Skrillex på Hovefestivalen 2012. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Skrillex på Hovefestivalen 2012. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Verdens best betalte DJ-er

Her er listen over topp ti best betalte DJ-er de siste tolv månedene.

Skrevet av:
Publisert 11:25 3 august, 2012
Reality-stjernen Pauly D har gjort seg rik via TV- og DJ-jobbing. Her avbildet med rapper 50 Cent. (Foto: AFP)

Reality-stjernen Pauly D har gjort seg rik via TV- og DJ-jobbing. Her avbildet med rapper 50 Cent. (Foto: AFP)

Forbes, den amerikanske forretningsblekka, har funnet ut hvem som topper lønningene i DJ-verdenen med utgangspunkt i de siste tolv månedene. Les deg opp på topp ti-listen nederst i saken.

Magasinet baserer utregningen ut fra blant annet inntekter fra live-shows, innspilt musikk og påfølgende salg, reklame og TV-jobbing. Forbes’ kilder inkluderer Pollstar, RIAA, promotører, advokater og artistene selv.

For å sette ting i perspektiv – i løpet av de siste tolv månedene tjente verdens ti best betalte DJ-er 125 millioner dollar (i overkant av 755 millioner norske kroner). Dette utgjør mer enn hele lønnslisten til basketlaget Los Angeles Lakers som har Kobe Bryant, en av verdens største basketballstjerner, i stallen.

På topp ti-listen ser vi den nederlanske DJ-en Tiesto på topp med en solid inntjening på 22 millioner dollar. Mye av inntekten hans er basert på live-spillinger hvor han, i følge Pollstar, får et honorar på 250 000 dollar per spilleljobb. Skrillex fra California kommer på andreplass på listen med 15 millioner dollar, etterfulgt av de nylig oppløste svenskene i Swedish House Mafia. De dro inn millionen mindre enn Skrillex.

Les: Swedish House Mafia slutter å turnere

Les: Lydverket anmeldte Skrillex på årets Hove-festival (5/6)

Det er ikke bare topp tre som stikker av med alle pengene. David Guetta tjener inn hakket mindre enn de nevnte svenskene som en følge av suksessalbumet Nothing But The Beat og reklameavtaler med bilprodusenten Renault og dataleverandøren HP. På listen finner en også DJ Pauly D som er mest kjent fra realityserien Jersey Shore.

Les: David Guetta har fungert som karriere-hjertestarter for en drøss popartister

Nils Noa. (Foto: Promo)

Nils Noa. (Foto: Promo)

Det er verdt å merke seg at to av plasseringene blir kapret av svensker – Swedish House Mafia og Avicii – mens ingen andre skandinavere er representert i listen.

- Norske DJ-er veldig dyktige, og gjør det bra. Forskjellen mellom norske og svenske DJ-er er at nordmenn er mer undergrunnsbaserte enn naboene våre som har en stil som passer bedre til det kommersielle, sier Nils Noa til Lydverket. Noa er norsk DJ, produsent og promotør. Han påpeker den svenske poptradisjonen som en sterk faktor i deres økonomiske suksess.

- Svenskene er mer bevisste på den kommersielle flaten enn nordmenn. De fokuserer på hits og slik har det egentlig alltid vært, forklarer Noa.

Les: Lydverket anmelder Swedish House Mafia – Until One (1/6)

Her er listen over best betalte DJer de siste tolv månedene:

1. Tiesto (22 million $)
2. Skrillex (15 million $)
3. Swedish House Mafia (14 million $)
4. David Guetta (13.5 million $)
5. Steve Aoki (12 million $)
6. Deadmau5 (11.5 million $)
7. DJ Pauly D (11 million $)
8. Kaskade (10 million $)
9. Afrojack (9 million $)
10. Avicii (7 million $)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Verdens best betalte DJ-er"
 

12 kommentarer på “Verdens best betalte DJ-er”

 1. Anonym sier:

  Dette blir helt feil. Skrillex kan jo knapt nok kalles DJ i ordets rette betydning og har definitivt ikke den lønna han har fordi han er så innmari god til å spille plater…

 2. Anonym sier:

  Mens utesteder i lille Norge klager over at det er for dyrt å ha live musikk.

 3. Anonym sier:

  Mens utesteder i lille Norge klager over at det er for dyrt å ha live musikk.

 4. Jonas sier:

  Sonny Moore er ikke så mye mer annet enn en oppmerksomhetskåt og grådig artist som fantastisk nok har klart å ta det lange steget fra sutrende over-emosjonell rock til elektronisk dubstep-musikk i én vending, og hele karrierestigen har fulgt varierende trender og fridd til den brukermassen som til alle tider best har avspeilet dårlig smak og lett påvirkelighet: Pubertal og usikker ungdom.

 5. Anonym sier:

  Jeg tror Skrillex er en utenmojordisk skapning som kommer til jorden for å skape uro. Huden hans henger jo ikke sammen engang…eller så har han begynt med plastisk operasjon i veldig ung alder.

 6. DJ FAN sier:

  HEI DER SKRELLEX BØR KOMME TIL NORGE OG ARMIN VAN BUUREN

Legg igjen en kommentar