachine for feeeete sanger<3<33

 19. Elsker SHM og elsker Electro House!
  Sjekk http://www.electrodancemachine.com for feeeete sanger<3<33

 20. http://www.electrodancemachine.com

  finnes ikke fetere sanger inkl Swedish House Mafia<3

 21. Magnus sier:

  Utrolig at ingen klarer å bli enige om at dette er en forferdelig anmeldelse!

  Selv om jeg liker house til tider, skjønner jeg jo at dette ikke dreier seg om hvor syke SHM er live på Ibiza, men om albumet!
  Albumet til SHM er helt OK minus, det skal jeg ikke si noe på. Men når en såpass velkjent og profilert side som Lydverket publiserer noe som dette blir jeg målløs.

  Veldig synd med en slik artikkel som ikke gjør noe annet enn å kaste negativt lys på Lydverket, og NRK.

  Og til deg Øverland, jeg håper dette får konsekvenser for din karriere i NRK. Du fortjener ingen andel av noens tv-lisens!

  • K sier:

   Enig! Albumet er ikke noe særlig, men anmeldelsen er mye verre! Hadde forresten satt pris på å lese mer om house musikk her på lydverket. Skjønner at dere ikke er så begeistret for over hyped electro, men slakt det heller på en mer verdig måte.

 22. Anders sier:

  Det her er for dårlig, du har ingen anelse hva du snakker om. Det er lett å se etter denne kritikken.

  Skikkelig skuffet, første gang jeg leser lydverket og definitivt den siste!

 23. Nico sier:

  F*ck off. Folk her har tydeligvis ikke peiling! Det er dette som er musikk. Tilbakestående støvsugere as. Dere er så sære, fyfaen. Og du anmelder, skaff deg et liv a lo’lifer. !

 24. Haris Suleman sier:

  Noe av det mest patetiske jeg har lest… Hvis de er så dårlige hvorfor har de vært Sveriges største eksport ved siden av Ikea de siste 3 årene?

 25. Daniel sier:

  Herregud for en hysterisk morsom lesning dette her er..(ja, jeg mener kommentarene)

 26. Sigve sier:

  Hahaha, hørte litt på sporet som skulle være det beste fra platen, gudbedre for noe drit. Hører virkelig folk på dette? Artig anmeldelse, nå kan jeg trygt slå meg til ro med at denne elendige “musikken” ikke er noe å bruke tid på, og denne platen blir enkelt oversett på platekompaniet.

  Og dere elektromusikk-fans som sitter høye på extacy, innsmurt i glowsticks-innhold og griner på gutterommet, ikke stress på grunn av en dårlig anmeldelse. Grunnen til at dere blir sure er jo fordi anmelderen sier sannheten, innerst inne skjønner dere at han har rett, og dere kan ikke akseptere det. Det er en grunn til at det ikke er hyperstate i år heller.. Livet går videre, heldigvis :)

  • Mike sier:

   Sigve, din dust. Hva slags musikk hører du på? Jeg bare lurer slik at jeg kan generalisere deg ut fra sjangrene du hører på slik du gjorde ved å kalle meg og mange andre «elektromusikk-fans som sitter høye på extacy, innsmurt i glowsticks-innhold og griner på gutterommet».. Det blir for dumt.. Jeg kan garantere deg at jeg ser ut og kler meg bedre enn deg. Idiot.

 27. Rensern sier:

  Dette viser hvor stille tiden står i Norge. SHM er sikkert fengende, men det er langt fra bra musikk.
  Men snakk om å ‘state the obvious’! Dette blir som om Creed eller Tokio Hotel skulle representere rock! Dette er så langt Øverland gadd å gå for å utforske elektronisk musikk, og mange av dere andre her også. Selv om dere ikke gidder å anstrenge dere for å finne bedre elektronisk musikk betyr det ikke at det dermed er sagt at det dere har funnet er DRITBRA eller britisk-bar-på-kypros-dårlig. Det betyr bare at dere er late mennesker med en musikkhorisont på størrelse med en gjennomsnittelig asiatisk penis. Men det verste er at dere er stolte av det!

  Velkommen til Norge

 28. Louise sier:

  Ble helt sjokkert når jeg så denne anmeldelsen! Dette kan jo ikke kaldes en anmeldelse en gang, nå har jeg kansje en smule mindre erfaring enn det du har innenfor ditt musikk og journalistikk, men til og med jeg ser at det ligger en personlig mening bak alle argumentene. Denne saken er kun vinklet fra et perspektiv, og det er ditt!
  Det er jo en smule merkelig at SHM og deres dårlige musikk har blitt nominert til best european act av MTV, men regner med at de som ligger bak beslutningen på denne nominasjonen har tatt en for mange to-for én Smirnoff Ice-deal på en britisk strandbar på Kypros og trukket lodd om dette. Som du sier er dette albumet for folk som er eksepsjonelt uinteressert i musikk, men det er jo bare menneskene bak verdens største musikkkanal som har gitt de denne nominasjonen.
  Du er uviten Alexander, i say no more-

 29. Louise sier:

  Ble helt sjokkert når jeg så denne anmeldelsen! Dette kan jo ikke kaldes en anmeldelse en gang, nå har jeg kansje en smule mindre erfaring enn det du har innenfor ditt musikk og journalistikk, men til og med jeg ser at det ligger en personlig mening bak alle argumentene. Denne saken er kun vinklet fra et perspektiv, og det er ditt!
  Det er jo en smule merkelig at SHM og deres dårlige musikk har blitt nominert til best european act av MTV, men regner med at de som ligger bak beslutningen på denne nominasjonen har tatt en for mange to-for én Smirnoff Ice-deal på en britisk strandbar på Kypros og trukket lodd om dette. Som du sier er dette albumet for folk som er eksepsjonelt uinteressert i musikk, men det er jo bare menneskene bak verdens største musikkkanal som har gitt de denne nominasjonen.
  Du er uviten Alexander, i say no more-

 30. John sier:

  Syns dette var en grei anmeldelse.

  Anmeldelsen gir et kritisk, helhetlig vurdering, i personlig form, med terningkast.

  Og for de som ikke liker den, gå og lag din egen forbanna anmeldelse og slutt å klag!

  Stå på Alex.

 31. Space Marine sier:

  Først og fremst må jeg si at en må ha i bakhodet at han anmelder albumet og ikkje livet events! Og for de som har litt peiling på progressive house vet at det finnes veldig mye bra der ute som Dinka, EDX, Chris Reece, Moonbeam og Pryda (som var med i SHM før han flytta til UK). Og faktum er at de hever seg ikke noe srælig over resten av top notch producerne innen denne sjangeren. Søk litt rundt på progressive house, sjekk charts, sjekk podcasts – utvid horisonten!

  That being said, nå over til selve agendaen bak anmeldelsen: Dette er jo rett og slett tragisk, men for å være ærlig hadde jeg aldri forventet noe annet av lydværket, denne arrogansen og kritikk mot elektronisk musikk (i alle subsjangre) har jo vært ganske så frekvent. Selv om han har rett i at albumet ikke er bra, så har han ingen kompentanse whatsoever til å kunne vite det! Her snakker vi om en dude som ikke visste Eric Prydz er Pryda og at det ikke heter synthpop eller techno men progressive house (one og miami to ibiza vel og merke).

  Det er sikkert rart for dem som ikke forstår seg på denne typen musikk at vi blir så »sinna», men du må prøve å se det fra vårt perspektiv – dette handler ikke bare om en SHM anmeldelse, det handler om det konstante drittet norsk media slenger om elektronisk musikk; enten det er house, tech house, trance , tech trance, uplifting trance, drum & bass, dubstep, electro house, electro breaks, minimal techno, ambient, progressive house ++ over 50 subgenreer til (oisann, trodde alt gikk under synth og techno? :O bummer.) Tror nok de fleste her med litt knowledge om denne typen musikk tenkte »here we go again» bare de leste hvilke sjangre han satt SHM under. Nough said.

 32. olaph sier:

  Live??? Spille??? Disc jockeyer fremfører ikke musikk live.

  Platespillere, cd spillere, laptoper etc. er ikke musikkinstrumenter.

 33. [...] at Lydverket i forrige uke oppnådde kommentarrekord etter nedsablingen av Swedish House Mafias Until One er tiden nå kommet for å avgjøre: Elsker eller hater du [...]

 34. lei sier:

  Djeezuz..Musikk har virkelig en evne til å engasjere folk altså. Hvorfor blir folk så sinte pa vegne av musikken? Det er bare musikk folkens. Det er ganske barnslig med folk som syter og klager pa andres musikksmak og opplevelse av musikk.

 35. Hallgeir sier:

  Må bare si at min favorittlåt for tiden er Miami to Ibiza. Har en ting for house og jeg mener denne låta er rå! Men det skal sies at det er mye møl på plata også. Faktisk mer møl enn ting som er bra. Så jeg forstår anmeldelsen. Men Miami to Ibiza er dritbra! ;)

 36. hengro sier:

  Dette var en dårlig anmeldelse, som ikke skulle blitt gjort av en som ikke har noe forhold til main housemusic. shm er upcoming som aldri før. Både på performance og tracks. Fete folk dette.

 37. [...] at Lydverket for noen små uker siden oppnådde kommentarstorm etter nedsablingen av Swedish House Mafias Until One var tiden kommet for å avgjøre: Elsker eller hater du nådeløs [...]

 38. [...] anmelder Andreas Øverland var ikke spesielt fornøyd med det de tre svenske DJene leverte tidligere i år, og ga platen Until One terningkast to. Mer presist uttrykte han seg på denne måten: [...]

 39. [...] Les: Det ble kommentarstorm da Lydverket anmeldte Until One [...]

 40. [...] Lydverkets anmeldelse av Swedish House Mafia – Until One Lydverkets anmeldelse av Katzenjammer – Le pop Lydverket: Fire plater som forandret verden [...]

 41. [...] har hatt stor suksess, men har også fått kraftig kritikk, blant annet av vår egen anmelder, som trilla terningen til to for utgivelsen Until One i [...]

 42. [...] Les: Lydverket anmelder Swedish House Mafia – Until One (1/6) [...]

Legg igjen en kommentar