Muse til Hovefestivalen

Britiske Muse spiller på Hove 29. juni

Skrevet av:
Publisert 12:02 12 februar, 2010

Fra Muses siste konsert i Oslo (foto: NRK P3 / Rashid Akrim)
Stadionrockerne i Muse spiller utafor Arendal i juni. Hovefestivalen har endelig sitt første internasjonale bandnavn på plakaten.

Hvem skal trekke publikum til årets Hovefestival? Muse har vært et av de heiteste tipsene, men festivalen har måttet holde navnet hemmelig til nå. I dag bekrefter Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal at avtalen med de britiske stadionrockerne er i boks.

Muse spilte sist i Norge i oktober – til en femmer fra Lydverkets og P3s anmelder – etter at bandet med sin siste plate og hits tok det endelige steget opp i stor-rocken. Det er sannsynlig at de spiller mye av det samme repertoaret på Sørlandet i sommer.

Hemmelig i to måneder
Hovefestivalen hadde varslet at de skulle ha et stort navn på plass før jul, men som vi  skreiv den gang fikk ikke festivalen lov av bandets apparat å gå ut med navnet. Siden den gang har Muse vært en gjenganger i publikums spekulasjoner på både Lydverkets og festivalens nettsider.

- Navnet viktigere enn tidspunktet
P3s musikksjef Mats Borch Bugge tror ikke det har så mye å si at Hoves headlinere er på plass så seint:
- Det har i år tatt lang tid for alle de store festivalene i Skandinavia å komme opp med headlinere. Hove har derfor stått i kø med flere, og skiller seg derfor ikke nevneverdig ut. Selv kjempen Roskilde har ikke mange headlinere på plass i dag, og det er først og fremst den festivalen Hove nå konkurrerer mot, sier Bugge, som også anmeldte konserten i oktober.
- Hove har på rekordtid etablert seg som festivalen for de unge i Norge. Mange av disse vil dra på Hove uansett. Som med festivaler flest, er det når folks venner kjøper billetter at billettsalget starter for alvor – når dette inntreffer, tror jeg ikke er det viktigste, men snarere at bookingen er bra når den offentliggjøres.

- Ventet uke for uke
På Hoves egne nettsider innrømmet bookingsjef Toffen Gunnufsen i forrige uke at de har vært seint ute med store navn:
– Vi skulle jo helst hatt et par headlinere klare før jul, men siden vi har stått og venta uke for uke for å kunne gå ut med dem, har vi booket andre band parallelt (…) Vi hadde inntrykk av at vi kunne slippe ting før jul, men så ble det forskjøvet.

Ifølge festivalen har billettsalget gått «jevnt og fint» siden før jul og til nå – og at salget ikke er påvirka av at de ikke hadde noen store navn å selge billetter på før jul.

Hovefestivalen starter 29. juni – og skal offentliggjøre flere artistnavn neste uke.

aktumuse

Tags: , ,

Del "Muse til Hovefestivalen"
 

12 kommentarer på “Muse til Hovefestivalen”

 1. Alexander sier:

  Dette blir bra :D

 2. Jeanett Moen sier:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. iKvist sier:

  Roskilde offentliggjorde Muse for dritlenge siden, og de hadde Dizzy Mizz Lizzy og NOFX på plass allerede i Desember.
  Sikert vanskelig å få band til å bekrefte Hove, de har jo ikke det beste ryktet på seg.

 4. jonas sier:

  hove knuser roskilde !!

 5. Joanna sier:

  GENIALT! Gleder meg som en liten unge! Konserten i Spektrum var fantastisk, og jeg har ventet og ventet på at Hove skulle slippe Muse. (Ja, jeg forventet det faktisk =P)

 6. Eirin sier:

  YES! Dette blir helt villt, det passet perfekt. Som jeg gleder meg nå!

 7. Lars sier:

  @ iKvist: Hove er jo en av de festivalene i Europa med best rykte på seg. Innad i Norge har media dog bidratt til et noe skeivt rykte, men det gjelder ikke det musikalske. Hove har jo hatt en helt wild line-up de tre første årene!

 8. sverre sier:

  vår tids absolutt mest oppskrytte band

 9. [...] Etter en treg start begynner bookingbrikkene å falle på plass for Hovefestivalen og natt til tirsdag kunne festivalledelsen bekrefte Them Crooked Vultures som sin andre headliner. I en kommentar skriver bookingsjef Toffen Gunnufsen følgende om valgt av headliner: [...]

 10. [...] av Josh Homme, Dave Grohl og John Paul Jones bekreftet til festivalen, sammen med blant annet stadionrockerne i Muse, Florence&The Machine, Ellie Goulding og Dizzee Rascal.  For en uke siden [...]

 11. [...] Når Motorpsycho går på scenen i Middelalderparken under Øyafestivalen i august, veit fansen foran scenen akkurat hva de vil få servert. De har nemlig selv bestemt at bandet skal fremføre plata Timothy’s Monster i sin helhet. Og trønderne er ikke alene å la konsertpublikummet bestemme hva de skal gjøre. Muse har også funnet ut at det er festivalgjengerne på Hove som får bestemme hva de skal spille på konserten på Tromøya i juni. [...]

Legg igjen en kommentar