Du kan høre debutalbumet til Frank Ocean via hans blogg. Foto: Promo.

Du kan høre debutalbumet til Frank Ocean via hans blogg. Foto: Promo.

Hør: Frank Ocean

R&B-kometen står bak et av årets mest etterlengtede album. Allerede nå kan du høre hele Channel Orange – én uke før offisiell slippdato.

Skrevet av:
Publisert 9:49 10 juli, 2012

Det svært imøtesette debutalbumet til soultalentet Frank Ocean var egentlig ment å lanseres om en ukes tid – den 17. juli. Men i natt dukket muligheten for å lytte til Channel Orange opp tidligere enn forventet på Oceans blogg.

Klikk her for å høre Channel Orange i sin helhet

Dermed har Christopher Breaux, som er hans egentlige navn, nærmest samlet julaften, nyttår og navnedag på en gang for alle tilhengere av 24-åringens miksteip av fjoråret, som vi i Lydverket kåret til fjorårets desidert beste album. Det er kanskje ikke så rart når vår anmelder Marius Asp trillet terningkast seks for den samme teipen.

Inntil videre er førpremieren av albumet eksklusivt for iTunes. Det er dermed dårlig nytt for norske tilhengere av soulsangeren, for Channel Orange er foreløpig kun tilgjengelig for kjøp i den amerikanske iTunes-butikken.

Men Frank Ocean er riktignok ikke fremmed for å publisere store overraskelser på sin blogg. Senest forrige uke skrev han et lengre innlegg der han poetisk, men fattet står frem som biseksuell og forteller at hans første kjærlighet var en mann. Dette var etter at en musikkjournalist hadde poengtert at en kjærlighetslåt fra Channel Orange var skrevet til en «han».

Det finnes likevel fortsatt dem som reagerer på sånt med hat. Dermed har nettsiden Hate Tweets to Frank Ocean oppstått i løpet av den siste uken. Men nettsiden handler ikke om å hate Frank Ocean for hvem han elsker – tvert imot. Siden har nemlig et verktøy der du kvitrer kjærlighetsbudskapet «It’s not who you love – it’s *that* you love that truly matters» til gjengen som har skrevet gjennomført ondskapsfulle ting til musikeren på Twitter.

Omtrent samtidig i natt gjorde Ocean også sin første opptreden på fjernsyn. Under talkshowet Late Night with Jimmy Fallon spilte han albumkuttet «Bad Religion» med hjelp fra hiphopbandet The Roots. Se tv-opptredenen nedenfor.

Siden suksesssen med Nostalgia, Ultra-teipen har Ocean samarbeidet med storheter som Jay-Z og Kanye West under deres Watch The Throne-prosjekt. Men Oceans debutalbum gjestes også av en rekke navn verdt å merke seg – blant andre Pharrel Williams, John Mayer, André 3000 fra Outkast og Odd Future Wolf Gang-kamerater Tyler, The Creater og Earl Sweatshirt.

Sporlisten til Channel Orange:

1. Start
2. Thinkin Bout You
3. Fertilizer
4. Sierra Leone
5. Sweet Life
6. Not Just Money
7. Super Rich Kids (feat. Earl Sweatshirt)
8. Pilot Jones
9. Crack Rock
10. Pyramids
11. Lost
12. White (feat. John Mayer)
13. Monks
14. Bad Religion
15. Pink Matter (feat. André 3000)
16. Forrest Gump
17. End

Tags: , , , ,

Del "Hør: Frank Ocean"
 

2 kommentarer på “Hør: Frank Ocean”

  1. [...] kjøpe i fysisk format fra og med fredag. Men fordi Ocean for en ukes tid siden gjorde det mulig å forhåndslytte til det som vår anmelder kaller “årets viktigste album”, er sjansen stor for at du [...]

Legg igjen en kommentar