Kanye West (Foto: Promo)

Kanye West (Foto: Promo)

Kortfilm fra Kanye

Rapperens pretensiøse promoprosjekt fortsetter.

Skrevet av:
Publisert 12:19 25 oktober, 2010

Kortfilmen – en pent bildelagt kollasj av låter som mest sannsynlig blir å finne på Kanyes kommende album My Beautiful Dark Twisted Fantasy, ble sluppet i helga. I løpet av 35 minutter blir vi tatt med inn i rapperens univers, hvor han redder en lettkledd, kvinnelig fugl fønix-aktig skapning fra et bilkræsj og tar henne med på en rundtur hvor vi blant annet møter Ku Klux Klan som hyller en gigantisk modell av Michael Jacksons hode i pappmasje, grasiøse ballettdansere og svære eksplosjoner. Og masse kjærlighet, da.

Se hele «Runaway» her:

Kanye West slipper sitt neste album – det femte i rekken – 22. november. Denne høsten har han, ikke helt uten å treffe et par skjær i sjøen, sluppet en ny låt hver fredag. Med seg på laget har han en lang rekke vidt forskjellige samarbeidspartnere; her bidrar så forskjellige artister som Bon Iver, John Legend og Justin Bieber. Låtene som er sluppet i prosjektet G.O.O.D Fridays blir mest sannsynlig å finne på det etterhvert svært så imøtesette albumet My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

Det har så langt fått mye oppmerksomhet for coveret sitt – som enkelte butikkjeder mener er altfor drøyt til at de kan sette det i hyllene sine.

Lydverkets hiphop-anmelder Andreas Øverland er blant dem som for lengst har merket av 22. november i kalenderen.

- Det er nok duket for et par WTF-øyeblikk midt i skjæringspunktet mellom fullstendig galskap  og genialitet. Igjen. Kanye har aldri laget et album som er i nærheten av svakt, og jeg har en mistanke om at det kommende kommer til å bli hans viktigste til nå siden debuten, rett og slett fordi han har brukt det siste året på utsida etter Swift-skandalen,  spekulerer han.

Les Andreas’ anmeldelse av Kanye West på Roskilde 2009 her.

Aropos tøffe rappere – de er ikke alltid så harde som man skulle tro. Det viser deg nemlig at de tøffeste gangsterne ofte utmerker seg med vakre, såre ballader om livets store tema.

Les mer og se blant andre Jay-Z snakke om rapballader her.

Kanye West var lenge skeptisk til nettstedet Twitter – men denne høsten har han kastet seg helhjertet ut i mikrobloggingen. Den halvannen millionen mennesker som følger profilen hans der, har hver dag muligheten til å få med seg en nyhet, et utbrudd eller noe uforståelig vrøvl så og si hver time.

Les også: Kanye remikser Bieber.

Les også: Slipper ny låt hver fredag.

Les også: Kanye på promotur hos Twitter og Facebook.
Den første singelen fra My Beautiful Dark Twisted Fantasy har vært spilt mye på P3 denne høsten. I låta sampler Kanye den gamle King Crimson-låta «21st Century Schizoid Man».

Se og hør «Power» her:

Tags: , ,

Del "Kortfilm fra Kanye"
 

4 kommentarer på “Kortfilm fra Kanye”

  1. [...] West er i skuddet om dagen. Ikke bare er han høyaktuell med kortfilmen Runaway, (sannsynligvis) lydlagt med en rekke smakebiter fra den kommende platen My Beautiful Dark Twisted [...]

  2. [...] i hele tre versjoner, i tillegg til musikkvideoen er både den utvida versjonen og kortfilmen som promoterte My Beautiful Dark Twisted Fantasy verdt å bruke noen minutter [...]

Legg igjen en kommentar